Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. március

Címoldal
Szabadságot és önrendelkezést
Községi események
Pilvax hangulat a törökfalusi faluházban
Községi hírek
Kell-e a helyi járulék?
A II. Helyi Közösség 2012-es évi működési terve
Hogyan mentsünk életet 5 perc alatt?
A ligában maradás a cél
Március, a rák elleni küzdelem hava
Megengedett kilengések
Ez a tanya ki tanyája?
Lovas hagyományőrzés
Szükség van az idősekre
A moholi Nyugdíjas-egyesület
Jótékonysági suli-buli
Szerény körülmények között
Áprilisban főszereplő a mese!
Idegenforgalmi kiállítás Belgrádban és Budapesten
Önkéntes munkával
Menyasszonyok agyagorchideával
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XV.
Fiatalok írják
Zöld levél
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Árnyas oldal

    Mindannyian érezhettük a kemény tél hidegét, ami sok tüzelővel járt. Néhány „rászoruló” – nem kérdezve senkit, és nem kímélve semmit, kivágta a fejlődésben lévő, még nem kitermelhető kis akácost a Március 8 utca kezdeténél. Minderről a tulajdonos természetesen semmit sem tudott. Ez közönséges lopás, kis értékű igaz, de az okozott kár a gazdának akkor is kár marad.


    Megbeszélések, előírások, jószomszédi viszonyok tiszteletben tartása? – feledjük el! A paraszt, tisztelet a kivételnek, az utolsó lépésig „kihasználja” a földet, ha az övé, ha nem! Ezt bizonyítja a felvételen látható ipari út és a mellette levert mezsgyekarók, amelyek a köztulajdon határát jelzik. Esetünkben kb. 10 métert tett magáévá a földművelő, aki most azon fog háborogni, szidalmazva az illetékest, netán még kártérítést is követelve, hogy tönkreteszik a termését, mert az út mellett, abban a tíz méteres sávban a kommunális infrastruktúra (víz-, villany,- gázvezeték, csatorna stb.) lefektetését tervezi a község.


    Méteres lyuk tátong az IBA-nál lévő kis híd jobb oldalán (haladva a vállalat felé). Hogy kinek a hatáskörébe tartozik ennek a megjavítása, senki sem tudja, vagy ha tudja is, nem tesz semmit. A helyi közösségé, a Standardé vagy a község lenne illetékes? De a kommunális felügyelő sem tesz (tett) lépéseket, talán mindaddig nem is fog, míg valaki lábát nem töri, bele nem hajt kerékpárral, autóval… Pitiáner dolog, de bosszantó!


    Újra szeméttelepet szándékoznak létrehozni a környezetüket nem kímélő emberek? Újabban a híd, illetve a régi szfaltbázis felé vezető út mentén szórják ki szemeteiket, arra a részre, amelyet az I. HK nem kis összeget szánva rá, már rendbe tett. Érthetetlen az ilyen viselkedés, mert a Standard kivisz minden szemetet, hulladékot.

Vastag János

mart 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Vesti iz opštine
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA