Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2004. január

Címoldal
Egyhelyben topogunk
A II. Helyi Közösség négyéves munkájának rövid összefoglalója
Ismét Varga Elfride a II. Helyi Közösség titkára
Cselekvő szolidaritás
A Harcos Szövetség...
Értsük meg egymást mindkét nyelven
Nyitás a világ felé
Harmonika-virtuóz fiatalok koncertje
A tervek megvalósítása az elsõdleges cél
Községünk amatőr festői
"Célunk: a fiatalok kikapcsolása, szórakozása "
Decemberi mulatság
Selyemtenyésztés Adán és Moholon
Gyökerek mentén
Minél többet pedálozni!
Körképtől - Körképig
Rendőrségi hírek
Az első manökenlépések
10 éve történt...
XLIII. zöld levél
Együtt sokkal erosebbek vagyunk
Zöldebbé tenni a zöldet!
Tíz éve, hogy megszabadultunk a milliárdoktól
Fiatalok írják
Nem minden hulladék szemét
Új vezetőség az AFK élén
Süssünk - főzzünk együtt
Sport
Az adai Reménysugár segélyalap...
Petike levele
Tarka oldal

92 VESTI IZ POLICIJE 92
  • Ono što je veoma važno: za vreme božićnih i novogodišnjih praznika nije se desilo narušavanje javnog reda i mira. Doček nove godine prošlo je u najboljem redu. Desilo se svega jedna tuča dana 31.12. i to kod onog ugostiteljskog objekta gde nije bilo organizovan doček. Na svim ostalim mestima veselje je bilo na visini i u granicama normalnih odnosa.
  • U prošlom broju već smo spomenuli stubove za ogradu oko katoličke crkve. Tokom decembra zahvaljujući upornom radu policije, identifikovani su izvršioci koji su lomili, izvukli i bacali stubove, - bili su maloletnici J.B. i B.K. iz Ade, kao glavni nosioci ove zlodele. Protiv njih je podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da su izvršili oštećenje tuđe stvari.
  • Kriminalistička policija u Kikindi podnela je kriv. Prijavu Opštinskom državnom tužiocu u Senti protiv Geci Tibora (1965) iz Ade, direktora Centra za socijalni rad u Adi, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kriv. delo zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje službene isprave. Geci je od avgusta do novembra 2003 god. korišćenjem svog službenog položaja i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja, falsifikovao i odobrio zahteve za dodelu jednokratne novčane pomoći nepostojećim licima i na taj način za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 30.000 dinara.
  • Dana 26.12.2003 god. izvršena je teška krađa na štetu zlatarske radnje HAJDER u Adi, od strane nepoznatih odnosno nedostupnih lica. Naime, pre izvršenja krađe, dvojica muškaraca nekoliko puta su ušli u radnju i tražili da kupe nakite, kada su ustvari "snimili teren". Narednog dana u radnji je bila Hajder Biljana koja je primila "kupce" pokazala im traženi nakit kada je nepoznati muškarac isčupao iz ruke i pobegao na ulicu u pravcu parkinga stambene zgrade preko puta radnje. Vlasnica je trčala za njim vikajući "upomoć" - ali niko od prolaznika nije obraćao pažnju na nju. Imenovana je nakon prijavljivanja slučaj policiji, prepoznala sa fotografije jednog od izvršioca za kojima se traga. Prema podacima policije isti su na identičan način vršili krađe nakita u Kanjiži, Subotici, Bačkoj Palanci i u Novom Sadu.
  • Dana 15.12.2003 god. uhvaćeni su na delu provale prodavnice kineskih državljana u Molu maloletnici S.Ž., F.E, i E.S., svi iz Ade, koji su već tovarili robu u pripremljene džakove. Protiv istih je podneta krivična prijava.
  • Fogaraši Andor iz Novog Miloševa izvršio je krađu bicikla sa motorom na štetu Velicki Stevana iz Ade. Protiv istog je podneta kriv. prijava zbog KD krađe.
  • Podneta je kriv. prijava protiv Sekulić Đure iz B.P. Sela zbog lažnog prijavljivanja kriv. dela, vezano za sindikalnih novca Potisja u Adi.
  • Dana 30.12.2003 god. izvršena je provala prodavnice Ravnice u Molu od strane nepoznatog izvršioca. Operativnim radom policije, nakon nekoliko dana izvršioc je pronađen na pijaci kako prodaje čokolade sa nalepljenim cenama iz prodavnice. U postupku je utvrđeno da su provalu izvršili Nađ Deže i Nađ Lajoš, oba iz Ade - sada žive u Molu - koji su poznati policije iz ranijeg peroida. Hvatanjem izvršioce ovog krivičnog dela rasvetljeno je još 7 provala prodavnice u Bečeju što su izvršili ova lica. Protiv njih je podneta kriv. prijava.

januar 2004.

Naslovna strana
Udruženje boraca...
Kako smo glasali
Tradicija i poslovnost
Vesti iz policije
Prvi koraci na pisti
Kako dalje?
Mladi pišu
Sport
Impresum


Design by VA