Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. november

Címoldal
Községi hírek
Emlékünnepség
Napsugaras ősz!
A jövőnkért tenni kell!
Addig kell szólni egymáshoz, amíg vagyunk
Fejet hajtok...
A kerítés, amely összeköt
Nemcsak a húszéveseké a világ
Jubilált a szociális védelem
"Hol sírjaink domborulnak, unokáink leborulnak"
Zenével, énekkel szebb az élet
Rendőrségi hírek
Híregyveleg
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XXV.
A Körkép arcképcsarnoka – XII.
130 éves lehetne
Tarka-barka
Impresszum

A kerítés, amely összeköt
Október végén ünnepélyesen adták át azt a díszkerítést,
amelyet az adai Műszaki Iskola diákjai szaktanáraik segítségével  készítettek

    A kerítést az iskolaműhelyben állították össze, a beépítésében pedig a Diákparlament tagjai és az iskola építész-technikus tanulói vettek részt.  A kerítés felállítása, bebetonozása, a terület kikövezése három hétig tartott, ez alatt az idő alatt mintegy ötven diák kapcsolódott be a munkába.
    Az ünnepélyes kerítésátadón az iskola nevében Miklós Nándor igazgató köszönte meg a diákok és tanáraik munkáját, a Diákparlament nevében pedig Peckó Egon és Miodrag Gruborović számolt be a programról, és adta át a diákoknak az iskola előtti felújított területet.
    - Аz adai Műszaki Iskola rendszeresen részt vesz az Ifjúsági és Sportminisztérium  a Fiatalság nagysága (Mladi su zakon) elnevezésű pályázatán, amelynek köszönhetően  az  idén is megvalósulhatott a Diákparlament  kezdeményezése - magyarázta Péter Krisztina, a Műszaki Iskola tanára, a A kerítés, ami összeköt elnevezésű a projektum koordinátora, aki kemelte, hogy a program célja az, hogy az iskola körüli, már elrozsdásodott, eltörött, nem funkcionális kerítést újra cseréljék, olyanra, amelyre a buszra váró diákok leülhetnek, s így nem a járdán tolongnak tanítás után.  A tanulók arra is gondoltak, hogy az iskola előtti pad környékét is kikövezzék, s így nem kell sárban taposniuk, ha a padra szeretnének leülni. Természetesen az intézmény előtti terület rendbetételéhez hozzátartozik, hogy virágokkal és zöld növényekkel teszik szebbé a környéket. A diákok a szaktanárok segítségével és velük együtt dolgoztak, ástak, betont kevertek, lapátoltak, az ő munkájukat dicséri az elkészült kerítés. A többhetes munka során az osztályok méginkább összekovácsolódtak, és mivel a diákok részt vettek a munkálatokban, így bizonyára jobban értékelik majd, és jobban vigyáznak a munkájuk eredményére – tette hozzá a tanárnő.
    Mašulović Éva egyike volt azoknak a szaktanároknak, akik irányították az iskola előtti munkálatokat:
    - A diákok nagyon lelkesek és szorgalmasak voltak, élvezték, hogy valami maradandót alkothatnak, még a zord idő sem szegte a kedvüket, és a lányok éppen úgy kivették részüket a munkából, mint a fiúk.
    - Örülök, hogy én, magam is részese lehettem iskolánk környékének átalakításában. Lapátoltunk, betonoztunk, festettünk, most pedig látjuk az eredményt. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt mind mi csináltuk – mondta Kalmár Sándor harmadikos építésztechnikus tanuló.

    A projektum az Active Független Ifjúsági Szervezetnek, az észak-bánáti körzet forrásközpontjának segítségével az Ifjúsági és Sportminisztérium valamint az adai I. és II. Helyi Közösség támogatásával valósulhatott meg.

Józó Krizsán Mónika

novembar 2013.

Naslovna strana
Učitelj bronzanog pogleda
Opštinske vesti
Već se spremaju za "Potisko proleće 2014."
Vesti
Vesti iz policije
Mladi pišu
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA