Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. szeptember

Címoldal
Szembenézni a tényekkel
Községi képes hírek
Községi hírek
A Zentai úton kiárkolták az esővízcsatornát
Szolíd eszközökből szolíd eredmények
Vidéki szüreti vígadalomban a Vadvirág HK
Felújított világháborús emléktábla
Előszülve
Száztizenegy új gólyát avattak
Nyár vége, ősz kezdete…
Nemzetközi ifjúsági csere Adán
Baraparty a Bara-parton
Nincsenek nagy álmaim
Az adai Csicsa-cukrászdinasztia
Jó-e sokáig a számítógép előtt ülni a gyerekeknek?
Hírek
Sakkrovat
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
2014. őszének termései
Zöld levél
Rovarcsípések: mire ügyeljünk?
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka-barka
Ajvárfőző verseny Adán
Impresszum

A Zentai úton kiárkolták az esővízcsatornát

    Többéves késés után Adán augusztus végére elkészült az esővízcsatorna a Zentai út egyik oldalán, mégpedig a vasútállomásnál lévő benzinkút és a Hubertus vendéglő közötti szakaszon. A beruházás 800 000 dinárba került, amelyet közösen finanszírozott Ada község önkormányzata és az adai II. helyi közösség. Varga Elfride, a helyi közösség titkára elmondta: az utca lakóinak korábban sok gondot okoztak az esőzések. Sok helyen árok sem volt az utcában, illetve az úttest magasabban volt, mint a járda, így az esőzések után a házak és az út között összefüggő víz állt, ami veszélyeztette a lakóépületeket, sőt még az udvarokba is befolyt.

    – Az adai önkormányzat és a II. helyi közösség 2010-ben aláírtak egy megállapodást, amely szerint az esővízcsatorna és a bejáratok kiépítését az önkormányzat végzi el, a helyi közösség pedig biztosítja a bejáratokhoz az átfolyó betoncsöveket. A helyi közösség 70 darab betoncsövet biztosított az utca lakóinak, háztartásonként négy-négy darabot – magyarázta Varga Elfride. – A lakosok sokat vártak a csatornára, és hosszú ideig sok gondjuk volt emiatt, ezért a helyi közösség díjmentesen adott betoncsöveket nekik. A Mlinprodukt, a Larix és a Galiba cégek előtti szakaszon az említett vállalkozások és a helyi közösség is hozzájárul a bejáratok kiépítésének költségéhez. A csatornázási munkálatok során több helyen át kellett helyezni a vízvezeték-hálózat csöveit. A vízvezetékrendszer karbantartására minden évben a helyi hozzájárulás egy százalékát költjük, így ebben is sikerült segíteni az utcabelieknek – nyilatkozta a titkár.
    Az esővízcsatorna kiárkolása szeptemberben folytatódott a Zentai úton, ahol a vasútállomás melletti parkon keresztül újabb csatornaszakaszt építenek ki a Budzsák patakig, hogy abba vezethessék a csapadékot az utcából. A titkár megjegyezte, ha kedvező lesz az időjárás, akkor szeptember végére, október elejére befejeződnek a munkálatok.

Csincsik Zsolt, Magyar Szó

septembar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti u slikama
Opštinske vesti
Vesti
Aktivnosti sindikata
Šah
Sport
Tragom izgubljenog vremena
Takmičenje u kuvanju ajvara u Adi
Impresum


Design by VA