Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. november

Címoldal
Községi hírek
Emlékünnepség
Napsugaras ősz!
A jövőnkért tenni kell!
Addig kell szólni egymáshoz, amíg vagyunk
Fejet hajtok...
A kerítés, amely összeköt
Nemcsak a húszéveseké a világ
Jubilált a szociális védelem
"Hol sírjaink domborulnak, unokáink leborulnak"
Zenével, énekkel szebb az élet
Rendőrségi hírek
Híregyveleg
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XXV.
A Körkép arcképcsarnoka – XII.
130 éves lehetne
Tarka-barka
Impresszum

VESTI

Investexpo

    I naša opština se predstavlila na 8. Međunarodnoj izložbi „INVESTEXPO“ i Danima energetike, koji je od 29. do 31. oktobra održan u  Novom Sadu. Na ovogodišnjoj izložbi pored regionalnih razvojnih agencija svoj program regionalnog razvoja i njegove prioritete prikazao i Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Našoj opštini je za učešće na Sajmu pomenuti sekretarijat odobrio 80.000 dinara.

Valentina Peter


Stari nisu stvari

    Izložba Pokreta 65+ za brigu o starijima “Stari nisu stvari” održana u Galeriji Kulturnog centra Beograda od 09. do 13. novembra. Pokret 65+ Fonda B92 ovom je započeo veliku akciju zbrinjavanja onih kojima je pomoć neophodna.
Oni, koji su se družili ovog vikenda, uverili su se da je moguće naučiti nešto novo od starijih, na primer od mažoretkinja Udruženja Penzionera iz Mola, koje su više puta predstavili svoju senzacionalnu plesnu scenu na Trgu Republike na zahtev publike. A za izložbu su pripremile ručne radove Roža Fekete, Ida Žoter, Eržebet Božo i Eržebet Vrecko. Za vreme izložbe članovi Udruženja Zlatne Ruke iz Mola su držali aktivnu radionicu za pripremu divnih ručnih radova. Molkinje su imale priliku da prisustvuju  u ovoj akciji pomoću Fonda B92 zahvaljuljući Vesni Civrić i  potporu Centra za socijalni rad Opštine Ada.


    U obdaništu u Adi završena je izgradnja kanalizacione mreže i izvršeno je priključivanje na sekundarnu kanalizacionu mrežu. Radove je izvodilo JKP „Standard”.


    Javno komunalno preduzeće „Standard“ vrši betoniranje trotoara na delu katoličkog groblja u Adi gde još nije bilo trotoara.

novembar 2013.

Naslovna strana
Učitelj bronzanog pogleda
Opštinske vesti
Već se spremaju za "Potisko proleće 2014."
Vesti
Vesti iz policije
Mladi pišu
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA