Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2004. január

Címoldal
Egyhelyben topogunk
A II. Helyi Közösség négyéves munkájának rövid összefoglalója
Ismét Varga Elfride a II. Helyi Közösség titkára
Cselekvő szolidaritás
A Harcos Szövetség...
Értsük meg egymást mindkét nyelven
Nyitás a világ felé
Harmonika-virtuóz fiatalok koncertje
A tervek megvalósítása az elsõdleges cél
Községünk amatőr festői
"Célunk: a fiatalok kikapcsolása, szórakozása "
Decemberi mulatság
Selyemtenyésztés Adán és Moholon
Gyökerek mentén
Minél többet pedálozni!
Körképtől - Körképig
Rendőrségi hírek
Az első manökenlépések
10 éve történt...
XLIII. zöld levél
Együtt sokkal erosebbek vagyunk
Zöldebbé tenni a zöldet!
Tíz éve, hogy megszabadultunk a milliárdoktól
Fiatalok írják
Nem minden hulladék szemét
Új vezetőség az AFK élén
Süssünk - főzzünk együtt
Sport
Az adai Reménysugár segélyalap...
Petike levele
Tarka oldal

92 RENDŐRSÉGI HÍREK 92

  • Előző számunkban már írtunk a római katolikus templom kerítésoszlopainak megrongálásáról, kitöréséről. December folyamán a rendőrségnek sikerült megtalálni és megállapítani az elkövetők kilétét, akik még kiskorúak ugyan, de rendszeres látogatói a közelben lévő diszkó-bárnak. Ezek J. B. és B. K. Bűnvádi feljelentés készült ellenük mások vagyonának megrongálása alapos gyanúja miatt.
  • Mindjárt a jelentés elején fontos kiemelni, hogy a karácsonyi és az újévi ünnepek alatt nem történt semmiféle rendbontás. Az újévvárás vidám hangulatban és mindenhol a legnagyobb rendben zajlott le. Egy helyen történt verekedés, mégpedig ott, ahol nem volt szervezett újévvárás.
  • A kikindai bűnügyi rendőrség bűnvádi feljelentést tett a zentai állami ügyészségen Géci Tibor (1965) az adai Szociális Központ igazgatója ellen azzal az alapos gyanúval, hogy hivatali helyzetével való visszaélés és okirat-hamisítás bűntettét követte el. Géci a múlt év augusztusa és novembere között, visszaélve hivatali helyzetével, túllépte törvényes meghatalmazását, és gyorssegélyként jóváhagyott olyan kifizetéseket, amelyek nem létező személyek címére szóltak. Ily módon mintegy 30.000,00 dináros jogtalan haszonra tett szert, ugyanakkor kimerítette az okirathamisítás bűntettét is.
  • December 26-án a délelőtti órákban ismeretlen tettesek súlyos lopást követtek el az adai Hajder ékszerüzlet kárára. A lopást megelőzően két ismeretlen fiatalember már betért az üzletbe, és az ékszerek felől érdeklődtek, de úgy tűnik, akkor térképezték fel a terepet, mert másnap megjelent egy férfi az üzletben, és az ott lévő Hajder Biljana üzletasszonytól nagyobb értékű ékszert kért megvételre. Amikor Biljana megmutatta a kívánt karkötőt, a férfi kitépte a kezéből, és az utcára rohant, pontosabban a szemközti tömblakások parkolója irányába. A tulajdonos utána rohant, útközben segítségért kiáltva, de senki sem reagált a járókelők közül a segélykiáltásokra, így a rablónak sikerült eltűnnie. Amikor a károsult megtette a feljelentést a rendőrségen, a megmutatott fényképek egyikén felismerte az elkövetőt, aki után a rendőrség már nyomoz. Ugyanilyen módon követtek el ékszerrablást Kanizsán, Szabadkán, Palánkán, Újvidéken.
  • December 15-én tetten érték azt a három kiskorút, akik a moholi kínai üzletet éppen kirámolni szándékozták. Ezek Sz. Zs. F. E. és E. Sz , mindannyian adaiak. Bűnvádi feljelentés készült ellenük.
  • A beodrai Fogarasi Andor ellopta Velicki Stevan adai lakos motorkerékpárját. Bűnvádi feljelentést tett ellene a rendőrségen.
  • December 30-án ismeretlen tettesek kirabolták a Ravnica Kereskedelmi Vállalat üzletét Moholon. A rendőrség eredményes munkája során néhány nappal később megtalálta az egyik elkövetőt, aki a piacon árusította azokat a csokoládékat, amiket az üzletből lopott - még a ráragasztott árak is rajta voltak. Ezek után könnyű volt megállapítani az elkövetők kilétét, ezek Nagy Lajos és Nagy Dezső voltak. Mindketten adaiak, de most Moholon élnek. Ennek a bűnténynek a felderítésekor még hét további bűntényt ismertek be, Becsén raboltak ki több boltot. Bűnvádi feljelentés készült ellenük.

januar 2004.

Naslovna strana
Udruženje boraca...
Kako smo glasali
Tradicija i poslovnost
Vesti iz policije
Prvi koraci na pisti
Kako dalje?
Mladi pišu
Sport
Impresum


Design by VA