Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. szeptember

Cmoldal
Cmoldali kpnkhz
Ez lenne a turizmusunk?
Mirt van bizalmunk az ingatlankzvettben?
Nagyboldogasszonyi Aranykapu vsr
Megnylt a moholi napkzi
Fejen llva is vgigstlna a parkon!
"Itt az id, most vagy..."
LI Zld levl
Nagysiker rendezvny a medencknl
A Dlvidki Napokon, Budapesten
vrl vre cskken a tanulk ltszma
Nemzetkzi getversenyt tartottak Adn
Hrek
Nyelvi figyel
Rendrsgi hrek
Fiatalok rjk
J hangulat, sikeres alkotsok
A lggmbkts nagyasszonya
Kzilabdatbor Adn
Hrek az adai sporthorgsz egyesletbl
Tarka oldal
Impresszum

NAGYBOLDOGASSZONYI ARANYKAPU VSR

    Nagyboldogasszony a legrgibb Mria nnepnk, augusztus 15-n tartjuk. Ez alkalombl szervezi meg az Aranykapu Mveldsi Egyeslet hagyomnyosan immr hetedik alkalommal a kirakod vsrt. Vidken a Nagyboldogasszony napi bcs a mulatsg, ismerkeds alkalmt is jelentette. A kt Boldogasszony kzt, augusztus 15-tl szeptember 8-ig, szerencss idszaknak tekintettk, klnsen az asszonyi munkt illeten. Az emltett idszak szmunkra a kzsgben a vlasztsok elkszleteinek idszakt jelenti. Mivel szerencss idszaknak tekintik a kt Boldogasszony nnepe kz es idszakot, remljk Adnak, neknk, az itt l polgroknak is meghozza a szerencst az elkvetkez egy hnap hangzott el az Aranykapu vsr megnyitjn.
    Mr a dlutn folyamn benpeslt a nyri sznpad krnyke, a korz, ahol az ttest mindkt oldalt a vsrosok foglaltk el, knlva a jrkelknek a portkikat. Volt is miben vlogatni. A hagyomnyos cukorksokon kvl nagyon sok ms rdekes, mr gen kihalt vagy csak ritkn elfordul szakmk termkei is megjelentek a vsron, hen tkrzve a kzmvessg jjledst. A lelkes hagyomnypolknak ksznheten megcsodlhattuk a gyngyfzs mestersgt, a nemezelst, a hncsbl kszlt figurkat, a fafarag mvszetet, a pokrcszvst, hogy csak nhnyat emeljek ki a sok kzl. De volt itt a mai vilg termkei kzl is nhny, pldul a hliummal tlttt lufik klnbz llatok formjban. Ezek egykettre a gyerekek kedvencei lettek. Egyszval, nagy volt a forgatag, a felhozatal, a tarkasg s a sokrtsg, sokkal tbb kzmves jelent meg ezen a vsron az elbbiekhez viszonytva. A vsr ltogatottsga szintn fellmlta az elbbieket, nagy tmeg stlgatott az asztalok kztt, s nzte vgig a vgn az esti szrakoztat msort, amely 20 rakor kezddtt a nyri sznpadon.
    A msor Szauer Mikls atya bevezet beszdvel kezddtt, majd sorra jttek az egyttesek fellpsei s az egyni produkcik. Fellpett tbbek kztt Raffai gnes - Gigi, Sti Julianna, a becsei Petfi Sndor ME Szelence tncegyttese, Molnr Csiks rpd, az Aranykapu Kopogtat nptnccsoportja, Hzs Zsolt s Flamand Istvn ismert citeraketts, a Vadvirg asszonykrusa, valamint Szab Sndor egy npmesvel. A mveldsi msort utcabl s npnneply kvette, ami belenylt a ks jszakba. A zent az adai-moholi Vidm legnyek zenekar szolgltatta.

Blizs Gza

 

septembar 2004.

Naslovna strana
Izabran je novi direktor Centra za socijalni rad u Adi
Kako glasati
Za koga glasati
Vesti iz policije
Mladi pišu
Slikari naše opštine
Impresum


Design by VA