Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. december

Címoldal
A szeretet érzése
Községi hírek
A vágyak, vagy a szeretet ünnepe?
Rövidebb csatornaszakasz épül
Bővül a szennyvízhálózat
Piros alma mosolya
Reggel(ente)
A várva várt vendég hozzánk megérkezett
Ünneplés
Menni, vagy nem menni? - ez itt a kérdés
Beszélgetés a Vasemberrel
Mikulás-nap az iskolában
Számítógép-kezelői tanfolyam
Munkaterápiával az aktív időskorért
Adai szólóénekesek
Az Adart az Adart!
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Gyermekszínjátszóink jubileuma XXVI.
A szakszervezetből
130 éves lehetne
Sport
Tarka-barka
Impresszum

AZ ADART AZ ADART!

    … mondhatjuk bátran, miután tanúi (és résztvevői) voltunk az adai Képzőművészeti Alkotók Egyesülete karácsonyi kiállításának. Ez az az egyesület, amelyik már számtalan esetben – sorról-sorra – bizonyította és megmutatta, hogy Adának milyen tehetséges, eredeti és sokoldalú alkotói vannak, akik a képzőművészet szinte mindegyik ágában képesek magas színvonalú alkotások létrehozására és bemutatására. Ezt az ADART-kiállítások rendre bizonyítják! Szerénység nélkül azért megkérdezzük: mi lenne még akkor, ha Adának egy megfelelő és hozzájuk méltó kiállítóterme is lenne?     Valaki gondolkozzon már el ezen is!
    A festők, rajzolók, bábosok, cserepesek, üvegfestők, textilesek, fényképészek, fafaragók stb. munkái egyrészt már több őstehetség felbukkanását is jelezték, akik – mint ahogy azt a néhai Parlagi Endre, budakalász egykor volt értő és jó polgármestere még Adán megjegyezte – fővárosi galériában is megállnák a helyüket!
    A 2013. december 6-án nyílt kiállítás mindezekkel a tulajdonságokkal is rendelkezett, de hogy az öröm még nagyobb legyen, ki kell emelni a párját ritkító, ügyes, okos, hagyományos tapasztalatokból fogant megnyitó rendezvényt, ahol a karácsony igazi angyalos, jézuskás jellege dominált és ahol két olyan adai középiskolás – Horvát Gabriella (ének) és Hugyik Richárd (gitár) – is bemutatkozott, akik tehetségükkel megörvendeztették a közönséget. És mindezt Bíró A. Erzsébet tanárnő hozta össze, aki – meggyőződésünk szerint – még többre is képes. Ö hozta el ide Zentáról Bencsik Andrea képzőművészeti tanárnő munkáit is, aki – elmondása szerint – szívesen állított ki az adai alkotók között. Ízelítőül nézzenek meg néhány színes mozzanatot erről a kiállításról!

(Király János)

decembar 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Kazivanje autora 5KAZANJE
Godišnjica postojanja i rada
Aktivnosti sindikata
Vesti
Impresum


Design by VA