Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. szeptember

Címoldal
Szembenézni a tényekkel
Községi képes hírek
Községi hírek
A Zentai úton kiárkolták az esővízcsatornát
Szolíd eszközökből szolíd eredmények
Vidéki szüreti vígadalomban a Vadvirág HK
Felújított világháborús emléktábla
Előszülve
Száztizenegy új gólyát avattak
Nyár vége, ősz kezdete…
Nemzetközi ifjúsági csere Adán
Baraparty a Bara-parton
Nincsenek nagy álmaim
Az adai Csicsa-cukrászdinasztia
Jó-e sokáig a számítógép előtt ülni a gyerekeknek?
Hírek
Sakkrovat
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
2014. őszének termései
Zöld levél
Rovarcsípések: mire ügyeljünk?
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka-barka
Ajvárfőző verseny Adán
Impresszum

Nincsenek nagy álmaim
Beszélgetés Kőrösi Ágotával

    Kőrösi Ágota, az adai Műszaki Iskola másodikos építész szakos diákja, aki sikeresen szerepelt az országos építészeti versenyen, a második helyen végzett maga mögé utasítva Szerbia építészszakos tanulóit. Ő az, akiről azt szokták mondani, hogy a vérében van a szakma, ebben az esetben az építészet, sőt a matek is, hiszen a másodikos diák az országos matematikaversenyen is megszerezte az előkelő második helyet, és jónéhány nemzetközi matematikaversenyről is szép eredményekkel tért haza.

    – Az én kategóriámban, épületszerkezettanból, 18-an versenyeztünk a čačaki Műszaki Iskolában – mondta Ágota, és hozzátette – az iskolánkból több tanuló is részt vett a versenyen. A másodikosok épületszerkezettanból és ábrázoló mértanból mérettettek meg, a harmadikosok pedig számítógép alkalmazásából és statikából versenyeztek. Minden kategóriámban elég erős volt a mezőny, senki sem ért el ugyan maximális pontot, mégis nagyon kevés választotta el a helyezetteket egymástól.
    – Miből állt a felkészülés?
    – Mintegy két hónapot készültem a versenyre, tanárnőmtől feladatokat kaptam, és azokat igyekeztem kidolgozni. Munka közben az időt is mértük, hogy a rajzolás is beleférjen az időbe.
    – Építészetet tanulsz, mennyire áll közel hozzád ez a szakma?
    – Nagy álmom, hogy az újvidéki építészeti egyetemen szeretnék továbbtanulni, ahol az épületszerkezettan fontos tantárgy lesz. Nagyon szeretem az építészetet, élvezem, ha rajzolhatok, és élvezem a statikai részt, és a számolást is. Jövőre újra szeretnék részt venni az országos építészeti versenyen, valamint a matekversenyekre is szeretnék eljutni.
     – Nemcsak építészetből, hanem matekból is eljutottál az országos versenyre.
    – Az országos matekversenyen szintén második lettem, a szakmai verseny kicsit közelebb áll a szívemhez, de mindkét eredményre büszke vagyok, és nagy örömmel tölt el, hogy bizonyíthattam.
    – Szerinted milyennek kell lennie a jó építésznek?
    – A jó építésznek tudnia kell koncentrálni, kell rendelkeznie kreativitással és logikus gondolkodással, hogy hogyan lehet megoldani a különböző szerkezeti problémákat.
    – Milyennek szeretnéd látni magad néhány év múlva?
    – Legközelebbi példaképem az anyukám, mert ő is építészettel foglalkozik, de én már akkor is elégedett leszek, ha sikeresen befejezem az egyetemet, és munkába állok. Nincsenek nagy álmaim, nem tervezek külföldre menni, megelégszek azzal, ha itthon tudok boldogulni – magyarázta Kőrösi Ágota.

JM

septembar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti u slikama
Opštinske vesti
Vesti
Aktivnosti sindikata
Šah
Sport
Tragom izgubljenog vremena
Takmičenje u kuvanju ajvara u Adi
Impresum


Design by VA