Legújabb szåm - Najnoviji brojSzerkesztþsÊg - UredniťtvoAnyakÜnyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2004. március

Címoldal
A helyi érdek a lényeg
Húsvéti köszöntő
Vidám farsangi felvonulás
Farsangi mulatság a Csobolyóban
IX. farsangi gyermekbál
Sikeres jótékonysági bál Törökfalun
Nem mond le a képviselő-testület elnöke
A traktorok biztonságosabb közlekedése
Még tart a sztrájk
A Halász József Rt. alakuló közgyűléséről
Adán alakulóban van a Községi Rákellenes Egyesület
Hová jutunk?
Szép sikerek az üdülőközpontban
Moholi kutyások
Rendőrségi hírek
Közlekedés
Nyelvi figyelő
A hit és összefogás eredménye
XLV. Zöld levél
A cékla gyógyszer is
11 évig vártam hűségesen
A Nagyfa boszorkája
A háború árnyékában
Süssünk - főzzünk együtt
Fiatalok írják
Tilosban "parkoló" garázsok
Nagy feladatok várnak a sporthorgászokra
Pályázat az adai Tájház védjegyének kidolgozására
Közlemények
Községünk amatőr festői
Petike levele
Tarka oldal

USKRŠNJA PORUKA

    I ovog proleća, draga duhovna deco, u jednakoj radosti proslavljamo najveći praznik Crkve Božje, Vaskrsenje Hrista Spasitelja. Svake godine u ovo doba, kada tajanstvena sila života budi obamrlu prirodu, slava vaskrslog Gospoda i u nama budi jedan svetliji i radosniji život. Danas naviru uzvišene misli, rađaju se divna osećanja i obuzima nas jedno sveto i nesvakidašnje raspoloženje. Sa vaskrslim Spasiteljem se i mi uzdižemo u jedan viši i sadržajniji život. Blista u srcu našem pobednički sjaj večnog života, koji nam je darovao naš vaskrsli Iskupitelj i Spasitelj. Kao što je u onom tajanstvenom Početku, na Božiju reč postao svet i u svetu život, tako je svojom Božanskom silom vaskrsnuo iz mrtvih Sin Božji Isus Hristos. Ovaj veliki događaj, tajanstven je kao stvaranje sveta, čudesan i uzvišen kao prva pesma radosti koja se zaorila nad prostorima ranije mrtve planete.
    Iz njihovog srca nekako lako izvire radosni uskršnji pozdrav. Naša svakodnevna osećanja pometnje i nesigurnosti danas ne osećamo. Život trijumfuje, vera se potrvđuje, večna lepota i radost ispunjuju dušu. Iz dubine bića osećamo da je sa nama vaskrsli Gospod, da je carstvo Božije - stvarnost, da ono počinje tu, u nama.
    Ovaj veliki Praznik, draga deco Božja, sve nas je ispunio radošću, svečanim raspoloženjem i jednom neobičnom duhovnom milinom. Veliki je čovekoljubac nas Spasitelj, nikoga ne zaboravlja. On nikoga ne odbacuje, pa ni one koji ga neće, koji Ga ne primaju i koji Ga ne priznaju. Ne odbacuje On ni one koji hule na Njega. I danas, kao i uvek, poziva i one koji bi se lako našli sa Njegovim neprijateljima koji su na Veliki petak hulili na Njega ispod njegovog krsta. On uvek poručuje svima: "Dođite k meni svi koji umorni i obremenjeni i ja ću vas odmoriti" (Matej 11,28). On sluša i prima svaki naš istinski pokajni vapaj, slično kao na Veliki petak, kada je pokajanog razbojnika sa krsta poveo Sobom u raj.
    Duh čovekov stalno teži da razreši tajne i istine ovog čudesnog sveta, da svi svoj život shvatite kao jedno sveto poslanje, kao poziv na dela ljubavi. U svakom čoveku poštujmo ljudsko dostojanstvo. Svakome priznajmo pravo na život, na ime, na slobodu, na radost i na sva prava koja imamo i sebi želimo. Ne svrćimo se na razlike koje postoje među ljudima. Svi su ljudi, podjednako, deca Božja sa jednakim pravima na život, na dom i na sve stvaralačke radosti života. Dao nam je Svoje Jevanđelje da bi na njegovim načelima povratili izgubljenu duhovnu i moralnu ravnotežu, da bi živeli u miru, u ljubavi, u pravi i dobroti i u uzajamnom radovanju jednih drugima. Poklonim se i pomolimo se da se useli u srca naša, da ostane u nama i među nama, da sačuvamo duše naše dece i svih bližnjih naših u čitavom hrišćanskom svetu koji danas proslavlja ovaj veliki dan. Naročito smo s vama u molitvama danas, na Uskrs, u svim vašim hramovima i domovima. Molimo se Vaskrslom Gospodu da vas ozari ovom nadzemaljskom uskršnjom radošću, koja preporođava i oplemenjuje ljudska srca i u njima vaskrsava ljubav i dobru volju. Neka vam svima današnjim danom uskrsne svaki dobri dar od Boga: blagoslov i blagodat, ljubav i sloga, radost i sreća, hrabrost i mir. Neka vam je svima srećan i blagosloven ovaj dan i ovaj najveći praznik.
    S ovim najtoplijim željama čestitamo vam Vaskrsenje Hristovo i pozdravljamo vas najradosnijim pozdravom:
    HRISTOS VASKRSE !

protonamesnik Danilo Ninkov, paroh

februar 2004.

Naslovna strana
Uskršnja poruka
Široka lepeza usluga
Izvanredno poslovanje u "Adici"
Kultura u 2003. godini
Vesti iz policije
Mladi pišu
Uspešni su bili i prošle godine
Saopštenja
Impresum
ďťż

Design by VA