Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. április

Címoldal
Egy asztalnál a négy helyi közösség
A II. Helyi Közösség idei programja
Visszanyerni a helyi közösség tekintélyét
Aki nem tervez, saját bukását segíti elő
Kellemes húsvéti ünnepeket!
Irgalmasság - szeretet - húsvét - imaév
Az Isten, szeretet
Európa legnagyobb hobbis találkozója
Osztatlan siker egy hangversenyen
Rímek 2006
Csigabiga-találozó Óbecsén
Az Aranymanók kiállítása
„Az idő igaz, S eldönti, ami nem az”
Törökfaluban történt
630-an vettek részt a megelőző akcióban
Tojásfestés növényekkel
Fiatalok írják
Homolya Miklósra újra büszkék lehetünk!
Versenyt tartottak a Műszaki Iskolában
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Hírek
Zöld levél
Egészségünk érdekében
Szerény támogatás, szerény eredmények
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Árnyas oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. A múlt hónapban szokatlanul sok lopás, betöréses lopás történt. A rendőrségnek 10 kisebb-nagyobb lopást és két betörést jelentettek. Az elkövetők nem válogattak a zsákmányszerzésben, de abban a módszerben sem, ahogyan tettüket végrehajtották. Feltörtek három személygépkocsit, ahonnan női táskát (pénzzel együtt), autórádiót, CD lejátszót vittek el, loptak két kerékpárt és egy motorkerékpárt, tűzifát, de még egy kost is magukkal cipeltek. Moholon az egyik rabló, kihasználva a betegen fekvő magatehetetlen házigazdát, szinte a szeme láttára rabolta ki, amikor különféle házi felszerelést vitt magával. Moholon két víkendházat törtek fel, ahonnan az ott lévő szerszámot, horgászfelszerelést vitték magukkal. A teljes kár mintegy 80.000 dinár. Az elkövetők ellen minden esetben megindult a bűnvádi eljárás.
    Közrend és közbiztonság. A közbiztonság szempontjából a múlt hónap nyugodtnak mondható. „Mindössze” 4 verekedésről érkezett bejelentés, melyek főleg az utcán történtek az éjjeli órákban, ittas állapotban lévő fiatalok követték el őket. Minden elkövető ellen szabálysértési feljelentést tett a rendőrség.
    Közlekedésbiztonság. Ami a közlekedési szabálysértést illeti, márciusban csupán két komolyabb baleset történt, néhány valóban jelentéktelen koccanáson kívül. A hónap közepén leesett hó megtréfálta a vezetőket is, csúszás miatt Moholon összeütközött két személygépkocsi, amikor 40.000 dináros kár keletkezett, majd ugyancsak Moholon az áthaladási elsőbbség be nem tartása miatt ütközött két gépkocsi, amikor összesen 120.000 dináros kár keletkezett. Szerencsére sérülés nem történt.
    Itt kell elmondani, hogy február 20. és március 15. között a rendőrség akciót tartott, amikor a traktoristákat előadássorozaton figyelmeztette a forgalomban való biztonságos részvételre, a szabálytalanságokra felhívta a figyelmet, és nem büntetett. Ennek eredményeként, az elkövetkező időszakban, pontosabban az akció után nem történt forgalmi kihágás a traktoristák részéről, így eredményesnek mondható a befektetett munka.
    Tűzesetek. Márciusban 4 esetben riadóztatták a tűzoltókat, ebből háromszor Moholra kellett kiszállniuk, ahol egy melléképület égett le, egy kéménytűztől nagyobb méretű tűz keletkezett valamint kukoricaszár égett. Adán egy esetben szintén kukoricaszár fogott lángot. Az kár összesen 125.000 dinár.

april 2006.

Naslovna strana
Novi put, trotoari, uređene javne površine
Običaji u narodu vezani za Uskrs
Oda o pesniku
Izložba o Novaku Radoniću
Mladi pišu
Aktivnosti boraca rata 90-ih
Za kvalitetan socijalni dijalog
Molski dobošar
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA