Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. július

Címoldal
Nyár van
Községi hírek
Kiváló minősítés
Hírek
Omázs – fiatal művészek kiállítása
A hagyomány folytatódik
Tűz Völgyparton
... és tűz Adán
Huszonegyedszer is fergeteges volt
Szabadság
Imádom a táncot
Forróság, aratás és miegymás
Hagyományápoló kiállítás
Aratás a forróságban és a hozamok
Ahol megélik a hagyományt
Palacsintás Szent Iván-éj
Tűztánc
Ada napi rendezvények
Marhapörkölt-főző verseny
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Essen le az állatok - elmentek az állatok
Zöld levél
Sakk
Jó Pajtás sporthorgász-liga
Osztálytalálkozók
Helyi közösségi szemle
Tarka-barka
E számunk védnöke
Impresszum

E SZÁMUNK VÉDNÖKE

    Belátva, hogy a Panoráma – Körkép színvonalas megjelentetéséhez a szerkesztőség nem nélkülözhet némi anyagi juttatást, az adai Adankó Kötöde segítségünkre sietett és 2015. júliusi számunk kinyomtatását jelentős összeggel támogatta. De, hogy ki, mi is az az Adankó Kötöde, elmondja maga a tulajdonos, Adankó Nándor:
    – A kötödét 1986-ban családi vállalkozásként alapítottuk és azóta is úgy működik. Az elgondolásunk az volt, hogy a hazai piac egy részét kötöttáruval lássuk el, ám később, 1995-től kezdve a külföldi piacot is megszereztük, úgyhogy ma már száz százalékban a nyugat-európai piacra dolgozunk.
    Elsősorban felső kötött ruházati cikkeket, pulóvereket, blézereket, tunikákat, valamint gyermek kötött ruházati cikkeket gyártunk. Hozzá kell tennem, hogy termékeink egy része így divatáru, a másik meg szolgálati viseleti cikkek, szolgálati pulóverek pl. a rendőrségnek, a vámosoknak.


A Dekor Store ajándékbolt Adán

    ▪ Úgy tudjuk, eladási (kereskedelmi) részlegük is van.
     – Igen, három részre oszlik a vállalkozás, de minden része külön elszámolási egység. A kötödéből indul ki minden, az az alapja az egésznek. Ez nem más, mint a termelés és az eladás Nyugat felé, a másik ágazat meg az ajándékbolt-kereskedés. Ezt Tímea lányom vezeti és kizárólag belföldi eladásra, árusításra korlátozódik. Ajándéktárgyak és kerti szerszámok, kellékek eladását végzi Adán, a Tito marsall u. 1-ben.
    A harmadik vállalkozásunkat Árpád fiam vezeti és a Stoll kötőgépek eladásával foglalkozik. Ez valójában egy német kirendeltség, a kötőgépek és alkatrészeik eladását végzi a volt Jugoszlávia egész területén.

    ▪ Mekkora a cég hozzájárulása Ada község gazdaságához?
    – Vállalkozásunk lépcsőről-lépcsőre fejlődött és a kezdeti két munkásból most már 82-t foglalkoztatunk a kötöde részlegünkben, a kiskereskedésben ötöt, a képviseleti kirendeltségben pedig hármat, ami durván számolva 100 munkást jelent.
    ▪ Jövőbeni terveik?
    – Tovább szeretnénk fokozni a termelést. Új program az átképzés és a munkásképzés. Szeretnénk ugyanis még egy varrodát beindítani. Még nem döntöttünk, hogy Adán, vagy vidéken lesz-e, de 50 munkással egy teljesen új varrodát fogunk nyitni, ami a mi kötött termékeinket fogja konfekcionálni (konfekciózni, azaz
megvarrni).
    A másik terv a kirendeltségre vonatkozik, ami nem más, mint a kötőiparhoz szükséges összes termék forgalmazása, azaz eladása.

Lejegyezte Király János

juli 2015.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Dodeljena javna priznanja
50. godišnjica mature u Tehničkoj školi
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA