Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. március

Címoldal
Kinek járjunk a kedvébe?
Községi események
Szép vers és kép mára
Húsvét: Jézus feltámadása
A tervek többnyire megvalósulnak
A Második Helyi Közösség tanácsa
Új barátokra leltünk
Az adai Szarvas Gábor Könyvtár 2008. évi munkájáról
Disznóvágás
Adai siker a borversenyen
Április 1. – a bolondozások és tréfák napja
Gróf Csekonitz birtokáról
Hűség az anyanyelvhez
A Szentháromság templom asztalosa
Emésztési zavarok
Szemtől szembe a válsággal
Hírek a tűzoltók tevékenységéből
Rügymozdító március
Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!
Mozgalmas élet a moholi iskolában
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Tombolával zártak az Aranykezek
Az adai egyházközség története - II.
Zöld levél
Tevékenyek az adai sporthorgászok
Címeres nemeslevelek - XI.
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Politikai krónika
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. Februárban 14 bűncselekményt jegyzett a rendőrség, ebből 6 esetben ismert elkövetővel, egy esetben tetten érték a bűnözőt, míg 7 alkalommal egyenlőre ismeretlenek a tettesek. Íme néhány kirívó eset:
    – Február 3-án 18,00 óra körül három ismeretlen személy betért a központban lévő Hexi üzletbe. Kihasználva az elárusító elfoglaltságát, egyik közülük kiemelt a kasszából 18.000 dinárt, majd egy zombori rendszámtáblás gépkocsival távoztak a helyszínről. Ugyanez a három személy másfél órával később már a rendőrség kezére jutott, amikor Törökfalu egyik üzletében lopáson érték tetten őket. Az elkövető, Marija K. (1988), Branka K. (1981) és Đura D. (1983), mindannyian szabadkai illetőségűek. A rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte őket, és megindult ellenük a bűnvádi eljárás.
    – Ismeretlen tettes február 2-án betöréses lopást követett el T. R. adai lakos kárára, amikor a lakásból 420.000 dinárt vitt magával. A tettes kihasználta a tulajdonos távollétét és akkor követte el a lopást. A nyomozás folyamatban van.
    – Február 17-én Ada központjában fegyveres rablást követett el eddig még ismeretlen tettes. Egyik trafikban pisztolyt fogott az elárusítónőre, és követelte a napi bevételt, ami 9000 dinár volt, és azt magával vitte. A nyomozás folyik.
    A felsoroltakon kívül a rendőrség még keresi egy lopás, csalás és általános veszély előidézését elkövető tetteseket.
    Közlekedésbiztonság. – Újabb halálos gázolás történt, ezúttal a Valkai soron. Az első rendőrségi jelentések szerint február 20-án az említett településen a Nagy út irányában, B. Cs. gépkocsijával áthajtott O. T.-n, aki az úttesten feküdt. Az elszenvedett sérülések következtében O. T. a helyszínen életét vesztette.
    – Egy közúti baleset történt Adán a D. Tucović és a D. Obradović utcák kereszteződésénél, amikor kék gépkocsi ütközött. Csupán anyagi kár keletkezett.
    – Virtuskodásból testi sérülés. Február 21-én K. A. moholi fiatal éjfél körül Adán a V. Karadžić utcában motorkerékpárját a hátsó kerekére emelve motorozott, amikor az első kerékkel fejbe ütötte M. N. adai fiatalt, aki könnyebb testi sérülést szenvedett. K. A. bűnvádilag felel ezért a virtuskodásért.
    Közrend és közbiztonság. Február is nyugodt hónap volt. Összesen négy szabálysértési feljelentés készült, melyből 2 verekedésre vonatkozik, 2 pedig kiskorúakat és erősen ittas személyeket alkoholos itallal való kiszolgálás miatt.

    CSŐSZ-ÜGYEK.
    A jó idő beálltával a csőszöknek is több tennivalójuk akad. Az utolsó hónapokban 7 kirívó esetről adtak jelentést. Ebből 4 jogerős szabálysértési ítélet született, míg 3 tárgyat továbbítottak az illetékes mezőgazdasági felügyelőhöz, aki Törökkanizsán székel.
    A négy jogerős szabálysértési ítélet közül egy tűzifa-lopásra (egy pótkocsi), 2 tiltott legeltetésre, és egy elszántásra (1 dűlő hosszan 6 m. szélességben) vonatkozik. Noha a büntetések alacsonyak (2500 din.), az összes költséget (kb. 6000 din.) is az elkövetőnek kell fizetnie, így már az okozott kárért jelentősebb összeg terheli a tettest.
    A három továbbított tárgy a nomád legeltetésre vonatkozik. A birkákat Nova Varosból hozták fel, és csoportonként mintegy 800-1000 birkát hajtanak végig a bevetett és kizöldült búzatáblákon.
    A továbbiakban Mészáros Lászlótól, a csőszügyekkel megbízott koordinátortól megtudtuk, hogy kiváló az együttműködés a rendőrséggel, a szabálysértési bíróval, a mezőgazdasági felügyelőséggel, mert a csőszszolgálat hatáskörén túlmenő esetek ezeknek a szerveknek az illetékességébe tartoznak.
    – Továbbra is a csősz-szolgálat őrzi a filmvárost, amelynek lebontása folyamatban van, sőt a lebontást és részleteiben az új lokációra való áthelyezését is elvállalta. Állítom, hogy ha nem szól közbe az árvíz, a tiszai strand a fürdési idény kezdetéig visszanyeri eredeti állapotát. Őrizzük továbbá a moholi szennyvíztisztító berendezést, ugyanakkor egy munkaakciót tervezünk a közeljövőben a tisztítóberendezés környékének rendbe hozására – mondta Mészáros László.

mart 2009.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Tragom izgubljenog vremena
Šarena strana
Politička hronika
Impresum


Design by VA