Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. január

Címoldal
Útravaló
Óda a magyar nyelvhez
Községi hírek
A sportközpont évértékelése
Ilyenek vagyunk mi
A majdnem elfeledett írás: rovásírás
Nomádok vagyunk, de nem adjuk fel!
Meglepetés…
Tisza
Istennek a dicsőség és embernek a békesség
Ünnep a jótékonyság fényében
Karácsonyi hangverseny
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hunyad vagy Hunyadi?
Zöld levél
Szakszervezeti tevékenység
Sakk
Sporthorgászat
BALOG BÉLA - a rekordok kispályás tornája
Tarka oldal
Impresszum

SPORTHORGÁSZAT

Horgászengedélyek árai 2015-ben

    1. Gyerekeknek 14 éves korig nem kötelező a  horgászengedély de csak horgászengedélyel rendelkező felnőtt felügye-letável, csak egy horgászbottal, amelyen legfeljebb 2 (két) horoggal horgászhat.  Nincs meghatározva, hogy egy felnőtt horgász hány gyerekre felügyel. Az életkor bizonyitása végett lehet tagsági könyvet váltani, ahol a név és a személyi adatok mellett az egységes személyi szám (JMBGÖ is fel van tüntetve a betegkönyv vagy a születési anyakönyvi kivonat alapján. A tagsági ára 300 dinár.
    2. Az 1996 és 2000 között született ifjak, a 2000 ben vagy elöbb született nők, az 1950-ben vagy elöbb született férfiak (akik már betöltötték 65. életévüket), 60-tól 79 százalékig rokkantak, ha erről van a rokkantbiztosító (PIO) részéről kiadott végzésük. Az engedély ára 3000 dinár.
     3. Mindazok a férfiak,akik 18 évtől idősebbek, de még nem töltötték be 65. életévüket Az engedély ára 6000 dinár.
    4. 80%-tól nagyobb százalékban rokkantak, és erről van végzésük (nem minden végzésen van a százalék feltüntetve, néhol csak annyi van, hogy teljesen munkaképtelen), hadirokkantak (attól függetlenül, hogy háborúban vagy békeidőben vált az illető rokkantá, és nem számit, hogy hány százalékban rokkant).
    Azoknak a szemályeknek, akiknek 2014-ben nem volt ilyen engedélyük, kötelező az eredeti végzés átadása, ezt az engedéllyel visszakapják, és egy 2x3 cm fénykép.
    Azok a horgászok, akiknek már van ilyen engedélyük, elég ha csak a tavalyi engedélyt hozzák. Mivel az engedélyek kiadását Újvidéken végzik, így a tagsági díj kötelező, mivel az engedélyeket el kell vinni Újvidékre, és a másolást is mi végezzük.
    Az engedély ára 100 dinár.
    5. A tagsági dij egységesen 500 dinár. A 2. és a 3 pont alatt felsorolt személyeknek nem kötelező, ha az engedélyt egy összegben fizetik. Az engedélyek 6 hónapi lefizetésre is kaphatók, megfelelő garanciával vagy a munkaadó beleegyezésével. Azok a személyek is fizethetnek részletekben, akik az előző években renszeresen fizettek.
    Az engedélyeket kiválthatják a horgászüzletekben vagy Adankó  Ivánnál, Adán a Május 1. utca 40. szám alatt.

Tisza SHE, Ada


Harminc éves a sporthorgásziskola

    1986 óta megszakitás nélkül müködik Gyetvai Péter vezetésével a sporthorgásziskola. Ez idő alatt több mint1300 tanulója volt. Ezek közül 14 korosztályos válogatott, közülük Pálfi Zsolt vitte a legtöbbre, csapatban világbajnoki cimet szerzett, majd egyéniben világbajnoki bronzérmet. Évek óta tagja az országos válogatottnak. Ezt a jubileumot szeretnénk méltóképpen megünnepelni. Mi voltunk az elsők a Tisza mentén, akik horgásziskolát szerveztünk. Jelenleg csak nálunk és Péterréven van ilyen iskola.

Adankó Iván

Január 30-án kezdődik a horgásziskola.

    Január 30-án pénteken 16 órai kezdettel kezdődik a tanitás a központi iskola műhelyében. A tanítás ingyenes. Az új törvény szerint minden horgásznak az uniós szabályok szerint vizsgát kell tennie. Így a tanitás is előkészítés lesz a vizsgára, amire valószinűleg néhány éven belül sor kerül. Ezért kérjük mindazokat a diákokat, akik szeretnének az iskola tagjai lenni, jöjjenek, mi örömmel fogadjuk őket. Az oktatás a jó idő beáltáig elméleti, majd gyakorlati szinten folyik. A legjobbak tagjai lesznek csapatunknak a Jópajtás, valamint az Ecofish ligában.

Adankó Iván

Február 30-án évi közgyülés tart a sporhorgászegyesület

    Február 8-án vasárnap 9,00 órai kezdettel tartjuk az adai Tisza sporhorgászegyesület évi közgyülését az Első Helyi Közösség nagytermében, Adán, a Tito marsall utca 43. szám alatt.  Mivel igen fontos témák lesznek napirenden, kérjük a tagságot, hogy minél nagyobb számban jelenjenek meg.

Adankó Iván

januar 2015.

Naslovna strana
Bila jednom jedna banka
Aktivnosti sindikata
Šah
Sport
Šarena strana
Impresum


Design by VA