Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. március

Címoldal
Kinek járjunk a kedvébe?
Községi események
Szép vers és kép mára
Húsvét: Jézus feltámadása
A tervek többnyire megvalósulnak
A Második Helyi Közösség tanácsa
Új barátokra leltünk
Az adai Szarvas Gábor Könyvtár 2008. évi munkájáról
Disznóvágás
Adai siker a borversenyen
Április 1. – a bolondozások és tréfák napja
Gróf Csekonitz birtokáról
Hűség az anyanyelvhez
A Szentháromság templom asztalosa
Emésztési zavarok
Szemtől szembe a válsággal
Hírek a tűzoltók tevékenységéből
Rügymozdító március
Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!
Mozgalmas élet a moholi iskolában
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Tombolával zártak az Aranykezek
Az adai egyházközség története - II.
Zöld levél
Tevékenyek az adai sporthorgászok
Címeres nemeslevelek - XI.
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Politikai krónika
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela. U februaru registrovano je ukupno 14 krivična dela i to: 6 sa poznatim izvršiocima, 1 je uhvaćen na delu i u 7 slučajeva policija traga za nepoznatim izvršiteljima. Evo nekoliko interesantnih događaja:
    – Dana 3 februara oko 18,00 časova trojica nepoznata lica ušla je u prodavnicu Heksi u Adi sa namerom da kupuju neke stvari. Iskoristili zauzetost osoblja prodavnice i iz kase otuđili oko 18.000 dinara i sa vozilom somborske registracije udaljili a nepoznatom pravcu. Policija iste večeri, oko 19,30 časova zatekla ista lica u izvršenju krivičnog dela u prodavnici na Utrinama. Radi se o licima iz Subotice Mariji K. (1988), Branki K. (1981) i Đuri D. (1983) protiv kojih je određeno zadržavanje i pdneta kriv. prijava zbog osnovane sumnje da su izvršili kriv. delo teške krađe.
    – Nepoznati izvršilac dana 2. februara izvršio je provalnu krađu u Adi na štetu T. R. kada je iskoristio momenat odsutnosti ukućna i tom prilikom otuđio 420.000 dinaa. Istraga je u toku.
    – Dana 17. februara u centru Ade u jednom kiosku novina, od strane nepoznatog izvršioca izvršena je oružana pljačka, kada je uz pretnju pištoljem, od prodavačice kioska oduzeo oko 9000 dinara i udaljio se u nepoznatom pravcu.
    Pored nabrojanih, policija traga za izvršiocima jedne prevare, krađe i izazivanje opšte opasnosti.
    Bezbednost saobraćaja. Dana 20. februara dogodila se saobraćajna nesreća na Sterijinom selo, kada je B. Č. svojim vozilom prešao preko T. O. koji je ležao na kolovozu. Od zadobijenih povreda T. O. peminuo je na licu mesta.
    – Na raskrsnici ulice D. Tucovića i D. Obradovića sudarila su se dva putnička vozila kada je nastala samo materijalna šteta.
    – A. K. iz Mola 21. februara oko ponoći po trotoaru ulice V. Karadžića u Adi, vozio bicikl sa motorom koje je podigao na zadnji točak i sa prednjim točkom je u predelu glave udario N. M. iz Ade, koji je dobio lake telesne povrede. Protiv A. K. podneta je kriv. prijava zbog kriv. dela izazivanje opšte opasnosti.
    Javni red i mir. U februaru su podnete 4 prekršajne prijave i to: 2 zbog tuče na javnom mestu i 2 zbog posluživanja alkoholnim pićem maloletnika i lica u teškom pijanom stanju.

mart 2009.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Tragom izgubljenog vremena
Šarena strana
Politička hronika
Impresum


Design by VA