Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. július

Címoldal
Az óriási munka meghozta az eredményt
Megünnepeltük Ada napját
Megünnepeltük Ada napját - képek
Ada ünnepelt
Elégedett házigazdák és szervezők
Civilben az olimpiáról
Önkormányzati eseménynapló
A levegő bajnokai
Itthon ünnepeltek
Nyitva állt az Aranykapu
A határon túl játszani mindig felemelő érzés
Kishírek
Június a tanyavilágban
Gazdag programmal készülnek Mohol ünnepére
Közünk a zsidókhoz
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Hódi Sándor könyvének bemutatója
Az iskolából jelentik
Hittanosok tollából
Az emberiség a természet hatalmában
Zöld levél
A sárgadinnye
Adai csapatok és sportolók helyezése az olimpián
Tömeges volt a Böködi-emlékverseny
Olimpiai érmeseink
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

U SLAVU RADNIČKOG SPORTA

    Nakon 9. Sportske Olimpijade radnika Vojvodine koja je održana u našoj opštini u periodu od 4. do 8. jula 2007. godine definitivno možemo reći da je ona bila uspešna, a da će modu ovog leta opredeljivati narandžasto-plava boja, i to najviše zahvaljujući našim takmičarkama i takmičarima koji su na fer i viteški način zastupali nas domaćine i ostvarili zavidne rezultate. Ipak, ovim putem želim da naglasim da su pravi heroji 9. SORV u Adi bili naši mladi, devojčice i dečaci, koji su zajedno sa svojim nastavnicima i roditeljima uprkos pravoj vremenskoj nepogodi koja se desila za vreme svečanog otvaranja umnogome doprineli da se ova Olimpijada na jedan lep i dostojanstven način otvori, i zbog čega su u znak poštovanja dobili veliki aplauz od svih prisutnih gledalaca, mnogobrojnih gostiju iz zemlje i inostranstva a i samih takmičara, i zato im se ovim putem od sveg srca zahvaljujem. A posle kada se u vreme ove manifestacije i pravog nevremena na nebu pojavile dve prelepe duge, što je prava retkost, bio sam siguran da one simbolizuju da ćemo od  ovih devojčica i dečaka kad porastu dobiti prave vrhunske ljude,  sportiste i učesnike budućih radničko sportskih olimpijada. Isto tako definitivno možemo kazati da je našu svakodnevnicu umnogome opredelila ova Olimpijada u smislu da je možemo podeliti u dva dela i to pre i posle Olimpijade. Pre Olimpijade je uloženo mnogo napora i truda da se izgrade novi i adaptiraju postojeći sportski objekti u celoj opštini, a sada posle Olimpijade oni se moraju pažnjom dobrog domaćina sačuvati i dalje razvijati. I upravo to je to što je opština Ada dobila od ove Olimpijade, jer su stvoreni svi uslovi da se naša mlada pokoljenja na kvalitetan način  bave sportom i da na taj način povratimo staru sportsku tradiciju po kojoj je naša opština bila poznata širom zemlje pa i šire. Mada bi se o ovoj Olimpijadi moglo pisati i govoriti danima sa više aspekata , mi ćemo ovaj put našim čitaocima predstaviti rezultate koje su naše ekipe i pojedinci ostvarili na ovoj velikoj manifestaciji.
    Naše dame su u ženskoj konkurenciji ostvarile sledeće rezultate: - rukomet ekipa “Halas Jožef” Ada I mesto – zlatna medalja; - odbojka ekipa OŠ “Novak Radonić” Mol VIII mesto; - košarka UE Opštinska uprava Ada III mesto – bronzana medalja; - streljaštvo “Zora” Mol IX mesto; - pikado “Zora” Mol IX mesto; - plivanje kraul 50m do 35 godina Radulović Tamara, Dom za stare i penzionere Mol IV mesto; plivanje prsno 50m preko 35 godina Dragin Vera “Remont” Ada - V mesto i Tešić Jasmina “ Zora” Mol -  VIII mesto; atletski troboj iznad 40 godina Surla Slavica “Obnova” Ada - IV mesto; bič volej  UE Opštinska uprava Ada III mesto – bronzana medalja.
    Dok su predstavnici jačeg pola ostvarili sledeće rezultate: fudbal “Termometal” II mesto - srebrna medalja;  mali fudbal “Obnova” Ada IX mesto; rukomet Unija proizvođača tekstila  I mesto – zlatna medalja; košarka DP “Potisje” Ada III mesto – bronzana medaljakuglanje “Precizni liv” Ada IV mesto; streljaštvo ekipa “Termometal” IX mesto; šah pojedinačno Aleksić Malčić Zvonimir “Iba” Ada XII  mesto; stoni tenis  ekipno “Termometal” Ada II mesto – srebrna medalja; stoni tenis pojedinačno Solar Viktor “Termometal” Ada I mesto – zlatna medalja; sportski ribolov ekipno “Termometal” Ada I mesto – zlatna medalja; sportski ribolov pojedinačno Seneš Tibor “Termometal” Ada III mesto – bronzana medalja, Šumaher Karolj “Termometal” Ada IV mesto, Nađ Karolj  JP “Adica” Ada V mesto, Tot Imre “Remont” VII mesto, Šumaher Kornel “Termometal” Ada X mesto i Fero Ištvan JP “Adica” Ada XI mesto; nadvlačenje konopcem   “Zora” Mol V mesto; plivanje kraul do 35 godina Pešti Atila Dom za stare i penzionere IV mesto; tenis do 40 godina  Hegediš Đerđ “Iba” Ada I mesto – zlatna medalja,  Matić Đorđe OŠ “Novak Radonić” mol VIII mesto; maraton do 40 godina Farkaš Šandor “Termometal” Ada IV mesto, Somborac Hrvoje SUR “Jelen” Mol IX mesto; maraton preko 40 godina  Terek Laslo DP “Potisje” Ada IX mesto, Gere Kovač Karolj  DP “Potisje” Ada XI mesto; bič volej  “Precizni liv” Ada I mesto- zlatna medalja i “T1” Ada IV mesto; pikado “Halas Jožef” Ada V-VIII mesto.
    Svim našim takmičarkama i takmičarima  bez obzira da li su se okitili nekom od medalja ili su samo ostvarili određeni plasman  kako u ekipnoj tako i u pojedinačnoj konkurenciji čestitamo na ostvarenim rezultatima i dostojanstvenom nastupu, jer na kraju je ipak najvažnije reći poznati olimpijski moto: “Važno je učestvovati”. Ako pogledamo podatak da je grad domaćin Ada ukupno osvojio 6 zlatnih medalja, 2 srebrne medalje i 4 bronzane medalje, i što su ove medalje mahom osvojene u ekipnim takmičenjima, dolazimo do podatka da se otprilike polovina od naših ukupno 197  učesnika na 9. SORV okitila medaljom, što je svakako rezultat za divljenje koji govori koliko radnički sport u našoj opštini ima veliku tradiciju.  I na kraju nam jedino preostaje da svima njima a i drugima koji to budu želeli u narednim godinama kroz kvalifikacije na opštinskim, zonskim pa i pokrajinskim takmičenjima u što većem broju izbore pravo učešća na X SORV, koja će se nakon odluke Olimpijskog komiteta koja je doneta dana 7.07.2007. godine u Adi posle tri kruga glasanja, održati 2011. godine u Bačkoj Palanci.

Belančić Miroslav

jul 2007.

Naslovna strana
Proslavljen Dan Ade
Proslavljen Dan Ade - fotografije
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
U slavu radničkog sporta
Dani Mola - program
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Osvajači medalja sa olimpijade
Tragom izgubljenog vremena
Šarena strana
Impresum


Design by VA