Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. január

Címoldal
Útravaló
Óda a magyar nyelvhez
Községi hírek
A sportközpont évértékelése
Ilyenek vagyunk mi
A majdnem elfeledett írás: rovásírás
Nomádok vagyunk, de nem adjuk fel!
Meglepetés…
Tisza
Istennek a dicsőség és embernek a békesség
Ünnep a jótékonyság fényében
Karácsonyi hangverseny
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hunyad vagy Hunyadi?
Zöld levél
Szakszervezeti tevékenység
Sakk
Sporthorgászat
BALOG BÉLA - a rekordok kispályás tornája
Tarka oldal
Impresszum

Istennek a dicsőség és embernek a békesség
angyali üzenet a Vadvirág HK műsorával

    A békességet sugalló decemberi ünnepünk nagy jelentőséggel bír életünkben, és az év vége közeledtével   biztonságot jelentő  menedék érzékenységünkkel. E gondolat köré fogalmazta meg az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör idei karácsonyi műsorát, melyet december 20-án telt ház előtt mutatott be minden csoportjának közreműködésével.
    – Az idei a huszonharmadik karácsonyi műsorunk. Nagy öröm ez számunkra, különösen azért, mert minden évben nagyobb létszámú tagsággal dicsekedhetünk, ezáltal gazdagabb produkciókkal tudunk fellépni. Az idei műsorunkat november elején kezdtük el szervezni. Úgy érzem, a rendezvény sikeres volt, nagyon sokan eljöttek, ami nemcsak azért volt fontos számunkra, hogy sokan lássák a produkcióinkat, hanem azért is, mert a műsorhoz kapcsolódóan jótékonysági akciót szerveztünk a dreai Lurkóház javára. Az est bevételét is nekik ajánlottuk fel, és az összegyűjtött adományokat az ünnepséget követően az egyesület székházában adtuk át a Lurkóház illetékeseinek –mondta Varga Lívia, a Kör elnöke, majd hozzátette – szeretnénk a növendékeinket arra nevelni, hogy minél érzékenyebbekké váljanak a jótékony jellegű társadalmi szerepvállalás iránt. A tavalyi évben első alkalommal szembesültek testközelből a lurkók helyzetével. Ez alkalommal, nemcsak a műsor vendégei voltak a Lurkóházasok, hanem együtt ünnepeltek a székházban a Vadvirág aprajával és nagyjával.
    Az ünnepi műsor vendége volt még Bővíz László beodrai plébános, aki a műsor elején megosztotta karácsonyi gondolatait az egybegyűltekkel.

    Szombaton este fellépett a Vadvirág Hagyományápoló Körnek az idén alakult ovis csoportja, a Füzike kisiskolás csoport, a kis furulyások, a Vadvirág asszonykórusa, a drámai csoport tagjai, a Bojtocska furulyacsoport, a Csillagvirág és a Tarsóka néptánccsoport, valamint a Bodros és Kócos tamburazenekar. Kísért a Véka népzenei együttes. A koreográfus Resócki Roland volt, a dalok betanítását és a furulyacsoportokkal Varga Imola és Varga Lilla foglalkoztak.
    A Vadvirág HK különleges közösség, akik a hagyományápolás jegyében énekkel és tánccal beszélve helyezik előtérbe az emberi és baráti viszonyokat. Az egyre gyarapodó tagok száma és a Kör rendezvényeire látogató nagyszámú érdeklődő pedig azt bizonyítja, hogy nagy szükség van erre.

    A műsor támogatói voltak elsősorban a szülők, továbbá a Molprevoz utaztatási vállalat, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, valamint Tóth Árpád és családja.
    A finom vacsorát Kalocsai Teréz és Szabó Ilona készítették.

Lajkó Szilvia

januar 2015.

Naslovna strana
Bila jednom jedna banka
Aktivnosti sindikata
Šah
Sport
Šarena strana
Impresum


Design by VA