Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. december

Címoldal
Év végi gondolatok
Községi hírek
Karácsony – Harang csendül...
Előadás a mezőgazdasági termelők részére
Feszült viták a KKT XXIX. ülésén
A probléma megoldatlan maradt
Jó pásztor
Képzés a diákparlament tagjainak
Összefogás a klímakonferencián
Kezdjük újra!
Közeledő évvége
A Nyelvművelő Egyesület Közgyűléséről
Ave Maria
Sikerült "talpon" maradni...
Régi tárgyak iránti gyűjtőszenvedély
A mezőőr szolgálatról
Mézes délután
Ünnepi készülődés a közösségi házban
Mikulás járt a moholi nyugdíjasoknál
X. Aranykezek karácsonyi kiállítás
Luca-napi vigasság Adán
Csendes csodavárás
Ünnepi évzáró a Csobolyóban
Príma ADART karácsonyi kiállítás
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Hírek
Szakszervezeti hírek
Rendőrségi hírek
Tanulók rajzolják
Sakk
Sport
Tarka oldal
Impresszum

SIKERÜLT „TALPON” MARADNI...

    A Panorama-Körkép Tájékoztatási Társaság november 26-án tartotta meg évi közgyűlését, amelyet Varga Elfride elnök vezetett. Ő üdvözölte a jelenlévőket, ismertette a napirendi pontokat, majd  a tavalyi közgyűlés jegyzőkönyvéről szólt röviden. E jegyzőkönyvet egyhangúlag elfogadtuk; az igazgató bizottság januári VIII. és márciusi  IX. ülésének jegyzőkönyve tájékoztató jellegű volt, de fontos témákról volt szó e gyűléseken – többek között a tavalyi pénzügyi jelentésről, illetőleg az idei évi pénzügyi tervről, amelyek a közgyűlés második és 3. napirendi pontját is képezték. Mindkét ponthoz rövid bővítést Gecse István főszerkesztő fűzött. A tavalyi évben a bevétel 83,82%-ban valósult meg a tervezetthez viszonyítva, míg a költségek 83,72%-ban (azzal a megjegyzéssel, hogy  az önkormányzat 2014-ben sem támogatta anyagilag a Körképet, mivel van külön tájékoztató lapjuk) – utóbbinál a nyomtatás jelentősebb tétel volt. Az idei évre áthozott összeg igen szerény, ezért is döntött úgy a két helyi közösség tanácsa, hogy havonta 20-20 000 dinárral járul hozzá a Körkép kiadásához. Időnként számítanak a moholi helyi közösség támogatására is (a törökfalusi helyi közösség nem bírja támogatni a Körkép kiadását, bármennyire is szeretné) – ezután a jelenlévők egyhangú döntéssel elfogadták a 2014. évi pénzügyi jelentést és az idei évi tervet (amely a közgyűlésig majdnem realizálódott). Ennek ellenére sikerült „talpon” maradnunk!
    A leltározó bizottság jelentését Király János mindjárt elfogadásra ajánlotta, mivel benne volt az anyagban; a közgyűlés tagjai egyhangúlag fogadták el e jelentést.
    A felügyelő bizottság jelentését Bálizs Géza (tag) ismertette röviden, majd elfogadásra ajánlotta, amit a tagok meg is tettek.
    Gecse István főszerkesztő szóbeli beszámolója következett ezután. Ő elmondta, hogy a Körképben igyekeznek beszámolni az időszerű eseményekről, kommunális munkálatokról (elsősorban a két helyi közösség területén folyó vagy végzett munkálatokról, de a fontosabb községi munkálatokról is), művelődési történésekről, más aktuális témákról. A munkatársak írásait igyekeznek leközölni, a lap küllemén is javítottak; az utóbbi 5-6 számot már a tóthfalusi Logos nyomda nyomtatta és nemcsak a képek tisztábbak, élesebbek, hanem az oldalak szövegei is jobban láthatók. A címoldal még januárban megváltozott, szebb lett. Szót ejtett továbbá az internetes oldalakról is, amelynek volt egy prezentációja, de még csiszolni kell és több nyitott kérdés van e téren!
    A vitában részt vettek: Vámos Attila, Sáfrány Ágnes, Bálizs Géza és Varga Elfride.
    Tekintettel arra, hogy Józó Kiskővágó Mónika, az igazgató bizottság tagja külföldre távozott, új tagot kellett választani e szervbe, a javaslat Lajkó Szilviára esett, amelyet a jelenlévők egyhangúlag elfogadtak. A különféle alatt nem volt sem kérdés, sem javaslat, így a gyűlést Varga Elfride 19 órakor berekesztette.
    E sorok írója csak annyit fűzne hozzá, hogy a szerény pénzügyi helyzet ellenére is szebb és minőségesebb lett a Körkép, de az önkormányzat támogatása nagyon hiányzik!

Bálizs Géza

decembar 2015.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Mili srpski badnjače
Počeli su pripremni radovi
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Učenici crtaju
Šah
Sport
Impresum


Design by VA