Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. szeptember

Címoldal
Szembenézni a tényekkel
Községi képes hírek
Községi hírek
A Zentai úton kiárkolták az esővízcsatornát
Szolíd eszközökből szolíd eredmények
Vidéki szüreti vígadalomban a Vadvirág HK
Felújított világháborús emléktábla
Előszülve
Száztizenegy új gólyát avattak
Nyár vége, ősz kezdete…
Nemzetközi ifjúsági csere Adán
Baraparty a Bara-parton
Nincsenek nagy álmaim
Az adai Csicsa-cukrászdinasztia
Jó-e sokáig a számítógép előtt ülni a gyerekeknek?
Hírek
Sakkrovat
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
2014. őszének termései
Zöld levél
Rovarcsípések: mire ügyeljünk?
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka-barka
Ajvárfőző verseny Adán
Impresszum

SPORT
OPŠTINSKI DERBI 5. OKTOBRA U ADI
Počela je sezona u Područnoj fudbalskoj ligi Subotica,"Bačka" i "AFK" igraju sa promenljivim uspehom

    Nova sezona u Područnoj fudbalskoj ligi Subotica počela je 17.avgusta. "Bačka" iz Mola i "AFK" iz Ade u dosadašnjih šest kola ostvarili su ukupno pet pobeda, Ađani dve, a Molci jednu više uz jednu nerešenu utakmicu, tako da se "Bačka" trenutno nalazi na 6. mestu na tabeli sa 10 osvojenih bodova, dok je "AFK" na 15.mestu sa 4 osvojena boda. Treba pomenuti da je ekipa iz Ade ovu sezonu počela sa jednim bodom minusa, zbog neodlaska na utakmicu poslednjeg kola u prethodnoj sezoni. Već u 1.kolu Ađanima je oduzet još jedan bod obzirom da je u sastavu ekipe bio igrač koji nije imao pravo nastupa.

    "Bačka" je na svom stadionu do sada savladala "Bajšu" i u derbi utakmici prepunoj uzbuđenja "Slogu" iz Ostojićeva golom Kiš Norberta u nadoknadi vremena, dok je sva tri boda iz Mola odnela ekipa "Vinogradara" iz Hajdukova. Jedinu pobedu na gostovanju Molci su zabeležili u Njegoševu pošto su ubedljivo savladali domaći "Proleter" rezultatom 3:0 i naneli mu prvi poraz posle tri vezane pobede.. Golove za Bačku na toj utakmici postigli su: Lovre Bojan, Korać Stefan i Mrakić Marko. Na gostovanju "Obiliću" u Novom Kneževcu 20.septembra golove za "Bačku" postigli su Vladisavljević Strahinja i Korać Stefan ali to nije bilo dovoljno za konačan uspeh pošto je domaća ekipa pobedila rezultatom 4:2.

    "AFK" je katastrofalno počeo novu sezonu. Tri poraza na startu sezone uz težak poraz u 3. kolu od "Krivaje", kada je rezultat bio čak 9:0. Nakon te utakmice u naredna tri kola "AFK" beleži dve pobede.  Uzbudljivu utakmicu u Adi odigrali su "AFK" i "Palić". "AFK"je poveo golom Đere Zoltana pa je tako prvo poluvreme završeno vođstvom ađanske ekipe 1:0. Gosti su u nastavku izjednačili ali ubrzo posle toga Đere Zoltan dovodi "AFK" u novo vođstvo 2:1. U veoma uzbudljivoj završnici najpre "Palić" stiže do novog izjednačenja 2:2, a dva minuta pre kraja utakmice treći gol za "AFK" postiže Nešić Miodrag i time postavlja krajnji rezultat 3:2 za "AFK".

    Po svemu sudeći očekuje nas još jedan uzbudljiv opštinski derbi koji će se igrati na stadionu u Adi u okviru 8. kola, koje je na programu 5.oktobra. Početak utakmice je u 15:30 časova.

    Rezultati:

1. kolo BAČKA - BAJŠA  2:1
NJEGOŠ - AFK 3:0

2. kolo RADNIČKI (B) - BAČKA 1:1
AFK - PANONIJA 0:1

3. kolo BAČKA - VINOGRADAR 0:1
KRIVAJA - AFK 9:0

4. kolo PROLETER - BAČKA 0:3
AFK - PALIĆ 3:2

5. kolo BAČKA - SLOGA 2:1
OLIMPIJA - AFK 1:0

6. kolo OBILIĆ - BAČKA 4:2
      AFK - ČOKA 2:1


Uspešno organizovana škola rukometa u Molu

    Prva škola rukometa u Molu u organizaciji Rukometnog kluba "Galaksi" Mol je održana od 18.08.2014. do 31.08.2014. godine u Molu, za svu zainteresovanu decu. Cilj škole je bio da uključi i animira što veći broj dece za sport, u ovom slučaju za rukomet. Školu rukometa je pohađalo oko 60 dečaka i devojčica iz Ade i Mola. Aktivnosti su za sve učesnike bile besplatne. Finansijsku podršku je obezbedio klub, a sufinansiranje je došlo od strane Mesne zajednice Mol. Treninzi su se održavali u Molu, pod stručnim vođstvom trenera Gizele David i Milana Ilića. Deca su veoma savesno radila i napredovala. Za najnapredniju učesnicu proglašena je Čenge Benedek iz Mola, a za najnaprednijeg učesnika Denis Holi iz Ade. Najsavesnija učesnica je Eva Veber iz Mola, dok je za najsavesnijeg učesnika proglašen Nikola Janković iz Mola. Najzaslužnijima su dodeljene nagrade, a svim učesnicima su dodeljene diplome.


Polaznici Prve škole rukometa u Molu sa trenerima

Dragan Milutinović

septembar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti u slikama
Opštinske vesti
Vesti
Aktivnosti sindikata
Šah
Sport
Tragom izgubljenog vremena
Takmičenje u kuvanju ajvara u Adi
Impresum


Design by VA