Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2004. január

Címoldal
Egyhelyben topogunk
A II. Helyi Közösség négyéves munkájának rövid összefoglalója
Ismét Varga Elfride a II. Helyi Közösség titkára
Cselekvő szolidaritás
A Harcos Szövetség...
Értsük meg egymást mindkét nyelven
Nyitás a világ felé
Harmonika-virtuóz fiatalok koncertje
A tervek megvalósítása az elsõdleges cél
Községünk amatőr festői
"Célunk: a fiatalok kikapcsolása, szórakozása "
Decemberi mulatság
Selyemtenyésztés Adán és Moholon
Gyökerek mentén
Minél többet pedálozni!
Körképtől - Körképig
Rendőrségi hírek
Az első manökenlépések
10 éve történt...
XLIII. zöld levél
Együtt sokkal erosebbek vagyunk
Zöldebbé tenni a zöldet!
Tíz éve, hogy megszabadultunk a milliárdoktól
Fiatalok írják
Nem minden hulladék szemét
Új vezetőség az AFK élén
Süssünk - főzzünk együtt
Sport
Az adai Reménysugár segélyalap...
Petike levele
Tarka oldal

"CÉLUNK: A FIATALOK KIKAPCSOLÓDÁSA, SZÓRAKOZÁSA"
Beszélgetés TERZIN RÓBERT koreográfussal, a moholi MIDNIGHT táncklub művészeti vezetőjével

    A moholi MIDNIGHT táncklub lényegében egyik utóda az 1982-ben alakult MERKUR tánccsoportnak, amelyet az azonos nevű kisiparos szövetkezet támogatásával és Szalai Gizella alapított. Fő célja volt, hogy a fiatalok kikapcsolódhassanak és szórakozhassanak. A klub táncosai egyre több alkalommal léptek közönség elé Vajdaságban, országszerte, külföldön. 1990-es évek elején a Merkur szövetkezet felbomlott, nem úgy a táncklub, amely 1996-ban felvette a Midnight nevet. Terzin Róbert művészeti vezető a következőket mondta el a táncegyüttes munkájával kapcsolatban:
    "A MIDNIGHT táncklubnak ma körülbelül 90 tagja van. A csoportokat korosztályok szerint osztottuk fel: gyermektánccsoport (1-4 osztályos tanulók), ifjúsági (5-8 osztályos tanulók), idősebbek csoportja (középiskolások és egyetemisták). Arra nagyon büszkék vagyunk, hogy az egyetemisták is visszajönnek az együttesbe táncolni, persze attól függően menynyi idejük marad erre.
    Az idén vettünk fel új tagokat, akik természetesen még gyakorolják a táncokat, de ők még nem lépnek fel. A valamikori Merkur tánccsoportjai sokfelé utaztak országszerte és határon túlra is, mivel a szövetkezet rendelkezett saját autóbusszal. Nyáron a tengerparti szállodák vendégeit szórakoztatták. Vajdaságban is állandóan vendégszerepeltek, de azért az adai és moholi közönség is élvezhette fellépéseiket. A mostani táncegyüttesünk is a nehézségek ellenére, most is nagyon sok helyen vendégszerepel. A Midnight táncklub a legrégebbi Vajdaságban, amely megszakítás nélkül működik, formációs táncban és szóló táncospárokkal. Korábban a táncegyüttes tagja lett a SHOW-TÁNC SZÖVETSÉGNEK - rövidítve JAPO -, és eljutott az országos versenyekre. Általában jól szerepeltünk ezért egyik III. helyezés után a világbajnokságra is kijutottunk. 2000-ben a magyarországi Dunaújvárosban megtartott klasszikus tánc VB-én a Máriás Tibor - Madarász Melinda páros argentin tangóval a legjobb lett, és első helyezést ért el. 2001-ben az országos vetélkedő után az aran|elovaci EB-én a fenti pár a VIII. helyezett lett. Korábbi években a budapesti TV "KI MIT TUD" versenyen két alkalommal is részt vehettünk! Azonkívül Kanizsán minden évben részt veszünk a formációs táncversenyen, és ott igen szép sikereket szoktunk elérni. Voltunk már III., II. helyezettek, és több ízben elsők is. Az idén november 15-én Loznicán, az országos versenyen a legidősebb tánccsoport STANDARD SHOW formációs táncban első lett. Máriás Tibor és Madarász Melinda táncospár argentin tangó és diszkó bugi tánccal szintén országos bajnokságot szerzett. E versenyen még egy szólótáncosunk, Sándor Krisztián a "kötélugrálás" kategóriában első helyezést ért el.


A Midnight táncosai

    A klasszikus és latin-amerikai táncokon kívül a fiatalabb csoportok tagjai a diszkótáncokat is szeretik. Szívesen táncolják a show-táncokat (színpadi táncokat). Szeretünk közösen fellépni a színészekkel. Nemrég pl. a zentai színtársulat egyik előadásában szerepeltek a klub táncosai is. Az "idősebb" fiúk megkedvelték a sztepp-táncot, ezt gyakoroljuk most be. Néhány könyvbemutatón is egy -egy pár szolgáltatta az "aláfestést", mintegy ezzel is növelve a műsor színvonalát. Mindig az alkalomhoz illő táncot mutatják be a táncospárok. A koreográfiát nem túl gyakran változtatjuk, de repertoárunk elég színes. Egy-egy táncnak megvan a maga varázsa, szépsége, legyen klasszikus tánc vagy más stílusú."
    Mik a jövőbeni terveik?
    "A jövő évi terveinkről röviden csak annyit szeretnék elárulni, hogy az önálló, egy egész estét betöltő táncos műsorokat szeretnénk minél több városban bemutatni. Több fiatallal szeretnénk megszerettetni a táncot - e célból szeretnénk bővíteni a tagságot. Szeretnénk jövőre is sikeresen szerepelni, fellépni különböző versenyeken, vetélkedőkön" - fejezte be a beszélgetést TERZIN RÓBERT.

Bálizs Géza

januar 2004.

Naslovna strana
Udruženje boraca...
Kako smo glasali
Tradicija i poslovnost
Vesti iz policije
Prvi koraci na pisti
Kako dalje?
Mladi pišu
Sport
Impresum


Design by VA