Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. január

Címoldal
Útravaló
Óda a magyar nyelvhez
Községi hírek
A sportközpont évértékelése
Ilyenek vagyunk mi
A majdnem elfeledett írás: rovásírás
Nomádok vagyunk, de nem adjuk fel!
Meglepetés…
Tisza
Istennek a dicsőség és embernek a békesség
Ünnep a jótékonyság fényében
Karácsonyi hangverseny
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hunyad vagy Hunyadi?
Zöld levél
Szakszervezeti tevékenység
Sakk
Sporthorgászat
BALOG BÉLA - a rekordok kispályás tornája
Tarka oldal
Impresszum

SPORT

Memorijalni turnir u malom fudbalu "Balog Bela" 2014/15
Pehar otišao u Novi Kneževac

    Ekipa IRON MAN iz Novog Kneževca pobednik je memorijalnog turnira u malom fudbalu "Balog Bela" u Adi. Novokneževčani su u finalnoj utakmici pred oko 500 gledalaca u prepunoj sali Tehničke škole u Adi savladali VOLARIS iz Bečeja rezultatom 4:0. Bečejci nisu iskoristili brojne prilike za gol što je ekipa IRON MAN znala da kazni i na kraju zabeleži ubedljivu pobedu i pored pehara osvoji vrednu novčanu nagradu u iznosu od 100.000 dinara. Poraženoj ekipi u finalu pripalo je 50.000 dinara.


Pobednička ekipa „Iron man“

Finale: VOLARIS (Bečej) - IRON MAN (Novi Kneževac)  0:4
Sudije: Simović Novak i Simović Miloš
Strelci: Fejoš Aron (14, 31, 33) i Tomišić Stefan (19)
VOLARIS: Vadaski Sava, Morović Slavko, Gujaš Norbert, Kenjveš Norbert, Kobiljski Žare, Kobiljski Mita, Šarenac Nikola, Vidosavljev Strahinja, Korać Stefan, Rama Refik, Lovre Bojan, Vasin Nemanja.
IRON MAN: Rušak Edvard, Vaš Tamaš, Tomišić Stefan, Fejoš Aron, Muhi Čaba, Baša Atila, Nađ Zoltan, Plavšić Saša, Šlejher Tamaš, Lacko Žolt, Domonkoš Čaba.

    Velika borba viđena je i u utakmici za treće mesto. T-1 iz Ade je protiv ekipe FLAMINGA iz Ade poveo sa 2:0 u 24.minutu, a nakon toga usledio je veliki preokret. FLAMINGO u poslednjih 15 minuta utakmice postiže čak 4 gola i stiže do trećeg mesta na turniru i novčane nagrade u iznosu od 30.000 dinara.

Utakmica za 3.mesto: FLAMINGO (Ada) - T-1 (Ada)  4:2
Sudije: Simović Novak i Simović Miloš
Strelci: Stanić Darko (25, 32) i Sel Sabolč (27,39) za Flamingo
Latak Adrian (6) i Mihalec Šandor (24) za T-1

FLAMINGO: Ćurčić Zoran, Gavrić Igor, Sel Sabolč, Bubonja Marko, Vučković Miodrag, Sečenji Kristijan, Golubović Aleksandar, Pinter Oto, Kovač Emil. Stanić Darko, Stanojev Dejan.

T-1: Varši Čaba, Nađpal Tibor, Rehors Kristijan, Budai Zoltan, Mihalec Šandor, Koš Arpad, Latak Adrian, Nađ Čaba, Bajus Endre, Tajti Oskar.

    Za najboljeg igrača turnira proglašen je Fejoš Aron (Iron Man). Najbolji golman je Varši Čaba (T-1). Nagrada za najboljeg strelca turnira pripala je Tomišić Stefanu (Iron Man) koji je u eliminacionoj fazi turnira postigao 5 golova. Posebne nagrade za fer-plej uručene su ekipi ZRNO OSTOJIĆEVO i Nađpal Tiboru iz ekipe T-1.

    Turnir koji je ove godine okupio 31 ekipu, uspešno je organizovao Centar za sport i fizičku kulturu opštine Ada, dok je glavni pokrovitelj turnira bila Opština Ada.

Dragan Milutinović


Uspešno organizovan prvi stonoteniski turnir u Molu

    U Molu je u subotu 29.novembra po prvi put održan stonoteniski turnir u organizaciji lokalnog stonoteniskog kluba STK „Molci“. Svečanom otvaranju turnira prisustvovali su pomoćnik Pokrajinske sekretarke za sport i omladinu Čikoš Janoš, pokrajinski poslanik Paći Lajoš, direktor Centra za sport i fizičku kulturu opštine Ada Kertvelješi Ticijan i član SO Ada Vilagoš Tibor. 
    Na turniru su učestvovali stonoteniseri iz svih krajeva Vojvodine, a najuspešniji po uzrasnim kategorijama bili su sledeći igrači:
     SENIORI:
    1. Alaburić Đoka (Mol)
    2. Erdélyi Márkusz (Mohol)
    3. Šijačić Aleksandar (Bečej)
    JUNIORI:
    1. Horvát Sándor (Kisgegyes)
    2. Szűgyi Martin (Ada)
    3. Dávid Máté (Mohol)
    PIONIRI:
    1. Kincses Dániel (Mali Iđoš)
    2. Biró Endre (Kishegyes)
    3. Csonka Márton (Ada)
    VETERANI:
    1. Török Gyula (Kishegyes)
    2. Hajdú Béla (Kishegyes)
    3. Püspök Mihály (Kispiac)
    DEVOJKE:
    1. Gvozdenovic Katarina (Mali Iđoš)
    2. Szőke Regina (Kishegyes)
    3. Kovács Kiara (Kishegyes)

    STK „Molci“ je počeo sa radom pre 3 godine, a tek ove godine uspeli su i da ozvaniče svoj rad. U klubu trenira više uzrasta: seniori, juniori, odrasli i veterani. Najmlađi stonoteniser ima 7 a najstariji 67 godina. Svrha kluba, pored toga što zadovoljava interesovanje omladine, je i učešće na raznim turnirima i ligaškom takmičenju, kao i saradnja sa klubovima iz okolnih mesta i formiranje jedne amaterske lige u kojoj bi moglo da učestvuje svako dete ili odrasla osoba. Kako saznajemo od predsednika i osnivača STK „Molci“ Nađ Ferenca, klub su u proteklom periodu sponzorisali lokalni zemljoradnici, Mesna zajednica Mol i KUD „Csobolyó“ koji su obezbedili mesto za treninge, kao i Centar za sport i fizičku kulturu opštine Ada koji je pomogao u logistici i organizacionim zadacima.

Dragan Milutinović

januar 2015.

Naslovna strana
Bila jednom jedna banka
Aktivnosti sindikata
Šah
Sport
Šarena strana
Impresum


Design by VA