Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. július

Címoldal
Az óriási munka meghozta az eredményt
Megünnepeltük Ada napját
Megünnepeltük Ada napját - képek
Ada ünnepelt
Elégedett házigazdák és szervezők
Civilben az olimpiáról
Önkormányzati eseménynapló
A levegő bajnokai
Itthon ünnepeltek
Nyitva állt az Aranykapu
A határon túl játszani mindig felemelő érzés
Kishírek
Június a tanyavilágban
Gazdag programmal készülnek Mohol ünnepére
Közünk a zsidókhoz
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Hódi Sándor könyvének bemutatója
Az iskolából jelentik
Hittanosok tollából
Az emberiség a természet hatalmában
Zöld levél
A sárgadinnye
Adai csapatok és sportolók helyezése az olimpián
Tömeges volt a Böködi-emlékverseny
Olimpiai érmeseink
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

PROSLAVLJEN DAN ADE
SVI GRAĐANI KOJI VERUJU U RAZVOJ ADE DOBILI ZAHVALNICE

    Dan Ade 2. jul ove godine svečanom sednicom Skupštine opštine proslavljen je 4. jula. Sednica je održana u pozorišnoj sali, gde je predsednik opštine, Ferenc Irmenji održao svečani govor praćen video projekcijom. Predsednik je tom prilikom akcenat stavio na velike opštinske investicije koje su završene ili još teku, a među njima je posebno istakao izgradnju mosta i sportsku olimpijadu radnika Vojvodine koja je istog dana i otvorena.
    Naglasio je da je za vreme mandata ove opštinske samouprave vrednost investicija dostiže 22 miliona eura.
    Iz ove činjenice neposredno proizilazi i odluka predsednika opštine po kojoj svi građani Ade i svi ostali subjekti, fizička i pravna lica, istaknute ličnosti, predsednik Republike i predsednik vlade Srbije, sva ministarstva i svi ministri, Izvršno veće i Skupština AP Vojvodine, njihovi sekretarijati, ambasade i konzularna predstavništva sa kojima opština Ada sarađuje, mediji (uredništva), predsednik SANU prof. dr. Nikola Hajdin, svi oni koji su radili na ideji i realizaciji mosta na reci Tisa, sva civilna i građanska udruženja, sve političke strukture, svi odbornici SO Ada i svi oni koji veruju u bolju budućnost naše opštine dobiju zahvalnicu.
    Odlikovanja koja priliče Danu opštine Skupština opštine je odobrila na sednici od 28. juna i shodno tome predsednik Dušan Telečki i potpredsednica Erika dr. Horvat Arežina uručili su povelju Jožefu Mičiz iz Ade (za afirmaciju proizvodne sfere, za društveno-političku aktivnost i za organizaciju sportske olimpijade radnika Vojvodine).
    Medalje su uručene Domu za stare i penzionere u Molu (za brigu i pomoć najstarijim građanima, za ostvarivanje osnovnih postulata opštine: solidarnost, pomoć, briga i humanost), Nebojši Radulaški iz Mola (za uspehe na polju estradnog stvaralaštva i za rezultate rada u službi katastra), Draganu Mrđanov iz Ade (za rezultate na polju sporta i fizičke kulture i doprinos organizaciji sportske olimpijade radnika Vojvodine).
    Pohvala je uručena Kamernom horu "Muzika humana" iz Ade (za afirmaciju horskog pevanja), Ištvanu Tot iz Ade (za pedagoško-vaspitni rad u oblasti matematike i informatike), Laslou Tot iz Ade (za svoj rad na polju ekologije i istraživanja prirode), Doo "Berko" iz Mola (za doprinos razvoju poljoprivrede).
    Nagrađenima i pohvaljenima čestitao je i predsednik opštine koji je zatim uručio posebne zahvalnice koje je on dodelio zaslužnim osobama i svojim saradnicima.

jul 2007.

Naslovna strana
Proslavljen Dan Ade
Proslavljen Dan Ade - fotografije
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
U slavu radničkog sporta
Dani Mola - program
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Osvajači medalja sa olimpijade
Tragom izgubljenog vremena
Šarena strana
Impresum


Design by VA