Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. szeptember

Címoldal
120 kisdiák kezdte meg a tanulást!
Községi hírek
A munkanélküliek díjmentes átképzése
Munkalátogatáson az egészségügyi titkár
Meghiúsult az adai vegyesvállalat terve
Korszerű berendezések, haladó szemléletű tanárok
Októberben idősek klubja nyílik Adán
Megkezdődött...
Barátoknál jártunk
Napsugaras ősz, tanfolyamok, előadások...
Az iskolai agresszió
Amit megteremtettünk, ne hagyjuk tönkremenni
„Mit sütsz, kis szűcs?…”
A moholi vadászat 130 éve
Új gépkocsi az adai iskolának
Drágábbak a lakások Adán
„Tűzoltó leszel, s katona”
A legszebb nyári élményem
Hogyan tanuljunk?
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rendőrségi hírek
Házilag főzött kábítószer
Zöld levél
A szakszervezeti szervezkedés joga
Egynapos művésztelep
Festmény köszönettel
Címeres nemeslevelek - V.
Árnyas oldal
A lányok öt napon át rúgták a bőrt
Focisuli 2008
Sport
V. CAC kutyakiállítás
40 éves osztálytalálkozók Adán
Tarka oldal
Impresszum

Sport

Asztalitenisz

    Az adai Mlinprodukt Asztalitenisz Klub I. és II. második csapata szeptember derekán játssza az első bajnoki mérkőzéseit az őszi idényben. Az előbbi gárda a II. ligában, még az utóbbi a vajdasági zóna bácskai ligájában. Mindkét csapat az első hely megszerzésére hajt, és jövőre már magasabb rangfokozatban szeretnék folytatni a versenyzést – közölte Körtvélyesi Ticián, az I. csapat játékosa, illetve a II. csapat edzője az adai egyesületben:
    – Az elmúlt évben őszi bajnokok voltunk fél szezonnál, tavasszal a harmadik helyen végeztünk, egy győzelem választott el bennünket, hogy selejtezőt játszunk az I. ligába kerülésért. Az előttünk végzett mindkét csapat feljutott az I. ligába. Az idén az első hely megszerzéses a cél, de elégedettek lennénk olyan helyezéssel is, amellyel selejtezőt játszhatunk az I. ligába kerülésért. Ennek megvan a reális esélye, mivel az I. csapathoz leigazoltuk az újvidéki Teodor Čičovskit, aki néhány évvel ezelőtt már játszott Adán. Azóta több komolyabb klubban megfordult, és tapasztalatot szerzett az I. ligában. A nyáron sokat edzett Adán, és a továbbiakban is velünk tréningezik. Az adai Mészáros Hunor a másik erősítés, aki a II. csapatból került hozzánk. A fiatal játékost nagy tehetségnek tartják az országban, folyamatosan fejlődik és eredményeket mutatott fel az országos és nemzetközi versenyeken, valamint a nyár során 5-6 hazai és külföldi edzőtábor munkájában vett részt. Naponta 4-5 órát edzett komoly edzőpartnerekkel, volt hogy a korosztályos szövetségi kapitány irányításával. Sokat fejlődött a technikája és a stílusa, gyorsabban és keményebben játszik, a felnőtt szintet eléri a labdagyorsasága. A csapat tagja továbbra is Kuzma Balázs, aki a szabadkai Műszaki Főiskolán tanult, emiatt keveset tartózkodott Adán, az idén hazaköltözött. Az elmúlt idényben hetente háromszor edzett, mostanság azonban naponta, ami által kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. Tóth Péter tavaly került a csapathoz, amelynek fontos mérkőzéseket nyert meg. Az idén ugyanezek az elvárások vele szemben. Emellett még én, Körtvélyesi Ticián tartozom a csapathoz. Örülök, hogy ennyien vagyunk, mivel a három helyett öt, közel azonos teljesítményre képes játékos szerepel a csapatba, amely bárkit legyőzhet a ligában – mondta Körtvélyesi.
    Az adai sportmunkás nemcsak emiatt derűlátó a ligaszereplést illetőn. Mint mondta, az elmúlt 10 év legsikeresebb és legszínvonalasabb nyári felkészülésén vannak túl, amely során női szuper ligás csapattal, több korosztályos női és férfi válogatottal játszottak edzőmérkőzéseket. Emellett a magyar I. ligában szereplő Szollár Viktor és a német II. ligában játszó Jankovity Sándor ellen is játszottak, illetve a Csókában szereplő, egyébként adai Nagy Ottóval, aki – az adai sportmunkás szerint – a vajdasági liga legjobb játékosának számít.
    – A II. csapat az elmúlt idényben a második helyen végzett a vajdasági zóna bácskai ligájában, ahonnan csak az első jutott fel a vajdasági ligába – magyarázta Körtvélyesi. – Azóta a csapat teljesen kicserélődött, fiatalok alkotják. A gárda nagy erőssége Szabó Ádám csapatkapitány, aki tavaly még az I. csapatban játszott negyedik emberként. Nagy Lászlóra is számítunk, aki a ligában bárkit le tud győzni. Mellettük további nyolc játékos tartozik a kerethez: Makra Emil, Zoran Radonić, Zoran Kljutić, Micsíz Viktor, Gubik József, Ürményi Ferenc, Kecskés Ferdinánd és a Zentáról igazolt Baranyi Balázs. A játékosok jelentős fejlődésen mennek át, ha közülük 2-3-an formában lesznek, akkor az első hely, illetve feljutás a vajdasági ligába megvalósítható. A csapat naponta két órát edz a vezetésemmel.
    Az adai asztalitenisz klubban megtudtuk azt is, hogy Kurcinák Attila helyett a nyártól Kuzma Balázs irányítja a legfiatalabbakat. Vezetésével 33 kisiskolás diák edz heti öt alkalommal. Az edző számára egyetlen feladatot határozott meg klubvezetés, hogy a versenyeken eredményesen szerepeljenek a tanítványai. Az egyesület a közelmúltban két új asztalitenisz-asztallal is gazdagodott a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság jóvoltából.


TISZAMENTI SPORTHORGÁSZ-LIGA – IV. forduló

    Pionírok: I. Vastag Tamás, II. Nemanja Manojlović. Nők: II. Báló Erzsébet, Farkas Gizella, III. Koós Magdolna, csapat II.hely. Ifjak: III.Mészáros Attila, IV. Kelemen Richárd, Szabó Krisztián, csapat IV. hely. ART 2008 (VIII. 30.): I. Kecsege Péterréve, II. Šaran – Óbecse, III. Tisza Ada (14 csapat versenyzett).

septembar 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Besplatna prekvalifikacija
Sedmica uplaćena u Molu!
Vesti iz policije
Šarena strana
Impresum


Design by VA