Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. szeptember

Címoldal
120 kisdiák kezdte meg a tanulást!
Községi hírek
A munkanélküliek díjmentes átképzése
Munkalátogatáson az egészségügyi titkár
Meghiúsult az adai vegyesvállalat terve
Korszerű berendezések, haladó szemléletű tanárok
Októberben idősek klubja nyílik Adán
Megkezdődött...
Barátoknál jártunk
Napsugaras ősz, tanfolyamok, előadások...
Az iskolai agresszió
Amit megteremtettünk, ne hagyjuk tönkremenni
„Mit sütsz, kis szűcs?…”
A moholi vadászat 130 éve
Új gépkocsi az adai iskolának
Drágábbak a lakások Adán
„Tűzoltó leszel, s katona”
A legszebb nyári élményem
Hogyan tanuljunk?
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rendőrségi hírek
Házilag főzött kábítószer
Zöld levél
A szakszervezeti szervezkedés joga
Egynapos művésztelep
Festmény köszönettel
Címeres nemeslevelek - V.
Árnyas oldal
A lányok öt napon át rúgták a bőrt
Focisuli 2008
Sport
V. CAC kutyakiállítás
40 éves osztálytalálkozók Adán
Tarka oldal
Impresszum

Munkalátogatáson az egészségügyi titkár

    Az adai önkormányzat meghívására szeptember 11-én dr. Csengeri Attila, tartományi egészségügyi titkár és titkárhelyettes, Boris Kopilović terepszemlét tartott az egészségügyi intézményekben Adán, Moholon és Törökfaluban. Az önkormányzati tisztségviselők és dr. Tóth Barna Elvira, az adai Egészségház igazgatója révén a tartományi küldöttség megismerkedett a községi egészségügyben uralkodó állapotokkal, az intézmények felszereltségével és az ott zajló beruházásokkal, valamint a betegellátásban jelentkező gondokkal.
    A tartományi titkárt és helyettesét elsőként Bilicki Zoltán adai polgármester fogadta a községházán Világos Tibor alpolgármester, Tóth Tamás köztársasági képviselői, Tóbiás József tartományi képviselő, Csonka Áron KKT elnök, Jovan Šević polgármesteri tanácsadó és Danijela Gavrilović községi tanácstag társaságában. A rövid megbeszélést követően a tartományi küldöttség megtekintette az adai egészségházat, ahol dr. Tóth Barna Elvira igazgató részletesen bemutatta az intézményt. Az igazgató szólt még az intézményben elvégzett és jelenleg is zajló beruházásokról, illetve a távlati tervekről, köztük az adai egészségház újabb bővítéséről. Az adai terepszemle után a küldöttség megtekintette még a törökfalui és a moholi ambulanciát.

FŐKONZULI LÁTOGATÁS

    Az adai önkormányzat meghívására kedden, szeptember 16-án Adán járt a szabadkai magyar főkonzulátus vezetője, Nagy Ferenc főkonzul és dr. Félegyházi Péter konzul, akik a kétoldali kapcsolatok és az együttműködés fejlesztéséről tárgyaltak a község vezetőivel. A küldöttséget a községházán Bilicki Zoltán, Ada polgármestere, Világos Tibor alpolgármester, Tóth Tamás köztársasági képviselő és Csonka Áron, a községi Képviselő-testület elnöke fogadta.
    A főkonzul a bemutatkozó látogatáson elmondta, hogy régóta jó kapcsolatokat ápolnak az adai önkormányzattal, amelyik gazdasági, kulturális, és konzuláris kérdésekben a jövőben is számíthat a szabadkai magyar főkonzulátus segítségére. Bilicki Zoltán polgármester közölte a vendégekkel, hogy az adai helyi önkormányzat a jövőben szeretné még magasabb szintre emelni együttműködését a szabadkai főkonzulátussal.

    A látogatás végén megtartott sajtótájékoztatón Bilicki Zoltán polgármester elmondta, hogy a községi egészségügyi intézményekben tett látogatás lényege, hogy rámutatott az elsődleges egészségügyi ellátás fejlesztésének szükségességére. Ez prioritást élvez, ezért megkezdődhetett a létesítmények felújítása és bővítése, melyekből már néhány el is készült. A polgármester megjegyezte, hogy sokat tettek az egészségügyi eszközök és berendezések, valamint a számítógépes felszerelés felújítása érdekében. A jövőben is a fejlett községi egészségügy megteremtésén fáradozik munkatársaival. Dr. Csengeri Attila tartományi titkár elégedettségét fejezte ki a községi egészségügyi intézményekben látottak és hallottak után.
    – Az adai egészségügyi rendszer nagyon jól működik és szervezett. Természetesen gondok vannak, amelyek megoldásán dolgozunk. Beszélgettünk a művese-kezelésre szoruló betegek ellátásáról, ami jelenleg elég körülményesnek tűnik, a hiányzó szakorvosi ellátást próbáljuk valahogy megoldani, illetve nagy hangsúlyt fektetünk a mentőszolgálat működésére. Dicséretes, hogy ez komoly szervezés után lassan működőképes rendszerré válik, az intézmény vezetősége orvos felvételét tervezi és a mostanitól magasabb szintű ellátást biztosítását – közölte a tartományi titkár, aki további együttműködési szándékáról biztosította a községi vezetést.

Csincsik Zsolt

septembar 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Besplatna prekvalifikacija
Sedmica uplaćena u Molu!
Vesti iz policije
Šarena strana
Impresum


Design by VA