Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. szeptember

Címoldal
Címoldali képünkhöz
Ez lenne a turizmusunk?
Miért van bizalmunk az ingatlanközvetítõben?
Nagyboldogasszonyi Aranykapu vásár
Megnyílt a moholi napközi
Fejen állva is végigsétálna a parkon!
"Itt az idõ, most vagy..."
LI Zöld levél
Nagysikerû rendezvény a medencéknél
A Délvidéki Napokon, Budapesten
Évrõl évre csökken a tanulók létszáma
Nemzetközi ügetõversenyt tartottak Adán
Hírek
Nyelvi figyelõ
Rendõrségi hírek
Fiatalok írják
Jó hangulat, sikeres alkotások
A léggömbkötés nagyasszonya
Kézilabdatábor Adán
Hírek az adai sporthorgász egyesületbõl
Tarka oldal
Impresszum

Hírek

LESZ-E VASÚTFORGALOM?

    Az utóbbi idõben már többször is olvashattuk a napilapokban, hogy felsõbb fórumok arról beszélnek, hogy felújítják a Kanizsa--Zenta—Becse vasútvonalat, vagy legalábbis alkalmassá teszik a teherszállításra.
    Hogy konkrétan mikor valósul meg ez az elképzelés, arról nem szól a fáma. Addig is, míg át nem robog újra az elsõ szerelvény Adán, ilyen kép tárul azok elé, akik közvetlenül az állomás közelében a sínek mentén elhaladnak.
    Az utolsó személyvonat, illetve sínbusz különben az 1970-es évek közepén haladt keresztül Adán, míg a teherszállítás az Ada—Zenta szakaszon 4-5 évvel ezelõtt teljesen megszûnt.

Az adai amatõrfestõk Muzslyán

    A baráti együttmûködésrõl szóló egyezmény aláírása óta széleskörû és gyümölcsözõ kapcsolat alakult ki az adai Elsõ Helyi Közösség és Muzslya között, ami túllépte az egyszerû találkozásokat, és jelentõsebb gazdasági vonatkozása is van. Az összehangolt mûvelõdési és más tervek alapján az adai amatõrfestõk meghívást kaptak szeptember 13-ára, a falu napjára, hogy közösen állítsák ki alkotásaikat a muzslyai MAKK képzõmûvészeti csoport tagjaival. A meghívást örömmel fogadták, és ezúttal nyolc adai festõ mutatja be képeit a muzslyai közönségnek. Ezek: Bajus Marija, Daku Teréz, Bíró Albert Erzsébet, Jakovljeviæ Rózsa, Csányi Rózsa, Riðièki Dušan, Fekete Zsófia, Vastag János.

V.J.

Köszönet a támogatóknak

    Az Aranykapu Mûvelõdési Egyesület ezúton mond köszönetet azoknak, akiknek segítségével vendégül láthatta az Adán augusztus 6-án vendégszereplõ Tanyaszínház társulat tagjait, mégpedig: Zupèanik, Kornélia virágüzlet, Zion City, I. helyi Közösség, II. Helyi Közösség, Göblös Miklós, Dekor, Dollár pénzváltó, Kleopátra szépségszalon, Tisza horgászklub, Boros József, Antal Gellért, Önkémtes Tûzoltó-testület.

 

septembar 2004.

Naslovna strana
Izabran je novi direktor Centra za socijalni rad u Adi
Kako glasati
Za koga glasati
Vesti iz policije
Mladi pišu
Slikari naše opštine
Impresum


Design by VA