Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2004. március

Címoldal
A helyi érdek a lényeg
Húsvéti köszöntő
Vidám farsangi felvonulás
Farsangi mulatság a Csobolyóban
IX. farsangi gyermekbál
Sikeres jótékonysági bál Törökfalun
Nem mond le a képviselő-testület elnöke
A traktorok biztonságosabb közlekedése
Még tart a sztrájk
A Halász József Rt. alakuló közgyűléséről
Adán alakulóban van a Községi Rákellenes Egyesület
Hová jutunk?
Szép sikerek az üdülőközpontban
Moholi kutyások
Rendőrségi hírek
Közlekedés
Nyelvi figyelő
A hit és összefogás eredménye
XLV. Zöld levél
A cékla gyógyszer is
11 évig vártam hűségesen
A Nagyfa boszorkája
A háború árnyékában
Süssünk - főzzünk együtt
Fiatalok írják
Tilosban "parkoló" garázsok
Nagy feladatok várnak a sporthorgászokra
Pályázat az adai Tájház védjegyének kidolgozására
Közlemények
Községünk amatőr festői
Petike levele
Tarka oldal

A traktorok biztonságosabb közlekedése

    2004. február 26-án a II. Helyi közösségben sikeres találkozóra került sor. A Szerb Köztársaság Közlekedésrendészeti Igazgatósága "A traktorok biztonságosabb részvételéért a közlekedésben" címmel szakelőadást tartott. A beszámolót a községi rendőrparancsnok, Kasai úr tartotta. Sokan megjelentek a találkozón, többnyire mezőgazdasági termelők és traktortulajdonosok voltak.
    Visszatekintve az előző évre, megtudhattuk, hogy az összes átadott közlekedési szabálysértésből, a szám szerint 2300-ból csak 69 vonatkozott a traktorvezetőkre. A közlekedés-rendészet ezt a számot szeretné az idén még csökkenteni.
    A vitázók elmondták, hogy nagy problémát jelent a traktorok alkatrészhiánya és nehéz beszerzésük, ez tehát arra utal, hogy a traktorok műszaki állapota is igen rossz. A traktor-tulajdonosok szeretnék, hogy a közlekedési rendőrök segítőkészebbek és elnézőbbek lennének akkor, ha a hajtási jogosítvány és a személyazonossági igazolvány nincs náluk, vagy ha az elsősegélydoboz nincs megfelelő állapotban.
    A rendőrfőnök megkérte a traktor- és mezőgazdasági gép-vezetőket, hogy ha nem szükséges, minél kevesebbet tartózkodjanak a regionális úton, vagy kerüljék el. Többek között, azt is hangsúlyozta, hogy az ittas vezetők ellen nagyon szigorú büntetéseket rónak ki, a többi esetre ígéretet tett, hogy a jövőben megpróbálnak elnézőbbek lenni.
    A hatvan jelenlevő közül megválasztottak egy bizottságot, ennek élére Rusák József, az állatorvosi állomás igazgatója és egyúttal a II. HK tanácstagja került. Ő lesz a koordinátor és a kommunikációs vezető a közlekedés-rendészet és a traktorvezetők között. Természetesen a II. HK is segít ebben.
    Már nagy előrelépésnek számit az is, hogy sikeres kommunikáció történt a rendőrség és a traktorvezetők között. Az előadáson, vagyis a szaktájékoztatón a községi rendőrfőnök ígéretet tett, hogy két hónap múlva újra összehívják ezt a gyülekezetet, és akkor szó lesz azokról a konkrét előrelépésekről, melyeket ez a kampány előirányoz. Remélhetőleg ezt csak a kezdetnek mondhatjuk a traktoroknak a közlekedésben való biztonságosabb részvételéért.

Varga Elfride

februar 2004.

Naslovna strana
Uskršnja poruka
Široka lepeza usluga
Izvanredno poslovanje u "Adici"
Kultura u 2003. godini
Vesti iz policije
Mladi pišu
Uspešni su bili i prošle godine
Saopštenja
Impresum


Design by VA