Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. július

Címoldal
Az óriási munka meghozta az eredményt
Megünnepeltük Ada napját
Megünnepeltük Ada napját - képek
Ada ünnepelt
Elégedett házigazdák és szervezők
Civilben az olimpiáról
Önkormányzati eseménynapló
A levegő bajnokai
Itthon ünnepeltek
Nyitva állt az Aranykapu
A határon túl játszani mindig felemelő érzés
Kishírek
Június a tanyavilágban
Gazdag programmal készülnek Mohol ünnepére
Közünk a zsidókhoz
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Hódi Sándor könyvének bemutatója
Az iskolából jelentik
Hittanosok tollából
Az emberiség a természet hatalmában
Zöld levél
A sárgadinnye
Adai csapatok és sportolók helyezése az olimpián
Tömeges volt a Böködi-emlékverseny
Olimpiai érmeseink
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

92 VESTI IZ POLICIJE 92

    Krivična dela: U junu mesecu prijavljeno je policiji od strane građana 11 raznih krivičnih dela. O toga 8 prijava odnosi se na krađu, bilo je dve provale i jedne prevare. Izvršioci ni sada nisu bili probirači: ukrali su sa gradilišta industrijske zone 130 metara električnog kabla, - zatim bicikla sa pomoćnim motorom iz šupe u ulici Špang Jožefa, - dva bicika (iz Tehničke škole i ispred kafane Belo jagnje), - autoprikolicu u Molu što je vlasnik noću ostavio na ulici,  - ukradeno je jedno putničko vozilo – fića - sa dolme izmedju Ade i Mola, kada je vlasnik kola pecao na obali Tise, ali ključeve je ostavio u kolima. Vozilo je kasnije pronađeno u Kanjiži. Ukradeni su neke bakarne delove sa otvorenog transformatora. Izvršena je jedna provala u prodavnici CBA,  kada je odnet cigareta, pića, i namirnica. Na Utrinama je izvršen pokušaj provale u prodavnici Zem. zadruge, ali alarmni uređaj se aktivirao i provalnik ništa nije odneo.
    Javni redi i mir: Narušavanje javnog reda i mira dogodilo se uglavnom na ulicama . U tri slučaja delikventi su se išamarili jedan drugoga, desila se tri tuča i to ispred Westa i Škorpija kao i u dvorištu osnovne škole kada je policija morala intervenisati. U svim slučajevima podneta je prekršajna prijava protiv učinioca ovih prekršaja.
    Bezbednost saobraćaja: U prošlom mesecu desilo se 6 saobraćajnih nezgoda, srećom bez ozbiljnijih posledica. Tri puta su se sudarili biciklisti i putnička vozila, kada u jednom slučaju biciklista zadobio teške telesne povrede. Nezgoda sa najvećom materijalnom štetom – 150.000 dinara - dogodila se kod ađanskog Velikog puta gde je došlo do sudara između putničkog vozila i traktora.
    Požari: Policija je dobila dojavu požara u dva slučaja. Jedan požar je izbio u krugu Potisja, a drugi u ul. Čeh Karolja, kada zbog nepažnje prilikom kuvanja, iz kuhinje požar se proširio na čitavu zgradu. Šteta se ceni na 30.000 dinara.
    Droga: Prilikom kontrole saobraćaja, u ul. Paje Radosavljevića u jednom vozilu pronađeno je veća količina marihuane što je policija oduzela, a protiv vozača pokrenut postupak.
    Važno je napomenuti, da za vreme praznika opštine Ada i za vreme trajanja radničke sportske olimpijade, nikakvih izgreda, ekcesa, i narušavanja javnog reda i mira nije bilo, mada u našem mestu u to vreme boravilo nekoliko hiljada lica sa strane. Istina i to, da je policija u pojačanojh patroli bila prisutna na svakom mestu, ali nigde nije trebalo intervenisati, pa gledano uopšte, ova velika manifestacija sa aspekta javnog reda i mira dobila pozitivnu ocenu.

jul 2007.

Naslovna strana
Proslavljen Dan Ade
Proslavljen Dan Ade - fotografije
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
U slavu radničkog sporta
Dani Mola - program
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Osvajači medalja sa olimpijade
Tragom izgubljenog vremena
Šarena strana
Impresum


Design by VA