Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. október

Címoldal
Változásokra várva
Községi hírek
Isten Veled, Jovanka!
A gondolkodás és a nyelv
Kézcsók és forradalom!
Vajdasági magyar kórustalálkozó Adán
Ifjúsági találkozó Kishegyesen
Színes gyermekhét az iskolában
Sírba viszel
Testvértelepülési kapcsolatok - 2013.
Sárgul már a kukoricaszár
Egy drogkarrier története
Felcsendült a magyar nóta
Az örvendező szív megszépíti az arcot
Környezetvédelmi együttműködés
XIII. Délvidéki Napok
Séta a rákellenes harc sikeréért
Látogatás Tündérországban
Őrizni a népi hagyományokat
Hírek
Teológiai gondolatok
130 éves lehetne
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XXIV.
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka – XI.
Sport
Tarka-barka
Impresszum

KÖRNYEZETVÉDELMI EGYÜTTMŰKÖDÉS

    Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a moholi Zöldike Természetvédelmi Szervezet részéről Báity Ferenc és a szegedi Csermely Környezetvédelmi Egyesület elnöke, Csehó Gábor, 2013. október 12-én.


Az aláírás...

    A  moholi helyi közösség épületében aláírt megállapodás a környezetgazdálkodás területén folytatott munkaakciók további érvényesítését és népszerűsítését, valamint más intézmények és szervezetek partnerségi kapcsolatának kialakítását tűzte ki célul. Az együttműködés keretében az oktatási programok és tájékoztató jellegű találkozók is kiemelt hangsúlyt kapnak, melyeket főként a gyermekeknek és fiatalkorúaknak szerveznének, de a baráti viszonyok ápolásának tükrében felmerült a diákcsere-program is.
    - Gáborral az interneten „találkoztunk” és rövid időn belül világossá vált, hogy nekünk érdemes személyesen is találkoznunk – mesélte Báity Ferenc, a Zöldike Természetvédelmi Szervezet elnöke.  Az együttműködési szándéknyilatkozatot  a Zöldi-ke alapító tagjai, valamint Dragoljub Bajić, a moholi helyi közösség tanácsának tagja jelenlétében írtuk alá Csehó Gáborra,l a szegedi Csermely Természetvédelmi Egyesület elnökével. Eddigi munkánk eredménye és a lakosság segítő közreműködése biztat minket bátrabb lépésekre, ezért igyekszünk nem hagyni, hogy Mohol belevesszen a trendi káoszba, vagyis az elhanyagoltságba.


... és a barátkozás pillanatai

- Egyesületünk tíz éve alakult, azzal a céllal, hogy a régiónkban élő környezet- és természetvédelem iránt fogékony emberek tevékenységét összefogjuk – mondta Csehó Gábor. - Vendéglátóimmal való megismerkedésem pozitív együttműködést feltételez, és úgy gondolom, hogy népszerűsíteni kellene a két város közötti kapcsolatot a fiatalok körében is, ami az EU-ba vezető úton is fontos lépést jelent.
    - Mindez nehéz tevékenység – emelte ki dr. Miklós Ferenc, a Zöldike egyik alapító tagja -, hiszen ebből nem lehet megélni, viszont lelki nyugalmat ad. A környezeti értékek számbavételével előkészíthetjük azokat a következő generációk számára.

Szöveg és kép: Lajkó Szilvia

oktobar 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA