Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. szeptember

Címoldal
Címoldali képünkhöz
Ez lenne a turizmusunk?
Miért van bizalmunk az ingatlanközvetítõben?
Nagyboldogasszonyi Aranykapu vásár
Megnyílt a moholi napközi
Fejen állva is végigsétálna a parkon!
"Itt az idõ, most vagy..."
LI Zöld levél
Nagysikerû rendezvény a medencéknél
A Délvidéki Napokon, Budapesten
Évrõl évre csökken a tanulók létszáma
Nemzetközi ügetõversenyt tartottak Adán
Hírek
Nyelvi figyelõ
Rendõrségi hírek
Fiatalok írják
Jó hangulat, sikeres alkotások
A léggömbkötés nagyasszonya
Kézilabdatábor Adán
Hírek az adai sporthorgász egyesületbõl
Tarka oldal
Impresszum

IZABRAN JE NOVI DIREKTOR CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U ADI

    2. avgusta zvanièno je stupio na dužnost novi direktor Centra za socijalni rad gosp. BALAŠA JANOŠ. On je po zanimanju diplomirani psiholog, a u oblasti socijalnog rada ima veæ 10 godina iskustva. Naime, kao psiholog radio je u Centru za socijalni rad u Senti. Veæ na poèetku razgovora gosp. Balaša je rekao da mu je izuzetno zadovoljstvo da svoje znanje i iskustvo konaèno može da primeni u svojoj opštini i da pomogne svojim sugraðanima.
    KOJE CILJEVE STE ZACRTALI KAO NOVI DIREKTOR ?
    Jedan od bitnih uslova za dobar rad centra je posedovanje odgovarajuæih struènih kadrova. Momentalno kolektiv èine 3 socijalna radnika, jedan pravnik, jedan psiholog, jedan knjigovoða i jedan administrativni radnik. Moja funkcija direktora je radnog karaktera, pošto istovremeno obavljam i poslove psihologa. Pored navedenog osoblja, kod nas su i dva civilna vojnika, koji nam pomažu u kurirskim poslovima i poslovima održavanja. Ovaj broj zaposlenih je regulisan odlukom Ministarstva i u dogledno vreme ne vidim moguænosti za njegovo poveæanje. Meðutim, ono što sam zacrtao kao prioritet je organizovanje struènih obuka za zaposlene, pošto je struènost osnovna predispozicija za kvalitetan rad. Nadalje moram da naglasim da je tehnièka opremljenost koju sam ovde zatekao na jako niskom nivou. Hitno je potrebno obezbediti 5 kompjutera, kako bi na propisani naèin mogli obavljati posao prema zahtevima Ministarstva, a takoðe bi i znatno smanjili vreme potrebno za rešavanje predmeta. Naime, našim klijentima je potrebna pomoæ na koju oni ne bi smeli dugo da èekaju, Radi se o ljudskim problemima koje je potrebno brzo i efikasno rešavati, naravno u skladu sa zakonskim i materijalnim moguænostima. Meðu ciljevima koje sam zacrtao je i dalje negovanje dobre saradnje sa lokalnom samoupravom, kao i povezivanje sa raznim nevladinim organizacijama, udruženjima i institucijama sa kojima imamo dodirne taèke u radu. Tu podrazumevam i izradu zajednièkih projekata sa kojima bi nastupili na konkursima prema Fondu za socijalne inovacije i drugim Fondovima. Ne mora se raditi iskljuèivo o novèanim sredstvima, to može biti i bilo koja aktivnost koja je za nas korisna (edukacije i sl.). Centar se ne sme zatvoriti u svoje okvire, namera mi je da svugde budemo prisutni i pratimo sve aktuelnosti koje mogu doprineti boljem radu. Kada je reè o planiranju na duge staze želeo bih da u Centru pored klasiènih razvijemo i alternativne naèine pružanja socijalnih usluga, kao što su pomoæ u kuæi, dnevni boravak, klub za stare i penzionere i slièno, kao i da za realizaciju istog obezbedimo i sredstva.
    KOJI NAÈIN RADA PO VAMA DONOSI NAJBOLJE REZULTATE ?
    Naš rad je timski. Od svojih saradnika oèekujem profesionalnost, kreativnost i maksimalno zalaganje da se udovolji zahtevima klijenata. Trudiæu se kao rukovodilac da u kolektivu vlada dobra atmosfera za rad, jer se tako mogu postiæi i bolji rezultati. Sve to æe doprineti tome da naša ustanova uživa bolji ugled u svojoj sredini..
    DA LI ÆETE PORED OVE FUNKCIJE IMATI VREMENA DA SE I DALJE BAVITE HUMANITARNIM I STRUÈNIM RADOM ?
    Pored svog radnog mesta uvek sam našao vremena i za druge aktivnosti. Godinama sam aktivista Crvenog krsta, a od pre dve godine sam i predsednik ove opštinske organizacije. Na struènom planu posvetio sam se izuèavanju teme bolesti zavisnosti. Na tu temu sam izdao i knjigu, želeæi da na taj naèin pomognem ugroženim licima. Nova funkcija æe u poèetku svakako zahtevati više angažovanosti, dok se odreðene stvari ne stave na svoje mesto. Ipak ne bih želeo da zanemarim i druge aktivnosti.
    Nesumnjivo novi direktor ima jasne ciljeve, a oni su realno i ostvarljivi uzimajuæi u obzir njegovu struènost, iskustvo i ambicioznost, a za to æe mu naravno biti potrebna i podrška saradnika, kao i šire zajednice. U tom smislu želimo mu puno uspeha u daljem radu.

Branislava Bakoš

septembar 2004.

Naslovna strana
Izabran je novi direktor Centra za socijalni rad u Adi
Kako glasati
Za koga glasati
Vesti iz policije
Mladi pišu
Slikari naše opštine
Impresum


Design by VA