Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2004. január

Címoldal
Egyhelyben topogunk
A II. Helyi Közösség négyéves munkájának rövid összefoglalója
Ismét Varga Elfride a II. Helyi Közösség titkára
Cselekvő szolidaritás
A Harcos Szövetség...
Értsük meg egymást mindkét nyelven
Nyitás a világ felé
Harmonika-virtuóz fiatalok koncertje
A tervek megvalósítása az elsõdleges cél
Községünk amatőr festői
"Célunk: a fiatalok kikapcsolása, szórakozása "
Decemberi mulatság
Selyemtenyésztés Adán és Moholon
Gyökerek mentén
Minél többet pedálozni!
Körképtől - Körképig
Rendőrségi hírek
Az első manökenlépések
10 éve történt...
XLIII. zöld levél
Együtt sokkal erosebbek vagyunk
Zöldebbé tenni a zöldet!
Tíz éve, hogy megszabadultunk a milliárdoktól
Fiatalok írják
Nem minden hulladék szemét
Új vezetőség az AFK élén
Süssünk - főzzünk együtt
Sport
Az adai Reménysugár segélyalap...
Petike levele
Tarka oldal

KÖRKÉPTŐL - KÖRKÉPIG

A Vadvirág karácsonyi műsora

    A VADVIRÁG Hagyományápoló Kör KARÁCSONYI műsorát 2003. december 21- én láthattuk a színházteremben. A rendezvény bevezető szavait Bartók Ildikó elnök mondta el, majd Josip plébános atya karácsonyi áldását hallottuk. A csoportok közül elsőként a Játszóház "csöppségei" mutatkoztak be, majd a színjátszó csoport alkalmi műsorblokkja következett. Azután egy új csoport a Gyermek-játszócsoport lépett színpadra. Őket követték : a Gondűző népzenei együttes, az Asszonykórus karácsonyi énekekkel, a Pipacs tánccsoport. A Tarsóka és Kisbokréta népi-tánccsoportja közösen lépett színpadra egy néptánc összeállítással, amellyel a novemberi minősítő versenyen 120 pontot szereztek. Az előadás végén Szabó Anna Juhász Gyulának "Betlehem" című versét szavalta el. A rendezvény műsorvezetője Szabó Hermina volt.

Bálizs Géza

FARSANGI GYERMEKBÁL

    A Tűzsziget Tiszamenti Nagycsaládosok Egyesülete az idén február 14-én szervezi meg a IX. Farsangi gyermekbálat. A Cseh Károly Általános Iskola ebédlőjében megtartandó rendezvény műsora ezúttal is három részből áll majd, hiszen a jelmezesek bevonulása után a gyermekek szereplése következik. A műsor végén kerül sor a tombolára és a fánkkal való megvendégelésre. Minden érdeklődőt szívesen látnak. Belépőjegyek a Vöröskereszt épületében kaphatók.

VÉRADÁSI AKCIÓK

    Az önkéntes véradási akciók eredményeit elemezve a Vöröskereszt községi szervezetében megállapították, hogy a 2003-as évben nagyon kicsivel nőtt csak a véradók száma az előző évhez képest. 2002-ben ugyanis az 596 jelentkezőből 496-an adtak vért, míg egy évvel később 602 jelentkező közül 499-nek sikerült gyarapítani a vértartalékokat. Továbbra is aggasztó, hogy körülbelül minden 6. személyt kénytelen eltanácsolni az orvos. Derűlátásra ad viszont okot, hogy míg 2002-ben csak 37 új véradó kapcsolódott be, addig 2003-ban 58-an voltak, akik először jelentkeztek e leghumánusabb cselekedetre. Az elemzés része volt az a kimutatás is, mi mindent tett a Vöröskereszt a véradási akciók sikeressége érdekében, de az a 11 pontból álló rész is, ahol azokra a problémákra mutattak rá, amelyek negatív hatással vannak.
    Elfogadták az idei évi programot, illetve a véradási akciók tervét. Ezek szerint a moholi egészségházban január 15-én, április 15-én, július 15-én és október 14-én, az adai Első Helyi Közösségben március 13-án, június 12-én, szeptember 11-én és december 11-én, a Törökfalui egészségházban március 24-én, július 28-án és november 10-én lesznek véradási akciók. A Műszaki Középiskola áprilisban és novemberben lesz majd véradási akció színhelye a diákok és tanárok részére.

AKCIJE DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U 2004. GODINI

II ADA-MES. ZAJ.
13. mart; 12. jun; 11.sept; 11.dec.
MOL- DOM ZDR.
15. jan; 15. apr;. 15.jul; 14.okt.
UTRINE - DOM ZDR.
24. mart; 28. jul; 10.nov.
TEHNIČKA ŠKOLA
april; nov.

-ns

HOGY MINDENKI MEGÉRTHESSE


Az adai Újsoron díszeleg ez az új forgalmi jelzőtábla, amiről a szerb nyelvtudással bírók leolvashatják, hogy merre vezet az út a komphoz (Skela), de azt a magyar szót, hogy Komp vajon miért spórolták le a tábláról?

januar 2004.

Naslovna strana
Udruženje boraca...
Kako smo glasali
Tradicija i poslovnost
Vesti iz policije
Prvi koraci na pisti
Kako dalje?
Mladi pišu
Sport
Impresum


Design by VA