Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. március

Címoldal
Szabadságot és önrendelkezést
Községi események
Pilvax hangulat a törökfalusi faluházban
Községi hírek
Kell-e a helyi járulék?
A II. Helyi Közösség 2012-es évi működési terve
Hogyan mentsünk életet 5 perc alatt?
A ligában maradás a cél
Március, a rák elleni küzdelem hava
Megengedett kilengések
Ez a tanya ki tanyája?
Lovas hagyományőrzés
Szükség van az idősekre
A moholi Nyugdíjas-egyesület
Jótékonysági suli-buli
Szerény körülmények között
Áprilisban főszereplő a mese!
Idegenforgalmi kiállítás Belgrádban és Budapesten
Önkéntes munkával
Menyasszonyok agyagorchideával
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XV.
Fiatalok írják
Zöld levél
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

A moholi Nyugdíjas-egyesület

    A moholi Nyugdíjas-egyesület a már nyugállományba vonult és a leendő nyugdíjasok számára alakult és aktív öregkort biztosít az ezt igénylőknek.

    Ez történt 2011-ben
    Az egyesület az elmúlt évben folytatta székházának felújítását és korszerűsítését, mint a szennyvízcsatorna és vízvezeték javítása, nyílászárók és más berendezések újítása. A tervezett kulturális rendezvények közül megvalósult az újévvárás, farsangi bál, nőnapi ünnepség és aratóbál, a húsvéti kiállítás, a Mohol-napi rendezvényen való részvétel, Erzsébet és Katalin bál, a Napsugaras Ősz és több alkalommal láttak vendégül nyugdíjasokat a környező községekből teadélutánok keretein belül. Több alkalommal jutottak el gyógyfürdőkbe. A kisnyugdíjasok részére élelmiszercsomagot biztosítottak. Az egyesület tánc- és kézimunka csoportja, valamint az énekkara minden községi rendezvényen képviselte az egyesületet, sőt vidékre is kaptak meghívásokat. Az egyesület sikeresen működött együtt a Vöröskereszt helyi szervezetével, a Szociális Gondozó Központtal, az adai Egészségházzal, a helyi közösségekkel, az Idősek és Nyugdíjasok Otthonával, az egyházi és civil szervezetekkel, a Panorama – Körkép helyi lap szerkesztőségével, valamint a CATV  csapatával. A egyesület tagságának összetartó egységének, valamint a támogatóknak köszönve sikeres 2011-es évet tudhat maga mögött a moholi Nyugdíjas-egyesület.

     Tervek 2012-re
    Az előző évekhez hasonlóan rendeznék meg a hagyományos rendezvényeiket és folytatnák aktivitásaikat, vagyis a kulturális és szórakoztató tevékenységeket továbbra is ápolják ünnepségek, hagyományápoló és egyéb rendezvények megszervezése keretein belül. Kialakított kapcsolataikat más intézményekkel és szervezetekkel ápolják, és nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a fiatalok által alakított nonprofit egyesületekkel való hatékonyabb együttműködésre. Anyagi lehetőség szerint folytatják az egyesület székházának felújítását. Mindezek mellett egyik fő célkitűzése az egyesületnek mégis a tagság megújítása, vagyis fiatal nyugdíjasok mozgósítása és egyben toborzása.

Lajkó Szilvia
Rózsa Sándor elnök jelentése alapján

mart 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Vesti iz opštine
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA