Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. december

Címoldal
A szeretet érzése
Községi hírek
A vágyak, vagy a szeretet ünnepe?
Rövidebb csatornaszakasz épül
Bővül a szennyvízhálózat
Piros alma mosolya
Reggel(ente)
A várva várt vendég hozzánk megérkezett
Ünneplés
Menni, vagy nem menni? - ez itt a kérdés
Beszélgetés a Vasemberrel
Mikulás-nap az iskolában
Számítógép-kezelői tanfolyam
Munkaterápiával az aktív időskorért
Adai szólóénekesek
Az Adart az Adart!
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Gyermekszínjátszóink jubileuma XXVI.
A szakszervezetből
130 éves lehetne
Sport
Tarka-barka
Impresszum

SPORT

Jubilált a Mikulás-kupa
Adán négy korosztály részvételével, tizedik alkalommal rendeztek nemzetközi férfi-utánpótlástornát

    A Potisje-Pletex Férfi-kézilabdaklub rendezésében tartották meg Adán a 10. Mikulás-kupát, amelyen a három nap során 14 magyarországi, szlovéniai, szerbiai és vajdasági egyesület körülbelül 400 utánpótlás férfi kézilabdázója lépett pályára 31 csapatban.


Fiatal kézilabdázók a Mikulás-napi kézilabda-tornán, Adán

    A nemzetközi torna ünnepélyes megnyitóját szombat este tartották az adai sportcsarnokban, ahol mazsorettek és dobosok kíséretében vonultak fel a részt vevő csapatok, többek között a Pick Szeged, az Alsóörs, a Magyar Nemzeti Kézilabda-akadémia, a Szentgotthárdi Tigrisek (Magyarország), a Škofja Loka (Szlovénia), a leskovaci Meteor Gebruder Weiss, a Kraljevo, a Temerin, a szabadkai Spartacus Vojput, a Bačka Palanka és a házigazda, az adai Potisje-Pletex. A felvonulás után Tóbiás József, az adai klub elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Urbán Mónika adai polgármester-helyettes nyitotta meg a tornát, ezt követően két Mikulás osztogatott édességet a játékosoknak. A nemzetközi tornán a mérkőzések péntek reggeltől vasárnap estig folytak a szervezők által megszabott játékrend szerint a középiskolai sportcsarnokban, illetve a Cseh Károly-iskola tornatermében is, ahol a legfiatalabbak, a 2002-es generációhoz tartozó tizenkét csapat játszott mini-kézilabdát. A másik három korcsoport esetében, vagyis az 1998-as, az 1999-es és a 2001-es korosztály is hat-hat csapatot nevezett be a tornára. A kupa végeredménye, 1998-as korosztály: 1. Magyar Nemzeti Kézilabda-akadémia, 2. Pick Szeged, 3. Škofja Loka; 1999-as k.: 1. Bačka Palanka, 2. Alsóörs, 3. Škofja Loka; 2001-es k.:1. Alsóörs, 2. Ada, 3. Škofja Loka; 2002-es k.: 1. Ada, 2. Leskovaci Meteor, 3. Sombor.

Csincsik Zsolt, Magyar Szó


A FAUSTO-KUPA ÁLLÁSA

    Ada község sport és testnevelési központja által szervezett kispályás labdarúgó ligában lejátszották a 11. fordulót, mely után a következőképpen állnak a csapatok a tabellán. A torna szeptember elején indult, és még 4 forduló van hátra.


A 2014-ES HORGÁSZENGEDÉLYEK ÁRAI

    Ismét becsapott bennünket az olyannyira óhajtott új törvény, amely megváltoztatná az eddigi viszonyokat, amik a vizeket bérlők zsebére hajtották a hasznot. Még tavaly december 31-én lejárt a bérleti szerződés, de a törvényhozó a szerződéseket meghosszabbította, mivel a beígért törvény nem készült el. Ez történt az idén is, törvény nincs, ismét halasztanak. De meddig? Az engedélyek árai maradnak, hal meg lassan már csak az akváriumokban látható. Halasítást senki sem végez, mert nem tudja, jövőre ki lesz a terület gazdája. Összehasonlítás végett a december10-i Magyar Szó-ban megjelent egy példa, miszerint Romániában az egy évre szóló engedély ára bagatell a mi 6000 dinárunkhoz képest: csak 12 euróba kerül és a kuttyogtatást is engedélyezi.
    Nálunk az engedélyek ugyanazok maradtak, mint 2013-ban. A diákoknak 14 éves korig nem kötelező az engedély, de csak felnőtt horgász jelenlétében horgászhatnak. Válthatnak tagságit, ahol a személyi adatai, s az egységes személyi törzsszám (JMBG) szerepel, így ellenőrzés lehetséges. Árak:
    1995-1999-ig született fiúk, hölgyek 15 éves kortól (a felső határ nincs meghatározva), férfiak
    65 évtől idősebbek (1949-ben, vagy előbb születettek), valamint azok a férfiak, akik 60 - 79%-ig rokkantak, és erről van a nyugdíjbiztosítótól végzésük, az engedély ára 3000 dinár.
    Azon férfiak részére, akik 1950 és 1995 között születtek az engedély ára 6000 din.
    Rokkant engedélyre jogosultak azok a személyek, akik 80 vagy nagyobb százalékban rokkantak, és erről van megfelelő írásos bizonyítványuk, az engedély ára 100 dinár.
    Azok a rokkant horgászok, akiknek az előző évben volt rokkantengedélyük, elég, ha azt bemutatják az engedély vásárlásakor. Az engedélyek megfelelő feltételek mellett törlesztésre is kaphatók. Tagsági díj minden kategóriának egységesen 500 dinár.
    Az engedélyek kiválthatók Adankó Ivánnál, Ada, Május 1 u. 40 szám alatt.

Tisza SHE Ada

decembar 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Kazivanje autora 5KAZANJE
Godišnjica postojanja i rada
Aktivnosti sindikata
Vesti
Impresum


Design by VA