Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. január

Címoldal
Útravaló
Óda a magyar nyelvhez
Községi hírek
A sportközpont évértékelése
Ilyenek vagyunk mi
A majdnem elfeledett írás: rovásírás
Nomádok vagyunk, de nem adjuk fel!
Meglepetés…
Tisza
Istennek a dicsőség és embernek a békesség
Ünnep a jótékonyság fényében
Karácsonyi hangverseny
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hunyad vagy Hunyadi?
Zöld levél
Szakszervezeti tevékenység
Sakk
Sporthorgászat
BALOG BÉLA - a rekordok kispályás tornája
Tarka oldal
Impresszum

Ilyenek vagyunk mi

    „Ilyenek vagyunk mi, mert előttünk nincs jó példa. Ilyenek vagyunk mi, céltalanok, motiválatlanok, megfáradtak, mert az egész társadalom ilyen. Ilyenek vagyunk mi, mert elveszett a romantika, elveszett a kommunikáció, a minőségi társalgás, a kulturális örökségünk ápolása. Ilyenek vagyunk mi, és ilyenek is maradunk, mert nem tudunk fejlődni, mert nincs kitől fejlődni, nincs honnan fejlődni. Nincs miért fejlődni...” (részlet az előadásból)
Január 17-én, szombat este 19 órakor adta elő másodszor az adai amatőr színtársulat Ilyenek vagyunk mi című darabját, amelyet Puskás Zoltán rendezett, a szereplők pedig: Csuvik Viktor, Mészáros Zita, Miklós Ágnes, Pozsgai Zsófia és Virág Péter.


Fotó Maletaški Krisztina


Fotó Morvai Szabolcs

  A darab a mai fiatalok elé igyekszik görbe tükröt tartani, bemutatva, mik az ismerkedési, viselkedési szokásaik. Számukra az alkohol, a bulizás, a drogok jelentik a mentsvárat, sokszor még saját barátjukban, barátnőikben sem bízhatnak meg, önző módon kizárólag saját maguk érdeklik őket. A családjuk körében az igazán tartalmas beszélgetés csupán néhány perc, saját családtagjaik mellet úgy mennek el, mint az idegenek, bezárkózva nem mondanak el semmit, nem osztják meg problémáikat. Úgy érzik, ők is olyanok, mint az ország, a mi társadalmunk, céltalanok, motiválatlanok, a tanulást is feleslegesnek tartják, szerintük még az sem térülne meg a jövőben.
    A decemberi premier után most másodízben adták elő a művet, és másodszor is szépen megtelt a színpad nézőkkel, ugyanis kamara darab lévén, fenn foglaltak helyet.
    Az előadás támogatói Ada község önkormányzata, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság, a Szarvas Gábor Könyvtár, a  Jusoft Kft. és a TM-People International Kft. voltak.

Gecse Attila

januar 2015.

Naslovna strana
Bila jednom jedna banka
Aktivnosti sindikata
Šah
Sport
Šarena strana
Impresum


Design by VA