Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. július

Címoldal
Az óriási munka meghozta az eredményt
Megünnepeltük Ada napját
Megünnepeltük Ada napját - képek
Ada ünnepelt
Elégedett házigazdák és szervezők
Civilben az olimpiáról
Önkormányzati eseménynapló
A levegő bajnokai
Itthon ünnepeltek
Nyitva állt az Aranykapu
A határon túl játszani mindig felemelő érzés
Kishírek
Június a tanyavilágban
Gazdag programmal készülnek Mohol ünnepére
Közünk a zsidókhoz
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Hódi Sándor könyvének bemutatója
Az iskolából jelentik
Hittanosok tollából
Az emberiség a természet hatalmában
Zöld levél
A sárgadinnye
Adai csapatok és sportolók helyezése az olimpián
Tömeges volt a Böködi-emlékverseny
Olimpiai érmeseink
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Az óriási munka meghozta az eredményt
Sikeresen zárult a IX. Munkássport-olimpia

    Amikor lapunk legújabb száma olvasónk kezébe kerül, már javában folynak a Munkássport- olimpia eseményeinek az elemzései. Mivel havonta jelenünk meg, így most van alkalmunk beszámolni arról, hogy mi is történt az olimpia hete alatt.
    Július 4-én, szerdán este Adán a felújított stadionban ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a IX. Munkássport-olimpia. A hideg eső csak késleltette, de nem tudta elrontani a kétezren felüli tömeg emelkedett hangulatát, és hogy a pályára kifutott fiatalok, sportolók, táncosok köszöntsék az olimpia résztvevőit. A jelenlévőket Ürményi Ferenc polgármester köszöntötte, majd Galic Zita és Sterbik Árpád világhírű adai kézilabdázók húzták fel az olimpiai és az állami zászlót. Bojan Pajtić, a tartományi kormány elnöke melegen üdvözölte az olimpia résztvevőit, és megnyitotta a nagyszabású sporteseményt. A vendégek között volt Snežana Marković Samardžić köztársasági ifjúsági és sportminiszter, Predrag Bubalo kereskedelmi miniszter és Modest Dulić tartományi sportügyi titkár.
    A versenyek már a megnyitó napján délelőtt elkezdődtek. A játékokon mintegy 2000 sportoló vett részt, a versenyeket pedig Adán, Moholon és Zentán bonyolították le szerdától – vasárnapig. Községünk sportolóiról csak elismerően szólhatunk. Dicséretet érdemelnek a versenyekhez való hozzáállásukért, és az elért kiváló eredményekért. Gratulálunk nekik, és büszkék vagyunk rájuk. A szervezők gazdag és színvonalas kísérőrendezvényeket is biztosítottak. Esténként népszerű hazai és külföldi énekesek, együttesek léptek fel Adán és Moholon. Jó volt látni, hogy az általában kihalt központunk hirtelen városi jelleget öntött, úgy is mondhatnánk, hogy életre kelt városunk. A köz- és magánvállalatok, helyi közösségek, intézmények és magánszemélyek bevonásával mindent megtettek a szervezők, hogy az idelátogató vendégekben községünk egy rendezett, kulturált, virágoktól pompázó kis város benyomását keltse. Úgy érzem, ez sikerült is. Az egész olimpia hangulatát még fokozták a községünk napja alkalmából szervezett színvonalas kísérőrendezvények is, amelyek úgyszintén több napig tartottak. Említésre méltó, hogy az olimpia ideje alatt egyetlenegy nagyobb incidensre vagy rongálásra sem került sor. Mindezek a tények a belügyi szervek dolgozóit dicsérik, jól végezték feladatunkat.
    Egész biztos, hogy voltak kisebb hiányosságok is, például még nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni a versenyek, és mérkőzések helyszínéről és időpontjáról való tájékoztatásra, de az ilyen és hasonló esetek nem befolyásolták ennek a kiválóan előkészített, hatalmas rendezvénynek a kimenetelét és a sikerét.
    Július 8-án vasárnap délután a munkássport olimpia zászlajának leengedésével és az olimpiai láng kioltásával ért véget a vajdasági tömegsport legrangosabb rendezvénye. A záróünnepségen Ürményi Ferenc polgármester és dr Milorad Mijatović, az olimpiai bizottság és a Vajdasági önálló szakszervezet elnöke köszönt el a sportolóktól. Az olimpiai bizottság Adán megtartott ülésén titkos szavazással döntött, hogy Palánka lesz a következő, jubileumi X. Munkássport-olimpia házigazdája. A jelöltek között volt még Óbecse, Törökbecse és Szabadka.
    Az olimpia elmúltával újabb feladat megoldása vár ránk. A felújított és újonnan kiépült sportlétesítményeket meg kell őrizni, és a karbantartását is biztosítani kell. Miénk, nekünk, a gyerekeinknek épültek. Fontos az az üzenet, amelyet polgármesterünk már az olimpia megnyitóján mondott. Ezeket az objektumokat minden sportolni vágyó lakos díjmentesen használhatja, mivel az üzemeltetés költségeit átvállalja a község.
    Mindent összegezve elmondhatjuk, hogy az befektetett óriási munka meghozta gyümölcsét. Sikeres munkát végzett a Micsíz József és Dragin Zoran vezette csapat. A vendégek elégedetten távoztak, magukkal vitték adai élményeiket, és reméljük, hogy a jövőben többedmagukkal térnek majd vissza. A sportturizmus fejlesztéséhez erre mindenképpen szükség lesz.


A résztvevő csapatok felsorakoztak a megnyitóra

Gecse István

jul 2007.

Naslovna strana
Proslavljen Dan Ade
Proslavljen Dan Ade - fotografije
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
U slavu radničkog sporta
Dani Mola - program
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Osvajači medalja sa olimpijade
Tragom izgubljenog vremena
Šarena strana
Impresum


Design by VA