Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. december

Címoldal
A szeretet érzése
Községi hírek
A vágyak, vagy a szeretet ünnepe?
Rövidebb csatornaszakasz épül
Bővül a szennyvízhálózat
Piros alma mosolya
Reggel(ente)
A várva várt vendég hozzánk megérkezett
Ünneplés
Menni, vagy nem menni? - ez itt a kérdés
Beszélgetés a Vasemberrel
Mikulás-nap az iskolában
Számítógép-kezelői tanfolyam
Munkaterápiával az aktív időskorért
Adai szólóénekesek
Az Adart az Adart!
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Gyermekszínjátszóink jubileuma XXVI.
A szakszervezetből
130 éves lehetne
Sport
Tarka-barka
Impresszum

Mikulás-nap az iskolában

    Újra ünnepeltek, vagy inkább már hagyományosan megünnepelték Mikulás napját a Cseh Károly iskola segédtagozatosai. Már azt is mondhatnánk, hogy ez az ő napjuk is, az ő ünnepük. Ilyenkor köszöntik Szauer Miklóst – Miki atyát, aki, amellett, hogy a hittant tanítja, nagy barátja is a tagozatnak. Bensőséges viszony alakult ki közöttük, amit a nebulók tudásuk legjavát adva hálásan megköszönnek neki.
    Az ünnepséget ezúttal is december 6-án, Miklós napján tartották meg, amelyre a támogatókon kívül, a szülők is kaptak meghívót. A 14 jelen levő tanuló (különben 19-en vannak, három osztály elosztva) több mint fél órás műsorban mutatta be mindazt, amit addig tanult, de a hangsúly az erre az alkalomra megtanultakon volt. Minden diák fellépett, ki szavalattal, ki énekkel, és mind-mind nagy igyekezettel és őszinte odaadással adta elő a verset, éneket. Látszott rajtuk, hogy örömmel csinálják, hogy nagyon hálásak, ha szeretik, megértik őket.
    Az ünnepség kezdetén megjelent dr. Kaszás L. Márta fogásznő, aki jó ismerőse a gyerekeknek, de ezúttal vizsga helyett üdvözölte őket, és fogkefével ajándékozott meg minden gyereket.
    A műsor végén a jelen lévő vendégek, szülők a gyerekektől egy-egy maguk készítette kis ajándékot kaptak, Miki atya pedig kiosztotta a gyerekeknek a megérdemelt Mikulás-csomagot, majd ezután az elmaradhatatlan torta következett.
    Szerény, szép és egyben megható ünnepséget szervezett két tanítónő, Tóth Erika és Gyarmat Valéria, nem utolsósorban Horváth Tibor (aki időközben nyugdíjba vonult). Fáradságos munkájuk eredménye ilyen alkalommal látszik meg igazán.

V.J.

decembar 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Kazivanje autora 5KAZANJE
Godišnjica postojanja i rada
Aktivnosti sindikata
Vesti
Impresum


Design by VA