Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. szeptember

Címoldal
Címoldali képünkhöz
Ez lenne a turizmusunk?
Miért van bizalmunk az ingatlanközvetítõben?
Nagyboldogasszonyi Aranykapu vásár
Megnyílt a moholi napközi
Fejen állva is végigsétálna a parkon!
"Itt az idõ, most vagy..."
LI Zöld levél
Nagysikerû rendezvény a medencéknél
A Délvidéki Napokon, Budapesten
Évrõl évre csökken a tanulók létszáma
Nemzetközi ügetõversenyt tartottak Adán
Hírek
Nyelvi figyelõ
Rendõrségi hírek
Fiatalok írják
Jó hangulat, sikeres alkotások
A léggömbkötés nagyasszonya
Kézilabdatábor Adán
Hírek az adai sporthorgász egyesületbõl
Tarka oldal
Impresszum

NAGYSIKERÛ RENDEZVÉNY A MEDENCÉKNÉL

    Augusztus 8-án, egy igazán kellemes napsütéses délelõtt találkát adott egymásnak 24 nõaktíva, kézimunkacsoport és egyesület Vajdaság egész területérõl. A már hagyományos rendezvény szervezõje, amit minden év augusztusában tartanak meg az ADICA Üdültetési Közvállalat országos hírû medencéinél, az adai Elsõ Helyi Közösség Nõaktívája volt. A szervezõ szemmel láthatóan és érzékelhetõen sikeres munkát végzett. Az említett 24 egyesület 17 különbözõ helységbõl érkezett Adára, több mint 600 személy, hogy a barátság, a szórakozás, a kikapcsolódás jegyében együtt töltsenek el egy napot. Elmondhatjuk, hogy a találkozó rendkívül sikeres volt, a kitûnõ szervezésnek, no meg a kellemes idõnek köszönhetõen.
    Már a reggeli órákban érkeztek a csoportok Adára, az üdülõközpont hûs fái alá Muzslyáról, Mokrinból, Torontálvásárhelyrõl, Törökfaluból, Temerinbõl (2 csoport), Heténybõl, Szenttamásról, Becsérõl, Moholról, Kevibõl, Tornyosról, Bogarasról, Felsõhegyrõl (2), Csantavérrõl, Zentáról (3 csoport), Törökkanizsáról, az adai Második Helyi Közösségbõl, valamint a házigazdák, az adai Elsõ HK Nõaktíva tagjai. Meg kell említeni, hogy az adai nyugdíjas-egyesület és vendégei is részesei voltak a találkozónak, a közös szórakozásnak. A nyugdíjasok vendégei a szabadkai egyesület tagjai, valamint a magyarországi Bogyiszló nyugdíjasainak egy csoportja volt, így a résztvevõk száma közel állt a 700-hoz.


A nõaktívák találkozójának szervezõi: Krizsán Magdolna, Tóth Piroska,
Švorec Anka

    A szervezõk mindent megtettek annak érdekében, hogy a vendégsereg, kihasználva a gyönyörû idõt, kellemesen töltse el a napot. Gazdag és érdekes mûsorral kedveskedtek az egybegyûlteknek, több olyan szám is volt, amikor maguk a vendégek voltak a mûsor szereplõi. Külön élményt jelentett a csantavéri Kozmix diszkótáncos csoport fellépése, majd utána a különféle ügyességi játékokkal szórakoztak a résztvevõk és a közönség is. Volt ott talicskatoló verseny, kötélhúzás – nõknek és férfiaknak – palacsintaevõ verseny, amikor kézzel nem volt szabad a palacsintához érni, majd Jakobovics Margitka helyszíni bábjátéka a legkisebbeknek. Gazdag és értékes tombolával is kirukkoltak a szervezõk, amely szinte egész nap mûködött. A jó hangulat fokozásáról és ebédrõl sem feledkeztek meg, egész nap a Dutty együttes húzta a talpalávalót, és négy bográcsban fõtt a babgulyás.


Ki lesz a gyõztes? A palacsintaevõ verseny résztvevõi

    A baráti kapcsolatok ápolását mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ezúttal is egy egyesülettel szaporodott a baráti kör. Ugyanis, a román határ mentén lévõ Hetény nõegylete most vett részt elõször ezen a hagyományos találkozón. Nagyon jól érezték magukat, örültek, hogy egyszerre ennyi barátot szereztek, ismeretséget kötöttek. De ugyanez a másik 23 nõaktíváról is elmondható. A barátság nem ismer határokat – és ez így jó.
    Meggyõzõdésem, hogy ez a nap feledhetetlen maradt minden résztvevõnek, és újabb tanúbizonysága annak, hogy kevés pénzbõl, ám töretlen akarattal és lelkes hozzáállással hatalmas dolgokat lehet megvalósítani, aminek nem minden esetben az anyagi vetülete a legfontosabb. Ékes példája ennek éppen ez a találkozó is, amikor a lényeg a barátságban, a szórakozáson, a kikapcsolódáson volt.

V.J.

septembar 2004.

Naslovna strana
Izabran je novi direktor Centra za socijalni rad u Adi
Kako glasati
Za koga glasati
Vesti iz policije
Mladi pišu
Slikari naše opštine
Impresum


Design by VA