Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. január

Címoldal
Új év, új remények
Községi hírek
A magyar kultúra napja
Tájékoztató a Vajdaságot érintő gazdaságfejlesztési programról
Az adai Műszaki Iskola tanműhelyeinek felszerelése
Játszóház a Csobolyóban
Tea
Az Engelmannok emléke
Ünnep
Egy sokoldalú leányka
Zöldike évértékelő
Luca-napi vigasság
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Rendőrségi hírek
Sakk
Sport
Mindenféle
Tarka oldal
Impresszum

HÍREK

Új útburkolat

    Elkészült a Marko Miljanov utcának a József Attila utca felé vezető szakasza. Az itt lakó polgárok már több éve panaszkodnak az utcaszakasz járhatatlansága miatt. Természetesen az utca másik szakasza is rövidesen szilárd burkolatot fog kapni, amint az időjárási feltételek lehetővé teszik a földmunkálatok folytatását.


Intézkedések a Szociális Gondozói Központ homlokzatának rendbetételére

    A január 12-i szélvihar után a Szociális Gondozói Központnak már igen rossz állapotban lévő utcai homlokzata életveszélyes állapotba került, így a balesetveszély elkerülése érdekében az illetékes felügyelő elrendelte a járda lezárását az épület előtt. Kérjük a polgárokat, hogy a saját biztonságuk érdekében tartsák tiszteletben ezt a korlátozást!
    A veszélyes homlokzatrész eltávolítása után az önkormányzat a lehető legrövidebb időn belül megkezdi a felújításhoz szükséges lépéseket.


Új autó az Egészségháznak

    Az önkormányzat új autót tudott biztosítani az Egészségháznak, amelynek értéke 2,6 millió dinár. A jármű 2000 cm³-es, 9 személyes, légkondicionált, és olyan küszöbbel van ellátva, amely a dialízisre szoruló páciensek számára is megfelel. Az autóra szükség volt, mivel a régi jármű 2004-es évjáratú volt, és már több, mint 700 000 kilométert futott. Az előző és az új autó rendeltetése is a dialízisre szoruló páciensek szállítása.


Pályázat a tehetséges tanulók és hallgatók részére

    Értesítjük a középiskolás tanulókat, a főiskolai valamint egyetemi hallgatókat, hogy Ada község támogatást odaítélő bizottsága ma kiírta a pályázatot a tehetséges tanulók támogatására.
    Kérjük az érdekelt tanulókat, hogy a község honlapján és a hirdetőtáblán figyeljék a kiírást, és jelentkezzenek a pályázatra.


    Január 1-től Magyarországon nem szabad kikötve tartani az ebeket, aki megteszi, 150 ezer forintos állatvédelmi birságra számíthat.


Szerbiában a legalacsonyabbak a bérek.

 A volt Jugoszlávia térségében Szlovéniában 1.004 euró az átlagbér, Szerbiában pedig a legkisebb, azaz 361 euró, Montenegróban jelenleg ez az összeg 482, Horvátországban 747, Boszniában 422, Macedóniában pedig 365 euró (Fonet).

januar 2016.

Naslovna strana
Opštinske vesti
O olovnoj ploči iz 18. veka i još ponečem
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šah
Аeroklub Ada
Memorijalni turnir u malom fudbalu "Balog Bela" 2015/16
Šarena strana
Impresum


Design by VA