Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. december

Címoldal
A szeretet érzése
Községi hírek
A vágyak, vagy a szeretet ünnepe?
Rövidebb csatornaszakasz épül
Bővül a szennyvízhálózat
Piros alma mosolya
Reggel(ente)
A várva várt vendég hozzánk megérkezett
Ünneplés
Menni, vagy nem menni? - ez itt a kérdés
Beszélgetés a Vasemberrel
Mikulás-nap az iskolában
Számítógép-kezelői tanfolyam
Munkaterápiával az aktív időskorért
Adai szólóénekesek
Az Adart az Adart!
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Gyermekszínjátszóink jubileuma XXVI.
A szakszervezetből
130 éves lehetne
Sport
Tarka-barka
Impresszum

Bővül a szennyvízhálózat
Adán az önkormányzat és a II. Helyi Közösség 11,2 millió dinár tartományi támogatást nyert csatornázásra és a tervek kidolgozására

    Adán tovább bővül a szennyvízhálózat, miután a helyi önkormányzat és a II. Helyi Közösség közösen két pályázaton is támogatást nyert erre a célra a tartományi mezőgazdasági titkárságnál, összesen 11, 2 millió dinárt. Ebből 2 millió dináros vissza nem térítendő támogatást fordítanak a II. helyi közösség területére a leendő szennycsatorna tervdokumentációjának kidolgozására.


Varga Elfride és Bilicki Zoltán a szerződés átvételekor

    Bilicki Zoltán polgármester hangsúlyozta: Ada és Mohol egész területére elkészültek az ötlettervek, és két hónapja belekezdtek a főtervek kidolgozásába is. Várhatóan december végéig 6 kilométernyi szakaszra készül tervdokumentáció. Mint mondta, a tartománytól nyert 2 millió dináros támogatás a II. Helyi Közösségben további 30 kilométernyi utcaszakasz főtervének kidolgozására lesz elég.
    A tartományi mezőgazdasági titkárság további 9,2 millió dináros támogatásából viszont Tobán városrészben, mégpedig az Október 8., a József Attila és a Marko Miljanov utcában épül ki az utcai szennyvízcsatorna. Varga Elfride helyi közösségi titkár elmondta: nagy örömükre szolgál, hogy 10 éves késlekedés után a Tobán városrészben teljes egészében kiépül az utcai szennycsatorna, miután a helyi közösség még 2002-ben önerőből kiépítette a fővezetéket. A titkár megjegyezte, hogy a II. Helyi Közösség az utcai szennycsatorna kiépítéséhez szükséges tervdokumentációt már 2003-ban elkészíttette, de ezeket azóta kétszer is módosítani kellett a törvényes szabályozások változása miatt.

Szöveg és kép: Csincsik Zsolt, Magyar Szó

decembar 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Kazivanje autora 5KAZANJE
Godišnjica postojanja i rada
Aktivnosti sindikata
Vesti
Impresum


Design by VA