Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. január

Címoldal
Új év, új remények
Községi hírek
A magyar kultúra napja
Tájékoztató a Vajdaságot érintő gazdaságfejlesztési programról
Az adai Műszaki Iskola tanműhelyeinek felszerelése
Játszóház a Csobolyóban
Tea
Az Engelmannok emléke
Ünnep
Egy sokoldalú leányka
Zöldike évértékelő
Luca-napi vigasság
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Rendőrségi hírek
Sakk
Sport
Mindenféle
Tarka oldal
Impresszum

SPORT

Balog Béla kispályás labdarúgó torna
Fordulatos döntő után a Cvitko Trans az aranyérmes

    Az idei télen is nagy érdeklődéssel övezve bonyolították le a Balog Béla elnevezésű kispályás labdarúgó tornát, amelyre 32 csapat nevezett. Vajdaság minden részéből, Óbecséről, Magyarkanizsáról, Zentáról, Bajmokról, Szabadkáról, Újvidékről stb. érkeztek a csapatok. Az együtteseket négyes csoportokba sorolták, és a Bajnokok Ligájához hasonlóan a mezőny a csoportmérkőzések után kieséses rendszerben folytathatta a küzdelmet az első helyért. Januárt 10-én, a torna utolsó napján színültig megtelt a csarnok, a Cvitko Trans révén a döntőben hazai csapatnak szurkolhatott a publikum. A bronzéremért a szabadkai Kraljevina Srbija VV Vlahović és a nagykikindai Caffe Kod Debelog játszott. A 2:2-es végeredményt hozó meccset büntetőpárbajjal döntötték el, melyet végül a Caffe Kod Debelog csapata nyert meg 3:1 arányban. A mérkőzést követően egy magyarországi díszvendég, Szász Kitti négyszeres freestyle világbajnok tartott látványos bemutatót a labdával, majd az AFK Labdarúgóklub fiatal játékosait igyekezett megtanítani néhány trükkre. A közönség hálás tapssal jutalmazta a zsonglőrködést, Szász Kitti pedig elmondta, megtisztelő érzés számára, hogy ilyen szép számú, a labdarúgást szerető közönség előtt szerepelhet. Ezt követően következett a döntő, amelynek forgatókönyvét a látottaktól izgalmasabbra nem igazán lehetett volna megírni. Az első félidőben már 3:0-ra vezetett az óbecsei Čajkini Asovi csapata, amit az első félidő vége előtt sikerült 3:1-re szépíteni. A második félidő elején azonban ismét gólt szereztek az óbecseiek, szóval talán még a legoptimistábbak is azt gondolhatták, innen lehetetlen fordítani. Azonban a későbbi történések pont ennek az ellenkezőjét bizonyították. A Cvitko Trans csapata ugyanis néhány perc leforgása alatt 3 gólt is szerzett, egalizálta a mérkőzést, a 38. percben pedig büntetőrúgáshoz jutott. De aki azt gondolta, hogy a mesebeli felzárkózás után most már meglesz a hőn áhított vezetés is, annak csalódnia kellett, ugyanis a büntető kimaradt. Azonban volt még hátra két perc, és az utolsó percben sikerült egy gyönyörű lövéssel megszerezni a vezetést és ezzel együtt a győzelmet is, amelyet eufóriában ünnepelt maga a csapat is, és a közönség is. A kispályás focitorna végén kiosztották az elismeréseket a dobogós csapatoknak és a legjobb játékosoknak. A legjobb kapusnak járó plakettet, valamint az egykori kapus, Balog Béla fiának 10 000 dináros felajánlását Boško Krstić (Caffe Kod Debelog) vehette át. A legjobb játékosnak Pekó Csongort (Cvitko Trans) választották meg, a torna gólkirálya Ognjen Đuričin lett 11 találattal. A díjazott játékosoknak a Balog család képviseletében Szécsényi Krisztián adta át a plaketteket. A dobogós csapatoknak a serleget és pénzutalványt Körtvélyesi Tícián, a községi sportközpont igazgatója és Kabók Edekon, az AFK elnöke nyújtotta át. Az első helyezett csapat díja 220 000 dinárt volt, a második helyezetté 60 000 dinár, a harmadik helyezett együttes 40 000 dináros jutalomban részesült.
    A tornáról összegezve elmondható, izgalmas, minőségi játékot láthatott a közönség már a csoportmérkőzések során is, nagy volt az érdeklődés, remek kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget nyújtott a téli estéken. Elismerés illeti a közönséget is, aki kultúráltan, sportszerűen szurkolt. A vendégcsapatok mérkőzésein ugyanúgy megtapsolták a gólokat és legszebb megmozdulásokat, mint a haiakén. A bírókat sem okolták, nem foglalkoztak velük. Maguk a játékvezetők is megelégedettségüknek adtak hangot, és ez kiemelendő, hiszen a döntő játékvezetői a szerbiai Szuperligában vezetnek mérkőzéseket. Szemmel látható az elmúlt években végbemenő fejlődés, több a csapat, látványosabbak a mérkőzések. Eredményes tornán vagyunk túl, reméljük ez a tendencia folytatódni fog a jövőben is.


A Cvitko Trans csapata

Szöveg és képek Gecse Attila


Újévi kupa

    Az adai AFK Labdarúgó klub az idén is megrendezte az „Újévi kupa“ utánpótlás kispályás labdarúgó tormát. A verseny a Sportközponttal és az adai Műszaki Iskolával együttműködve valósult meg, Ada község önkormányzata, az Adai Második Helyi Közösség, a Cvitkotrans, a Metex Kft, a Braća és a Klas pékség, valamint Zaj Zoltán anyagi támogatásával. Az egyesület köszönetet mond a támogatóknak és azoknak az önkénteseknek, szülőknek, akik nagyban hozzájárultak a sportesemény sikeres lebonyolításához.
    Nagy érdeklődés mellett, január első három hétvégéjének öt napján át tartó versenysorozatban, összesen négy különböző korosztályú torna zajlott, ezek 7-től 15 éves játékosokat öleltek fel. A kupán összesen 14 klub vett részt, éspedig: SZEAC – Szeged, RMR VOJVODINA – Újvidék, OFK BEČEJ 1918 – Óbecse, MLADI VUKOVI – Nagykikinda, BAČKA – Mohol, SENTA – Zenta, VOJVODINA – Beodra, TSC – Temerin, VINOGRADAR – Hajdújárás, ŠF BAMBI – Nagybecskerek, KOZARA – Szenthubert, JEDINSTVO – Törökbecse és a házigazda AFK – Ada, összesen 30 csapattal és mintegy 350 fiatal focistával.

    A szervező a legsikeresebb csapatoknak serlegeket és érmeket, valamint a legjobb játékosoknak és kapusoknak különdíjakat biztosított.

    A tornát követően a klub elnöke, Kabók Edekon az alábbiakat nyilatkozta: nagyon büszke vagyok a munkatársaimra, az edzőkre és a szülőkre, hogy közös munkával ilyen tömeges és minőséges versenyt sikerült szerveznünk, valamint a játékosainkra, akik megtettek minden tőlük telhetőt a minél jobb eredmény eléréséért. Az egyesület törekedett jó házigazda is lenni, így a résztvevőknek a díjakon, a színvonalas bíráskodáson és az egészségügyi személyzeten kívül szendvicseket, üdítőt és eurokrémes kenyeret is biztosított, hogy a vendégek minél jobban érezzék magukat nálunk. Szeretnénk továbbra is különböző tornákat szervezni, és már most nekilátunk a leghagyományosabb tornánk, a Böködi Zoltán Emlékverseny előkészületeihez, amely az idén tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre. Külön köszönetet mondok a befektetett erőfeszítésért Szeredi Csaba vezetőségi tagnak, valamint az edzőknek: Berec Csabának, aki a kupán két korosztályban négy csapattal vett részt, és akikkel két serleget nyert, továbbá Budai Zoltánnak és Bognár Róbertnak, akik a csapataik irányításán kívül aktívan részt vettek az egész sportesemény megszervezésében és lebonyolításában, valamint Ada község önkormányzatának, és szintén köszönetet mondok mindazoknak, akik munkájukkal, vagy adományukkal hozzájárultak a kupa megrendezéséhez.

    A kifejezetten érdekes és időnként a végletekig izgalmas mérkőzésekkel tarkított tornákon az alábbi végeredmények születtek:

    U15: 1. OFK BEČEJ 2. BAČKA 3. JEDINSTVO 4. VINOGRADAR 5. AFK, U13: 1. OFK BEČEJ 2. AFK BLUE BOYS 3. VOJVODINA 4. SENTA 5-8. AFK, TSC, BAČKA, SENTA, U11: 1. MLADI VUKOVI 2. OFK BEČEJ 3. AFK BLUE BOYS 4-6. BAMBI, SZEAC, AFK 7-9. TSC, VINOGRADAR, BAČKA,  U9: 1. RMR VOJVODINA 2. OFK BEČEJ 3. MLADI VUKOVI 4. VOJVODINA Beodra 5-8. AFK, KOZARA, BAČKA, AFK BLUE BOYS.

Beki


Az új zentai sportcsarnok felavatása

    Január 9-én Zentán az újonnan felavatott sportcsarnokban tartották meg a Szerbia – Magyarország Európa bajnoki felkészülési férfi kézilabda mérkőzést, ami hatalmas érdeklődés mellett zajlott. A zsúfolásig megtelt, nagyjából 2000 embert befogadó arénában végig kiélezett, szoros eredményt hozó játékot mutatott a két ország nemzeti válogatottja, amely 24:22-es szerb győzelmet eredményezve csak az utolsó percben dőlt el. A közönség remekül szórakozott, testközelből láthatták a legnagyobb sztárokat, akik külföldi ligákban profi szinten játszanak. A fiatalok számára hatalmas motivációként hathat, hogy személyesen láthatták játszani kedvenceiket.

januar 2016.

Naslovna strana
Opštinske vesti
O olovnoj ploči iz 18. veka i još ponečem
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šah
Аeroklub Ada
Memorijalni turnir u malom fudbalu "Balog Bela" 2015/16
Šarena strana
Impresum


Design by VA