Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. november

Címoldal
Ősz, az év utolsó, legbájosabb mosolya
Községi események
Megemlélkezés Moholon
Feliratkozás a választási névjegyzékre
Referendum a Második Helyi Közösségben
Fordult a kocka
Bezár vagy költözik?
Dr. Csányi Erzsébet
Nehéz helyzetben a Vöröskereszt
A beismerés csökkenti a büntetés mértékét
A kaktusz
Küzdelem a fáradtság ellen
Veszélyes reklámok?!
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Negyven évvel ezelőtt (II.)
Zöld levél
Nyugdíjasaink házatájáról
Teológiai gondolatok
Ígéretes fiatal pap
Az adai egyházközség története - IX.
Sport
Hol fogunk horgászni és mennyiért?
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela. U prošlom mesecu registrovano je ukupno 10 krivičnih dela, i to: sa poznatim izvršocem 4, a sa nepoznatim 6, stim, da od toga dva dela još u toku meseca rasvetljena. Najveći deo kriv.dela odnosi se na krađu (6), zatim po dva kriv.dela se odnose na tešku telesnu povredu zadobijena u tuči, i 2 dela ugrožavanja javnog sasobraćaja. Krađe su izvršene na štetu fizičkih lica , znači u kućama i stanovima (3) i na štetu razne privredne organizacije. (3), kada je pričinjena materijalna šteta od oko 300.000 dinara.
    Javni red i mir. U prošlom mesecu podneta su 4 prekršajnih prijava protiv 5 punoletnih muških lica, koji su učinili sledeće prekršaje: tuča na javnom mestu (3) nepristojno i drsko ponašanje (2), kao i zlostavljanje drugoga (2).
    Bezbednost saobraćaja. U oktobru dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda. U tim nezgodama pretrpili su teške telesne pčovrede 7 lica, a pričinjena je materijalna šteta od preko 1,5 miliona dinara. Uzroci nezgode su kao i uvek: vožnja pod uticajem alkohola, prekoračenje brzine, nepažnja pri ulkjučivanje u saobraćaj i sl. Nezgode su izazvali vozači putničkih i teretnih vozila.

    Pre 40 godina
    Podlistak Magyar Szo-a, „Tiszavidek“ (Potisje), oktobra 1969 godine objavio je kratak napis o tome, da bi u Adi trebalo više telefona, jer sadašnji broj od 200 priključaka ne zadovoljava potrebe grtađana. Piše nadalje, da se planira proširenje kapaciteta telefonske centrale sa još 200 brojeva, ali interesovanje za brojeva je veoma velika i treba još povećati kapacitet. U narednom periodu planira se postavljanje podzemnog telefonskog kabla od pošte do molskog velikog mosta – piše podlistak.
    Današnja situacija oko telefonskih brojeva je sledeća: u Adi u oktobru  mesecu ove godine u funkciji je 4280 telefona, u Molu 2112, na Utrinama 216, tako da u opštini Ada danas ima ukupno 6800 telefona, računajući i 192 digitalnih telefona.
    U Adi i u Molu postavljeno je oko 90% podzemnih kablova, svako domaćinstvo je dobilo priključak na mrežu, a pre nekoliko godina kapacitet centrale je proširena tako da danas najviše 15 dana treba čekati na dobijanje novog broja.

 

novembar 2009.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Referendum u Drugoj Mesnoj zajednici Ada
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Mladi pišu
Državni prvak u savateu
Priredbe Sunčana jesen u našoj opštini
Impresum


Design by VA