Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. október

Címoldal
Változásokra várva
Községi hírek
Isten Veled, Jovanka!
A gondolkodás és a nyelv
Kézcsók és forradalom!
Vajdasági magyar kórustalálkozó Adán
Ifjúsági találkozó Kishegyesen
Színes gyermekhét az iskolában
Sírba viszel
Testvértelepülési kapcsolatok - 2013.
Sárgul már a kukoricaszár
Egy drogkarrier története
Felcsendült a magyar nóta
Az örvendező szív megszépíti az arcot
Környezetvédelmi együttműködés
XIII. Délvidéki Napok
Séta a rákellenes harc sikeréért
Látogatás Tündérországban
Őrizni a népi hagyományokat
Hírek
Teológiai gondolatok
130 éves lehetne
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XXIV.
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka – XI.
Sport
Tarka-barka
Impresszum

XIII. Délvidéki Napok

    Vidáman ünnepeltek az adai I. Helyi Közösség Hagyományápoló csoportjának tagjai, hiszen szá­mukra sikerrel zárult a XIII. Délvi­déki Napok Budapesten elnevezésű rendezvény.
    A szeptember 20-a és 22-e között megrendezett tárlatnak a Magyarok Háza Kossuth-terme adott helyet, melyen az adai hagyományápolók 17 kiállítójának munkája sikert aratott a nagyközönség és a szervezők körében.


Tóth Piroska a budapesti díszoklevéllel és serlegekkel

    „Sikert arattunk kézimunkáinkkal, ugyanis egyedüli csoportként mutattunk be választékos és több stílusú munkákat – dicsekedett Tóth Piroska, a Hagyományápoló csoport vezetője – Annak ellenére, hogy ennek a rendezvénynek szinte a kezdetek óta résztvevői vagyunk, minden alkalommal különleges élmény a külföldi tárlat hangulata. Idén Rúzsa Magdival találkoztunk, aki kellemes közvetlenségével lepett meg minket, tesvére Annamária pedig írt néhány sort csoportunk emlékkönyvébe. A Délvidéki Napok szándéka az egymás kultúrájának megismerése és megbecsülése, emellett olyan emberi kapcsolatok kialakulásának ad lehetőséget, melyek más közegben talán nem formálódnának. Mivel ezen a rendezvényen főleg a kézimunkázóink vettek részt, Hagyományápoló csoportunk többi tagja is támogatta a Budapestre készülőket, így bizonyítva és erősítve a közösségünk összetartó erejét. Bajusz Gizella, Daku Teréz, Krizsán Magdolna, Pál Edit, Gordos Izabella, Nenadov Lévai Irma, Horváth Teréz, Szenes Márta, Resócki Mónika, Boja Ágnes, Vajda Magdolna, Török Jolán, Török Kornélia, Kalmár Rózsa, Ördög Mária, Csende Mirjana és nemutolsósorban saját munkáimat csoportvezetőként másodmagammal, Nenadov Lévai Irmával vittük el az anyaország fővárosába és készítettük el azokat a bemutatásra. A rendezvénz díkiosztóján serleggel jutalmazták Hagyományápoló csoprtunkat és az azon belül máködő kézimunka csoportot is, ezen kívül minden kiállító díszoklevelet és aranyérmet érdemelt. A Hagyományápoló csoport minden tagjának közreműködése fontos volt a siker eléréséhez!”

Lajkó Szilvia

oktobar 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA