Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. július

Címoldal
Az óriási munka meghozta az eredményt
Megünnepeltük Ada napját
Megünnepeltük Ada napját - képek
Ada ünnepelt
Elégedett házigazdák és szervezők
Civilben az olimpiáról
Önkormányzati eseménynapló
A levegő bajnokai
Itthon ünnepeltek
Nyitva állt az Aranykapu
A határon túl játszani mindig felemelő érzés
Kishírek
Június a tanyavilágban
Gazdag programmal készülnek Mohol ünnepére
Közünk a zsidókhoz
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Hódi Sándor könyvének bemutatója
Az iskolából jelentik
Hittanosok tollából
Az emberiség a természet hatalmában
Zöld levél
A sárgadinnye
Adai csapatok és sportolók helyezése az olimpián
Tömeges volt a Böködi-emlékverseny
Olimpiai érmeseink
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

ELÉGEDETT HÁZIGAZDÁK ÉS SZERVEZŐK

    A 9. munkásolimpia kiválóan előkészített rendezvény volt, kitűnőek voltak a pályák, amelyek kiérdemelték a legjobb minősítést. A szervezés körül azonban kezdetben voltak gondok, ezeket a házigazda az olimpiai bizottsággal megoldott - nyilatkozta lapunknak dr. Milorad Mijatović, a Vajdasági Önálló Szakszervezet és az olimpiai bizottság elnöke. A kísérőrendezvényeket is nagyon színvonalasnak találta, ezek kitűnő hangulatot eredményeztek a játékokon. Azonban több helybeli nézőre számított a mérkőzéseken, de végül ez az óhaja is teljesült, mivel több hazai csapat is a döntőben került, és nagyszámú közönség előtt léptek pályára. - A munkássport-játékoknak van jövőjük, mivel a játékok során látott versenyszellem minden előzetes elképzelésünket felülmúlta. Nemcsak az éremszerzés volt a cél, hanem a rekreáció, a játék, a lazítás és a barátkozás. Ugyanakkor az adai versenyen a győzni akarás is nagyon kifejezett volt, némiképp háttérbe szorítva a barátkozást. Ez néha kellemetlen helyzeteket eredményezett - mondta Mijatović. Az olimpiai bizottság elnöke szerint a sportnak a mindennapok részévé kell válni, természetszerűen, mindenfajta kényszer nélkül, az eredményektől függetlenül. - A munkaadók hozzáállása különböző. Egyesek nagy odafigyeléssel készítették fel csapataikat az olimpiára, ahova elkísérték őket. Mások úgy gondolják, hogy a sport és a rekreáció mindenkinek a magánügye. Az, aki törődik a cégével, a dolgozókkal, a nyereségességgel, az tudja, hogy ehhez nagyban hozzájárul a sport és a rekreáció. Sok nagyvállalatot bejártam a világban, és meggyőződhettem arról, hogy például a Microsoft is elfogadja és támogatja a barátkozás és a sportolás elvét, ezért nem látom annak okát, hogy miért ne fogadhatnák el ezt a hazai munkaadók. Azt javaslom a munkaadóknak, hogy többet barátkozzanak a dolgozóikkal, éreztessék velük, hogy egy csapatot alkotnak, mert csak így érhetnek el kiemelkedő eredményeket - szögezte le Mijatović.
    A Vajdasági Rekreációs Sportszövetség közgyűlésének elnöke, Ranka Maravić szerint az olimpia megszervezésében nagyon fontos szerepük volt az Önálló Szakszervezetnek, a körzeteknek és a házigazdáknak: - Tudva azt, hogy az olimpia ciklus négy évig tart, a selejtezőkön legalább 80.000-en vettek részt, a záró versenyen a különböző sportágakban pedig mintegy 2000 munkássportoló szerepelt, akkor nagyon elégedettek lehetünk. Az olimpia lényege a tömegesség, a barátkozás, a sportolás és mindaz, ami elősegíti, hogy ép testben ép lélek lakozzék. Az adai rendezvényen ez is megvalósult. Büszke vagyok arra, hogy az idei olimpia kampányának hatására négy község is jelentkezett, hogy megrendezné a soron következő, 10. munkásolimpiát. Az olimpiai bizottság Palánkát szavazta meg, amely a becsléseink szerint rendelkezik azzal a kapacitással, sportobjektummal és szakkáderrel, hogy eredményesen megszervezze a jubiláris, tizedik munkássport-játékokat - közölte Maravić.
    Ürményi Ferenc adai polgármester és Zoran Dragin alpolgármester szerint a munkásolimpia sokat jelentett a községnek, hiszen a helybeliek számára felújították a sportlétesítményeket és pályákat. - Megtapasztaltuk azt is, hogy megfelelő csapatnak kell előkészíteni az ilyen nagy méretű rendezvényeket, mert ez óriási munka. Voltak kisebb hibák, ezeket közben megoldottunk. Ahogyan közeledett az olimpia vége, egyre jobban elláttuk a feladatainkat. Most már bánom, hogy ilyen hamar befejeződött. Mindenesetre, a munkássportolók és az utca embere pozitívan értékelte a munkákat, a játékokat, és ez a legfontosabb. Ennek érdekében minden tőlünk telhetőt megtettünk, és remélem, hogy azokat a sportlétesítményeket és pályákat, amelyeket felújítottunk és építettünk az olimpiára, az elkövetkezőkben a lehető legjobb módon kihasználjuk a turizmus élénkítésére, a helybeliek pedig a sportolásra - mondta Dragin. Ürményi kiemelte, hogy az olimpiát a fair play jellemezte, a házigazdák pedig nagyszerűen vizsgáztak Ada és Mohol turisztikai lehetőségeinek a bemutatásából: - A sportlétesítmények a köztársasági és a tartományi szervek, a szponzorok, valamint a községi kassza jóvoltából megújultak. Ennek köszönhetően a község készen áll a sportturizmus fejlesztésére. A munkásolimpiai mozgalomnak azonban nem tesz jót, ha az amatőrök mellett fellépnek a profik is. Így volt ez a mostani játékokon is. Az olimpia a munkások, az amatőrök versenye, ahol a barátkozáson van a hangsúly, és nem a mindenáron kiharcolandó győzelmen. Mindenkinek be kell tartani a szabályokat és előírásokat, hogy ne csorbuljon a játékok jó híre. Az amatőr csapatok körében a vesztes gratulál a győztesnek. A profik előtt megemelem a kalapomat, de nincs helyük a munkásolimpián, hanem a velük azonos képességűek között mutassák meg, hogy mennyit érnek.

csin.

jul 2007.

Naslovna strana
Proslavljen Dan Ade
Proslavljen Dan Ade - fotografije
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
U slavu radničkog sporta
Dani Mola - program
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Osvajači medalja sa olimpijade
Tragom izgubljenog vremena
Šarena strana
Impresum


Design by VA