Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. január

Címoldal
Útravaló
Óda a magyar nyelvhez
Községi hírek
A sportközpont évértékelése
Ilyenek vagyunk mi
A majdnem elfeledett írás: rovásírás
Nomádok vagyunk, de nem adjuk fel!
Meglepetés…
Tisza
Istennek a dicsőség és embernek a békesség
Ünnep a jótékonyság fényében
Karácsonyi hangverseny
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hunyad vagy Hunyadi?
Zöld levél
Szakszervezeti tevékenység
Sakk
Sporthorgászat
BALOG BÉLA - a rekordok kispályás tornája
Tarka oldal
Impresszum

BALOG BÉLA - a rekordok kispályás tornája

    A 2014-es évben megrendezésre került a hagyományos Balog Béla kispályás emléktorna, amely 4 hétvégén keresztül, 12 napon át tartott. A tornára rekordszámú 31 csapat nevezett be 11 településről: Adáról, Moholról, Zentáról, Óbecséről, Csókáról, Szabadkáról, Pobedáról, Tiszaszentmiklósról, Törökkanizsáról, Péterrévéről és Törökfaluból. A nagyon jól felkészült, megszervezett csapatok izgalmas, hajtós mérkőzéseket vívtak már a csoportküzdelmek során is. Végül a nyolcaddöntők, és a negyeddöntők is jó mérkőzéseket hoztak, ám az igazi izgalmak az elődöntőkre maradtak. Az egyik ágon a törökkanizsai Iron Man csapata a hazai T1 csapatával csapott össze; a rendes játékidő 1:1-es eredményt hozott, majd a büntetőknél a szerencse a sárgamezes Iron Man csapata mellé állt, 5:4-es eredménnyel ők léptek tovább. A másik ágon az óbecsei Volaris csapata az adai (tavalyi döntős) Flamingó csapatával vívott küzdelmes, birkózós mérkőzést, ám a meccs vége felé, a magyar első osztályban szereplő Paks játékosa, Könyves Norbert megszerezte a mindent eldöntő gólt. Vasárnap játszották le a mérkőzést a harmadik helyért, ahol hazai párharcra került sor. A T-1 csapatának sikerült kétgólos előnyre szert tennie, azonban a Flamingo ettől nem roppant meg, és a meccset megfordítva, 4:2-es eredménnyel a bronzérmet is megszerezte. A döntőre azután teljesen megtelt a sportcsarnok, még állóhely is alig volt, nagyon nagy volt az érdeklődés. Az első félidő után már 2:0 volt az állás, ezután a Volaris csapata kapusát is kihozva 6 emberrel próbált gólt szerezni, ám ez a taktika nem vált be, sőt a remek napot kifogó, majd később a legjobb játékosnak is megválasztott Fejős Áron egy mesterhármassal lezárta a találkozót: a vége 4:0 lett. Az Iron Man csapata az egész torna alatt szimpatikus, sportszerű futballt mutatott be, ötletesen, gólra törően játszottak, megnyerve evvel sok néző tetszését, így végül megérdemelten hódították el a serleget. A 100 000 dináros pénzjutalmat, az érmeket és a serleget Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere adta át az első helyezett Iron Man csapatának. A második helyezett Volaris csapatának a díjat és az 50 000 dináros jutalmat Marko Adamović, a Községi Tanács sportügyekkel megbízott tagja, és Körtvélyesi Tícián, a Sport és Testnevelési Központ igazgatója adta át. A harmadik helyezett Flamingó csapata a serleg és az érmek mellé 30 000 dináros pénzösszeget vehetett át, nekik Urbán Mónika alpolgármester és mint a Sport és Testnevelési Központ partnere, a rendezvény helyszínét biztosító Műszaki Iskola igazgatója, Gilice Hilda gratulált.
    Legjobb góllövő Tomišić Stefan (Iron Man), legjobb játékos Fejős Áron (Iron Man), legjobb kapus Varsi Csaba (T-1) nekik a kis szobrokat Kabók Edekon adta át.
    Aranyérmet kapott Bilicki Zoltán polgármester, az önkormányzat támogatásért, valamint Gilice Hilda iskolaigazgató a partnerségért. Külön aranyérmes kitüntetést kapott a két bíró: Novak Simović (szuper ligás bíró) és Miloš Simović (I. ligás bíró).
    Diplomát kapott a fair play-ért a Zrno Ostojićevo csapata és Nagypál Tibor (T-1).
    Magas színvonalú tornán vagyunk túl, terveik szerint az idei évben is folytatódik a hagyomány, és még ettől is magasabb létszámmal, még tökéletesebb emléktornára kerül majd sor.

Képek a nagysikerű Balog Béla kispályás labdarúgó tornáról


III. hely Flamingo Ada


Játék közben


IV. hely T1 Ada


Díjátadó


Fejős Áron, a legjobb játékos


Díjátadó


Varsi Csaba, a legjobb kapus


A trófeák


A győztes Iron Man csapat öröme

Gecse Attila

januar 2015.

Naslovna strana
Bila jednom jedna banka
Aktivnosti sindikata
Šah
Sport
Šarena strana
Impresum


Design by VA