Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. szeptember

Címoldal
A legfontosabb beruházás
Községi események
Pedagógus? Pedamókus?
Községi hírek
Munkahelyteremtő szerződések aláírása
Az ózonréteg világnapja
Hetvenkedők találkozója
Kiárusítják a csődbe jutott vállalatokat
Adai a százezredik
Generáció
Én mindenekelőtt színész vagyok…
Kihasználatlan lehetőség
Mi újság Völgyparton?
VMSZ baráti találkozó
Nyugdíjasok vetélkedője
Joó József emlékverseny
Szorgoskodó nyugdíjasok
Megkérdeztük...
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Gyermekszínjátszóink jubileuma - IX.
Fiatalok írják – Fiatalokról írják
Befejeződött a községi sporthorgászliga
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Fiatalok írják – Fiatalokról írják

A fiatalság nagysága

    Egy diákparlament fontos szerepet játszik a tanulók életében, hiszen az iskola ezen szerve biztosítja többek között a diákok jogait a szólásszabadságon, saját véleményük kinyilvánításán keresztül lehetőséget nyújt a közös döntéshozatalra, valamint hozzájárul az iskolai élet és légkör javításához. Ezért is fontos, hogy képviselői aktívan vegyenek részt a munkájában.

    A diákparlament népszerűsítését, a kreatív, jó ötletekkel rendelkező, az osztály véleményét jól képviselő tanulók motiválását és bevonását az iskolai döntéshozatalba tette lehetővé A fiatalság nagysága című pályázat megnyerésével az adai Műszaki Iskola. A pályázatot az újvidéki RES POLIS Ifjúsági és Társadalomfejlődési Központ a Szerb Köztársaság Ifjúsági Szervezet anyagi hozzájárulásával hirdette meg a fiatalság társadalmi szerepvállalásának előmozdítása érdekében.
    A pályázat azon fiataloknak szólt, akik mozgósítják az ifjúságot, hogy aktívan vegyenek részt a társadalmi folyamatokban. Az adai Műszaki Iskola Péter Valentina támogatásával és a Junitis civil szervezettel közösen vett részt a pályázaton. Az így nyert pénzösszeget az iskola a diákok tájékoztatására és motiválására fordította: a diákparlament saját feladatait, céljait tartalmazó szerb és magyar nyelvű szórólapokkal, golyóstollakkal ajándékozta meg az iskola minden tanulóját, a diákparlament képviselőit pedig egy-egy pólóval. Az iskola és a diákparlament emblémáját tartalmazó ajándékokat 2011. szeptember 3-án, a diákparlament alakuló ülésén kapták kézhez a diákok.

    Az adai Műszaki Iskola diákparlamentjének vezetői: az iskola pszichológusa, Józó Sarolta és két tanára, Konjević Klára és Bíró Árpád bíznak abban, hogy a tanulók a jövőben még jobban kihasználják a szervezet kínálta lehetőségeket, véleményük, ötleteik, igényeik elmondásával, hogy egy minél demokratikusabb és kellemesebb légkör alakulhasson ki.

Konjević Klára

ELSŐSÖK FOGADÁSA MOHOLON

    A moholi Novak Radonić Általános Iskolában színes programmal fogadták az alsósok az új kispajtásokat. A köszöntők és tánc mellett szerepeltek is. A képen Komjáti Róbert, Nagy Fejes Kinga és Nagypál Nikolett, a 3.c osztály tanulói.

Egy nyári élményem

    Ezen a nyáron egy táborban vettem részt, amelynek célja az angol nyelv játékos tanulása volt. Ez a tábor Tóthfalun volt megszervezve, és nyolc napig tartott. Naponta három órát tanultunk különböző országokról, ahol angol nyelven beszélnek. Ezen kívül sokat játszottunk. Például lovagoltunk, gyurmáztunk, posztert készítettünk. A kedvencem a kincskeresés című játék volt, ami az egész falu területén zajlott. Kilenc levelet kellett felkutatni, amelyekben különféle utasítások voltak, így juthattunk el a kincsig. Három csapat volt, és a mi csapatunknak sikerült leggyorsabban a feladatot teljesíteni. A napok gyorsan teltek, estére mindenki fáradtan zuhant az ágyba. A szobában öten aludtunk: Kira, Helga, Szonja, Anita és én. Nagyon jó barátnők lettünk, és elhatároztuk, hogy a jövőben is tartani fogjuk a kapcsolatot.
    Örülök, hogy részt vettem ebben a táborban. Már várom a következőt, az új élményeket és barátokat.

Pámer Rebeka
Cseh Károly Ált. Iskola, 5. e osztály

septembar 2011.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Vesti iz opštine
Изграђена је чесма на Православном гробљу у Ади
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA