Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. április

Címoldal
Ami valamikor természetes volt, annak ma örülni kell
Községi hírek
Címoldalunkhoz
Változások a napi belépők használata körül
Választások 2008
Internacionális program
Távol Afrikától
Mit kell tudni a szerb himnuszról?
Tolerancia-koncert
Attilát megoperálhatják
Könyvbemutató Moholon
Húsvéti kiállítás nőaktíva-módra
Jubileumot ünnepelt a Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület
Amire szívesen emlékezünk
Isten lelke
A zenede napja
Tavaszi események Törökfaluban
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
A magyar költészet napján
Április 11. – a költészet napja – Moholon
Iskolanapot ünnepeltek Moholon
Az amatőr bábosok találkozóján
Zöld levél
Árnyas oldal - Napos oldal
Tarka oldal
Impresszum

Változások a napi belépők használata körül
Sikeres évet zárt az ADICA üdülőközpont, az idén több újítás várja a vendégeket

    Amikor számot kell adni egy meghatározott időszak munkájának sikereiről és problémáiról, szorongva várjuk az eredményt: vajon elfogadható-e, vagy van még rajta csiszolni való. Az ADICA üdültetési központtal is hasonló volt az elvárás, ám a számonkéréskor nem volt mitől tartani. A m unka közben jelentkezett gondok és nehézségek ellenére, igaz kemény munkával, a kilenc éves működése során a 2007-es évet zárta a legjobb eredménnyel. A megvalósított tiszta jövedelem 886.230 dinár, ami 55%-al nagyobb a 2006-ban megvalósított jövedelemnél, ugyanakkor 2,38%-al nagyobb a tervezettnél. A kiadások 4,32%-al csökkentek a tervezett kiadásokhoz viszonyítva – tűnik ki mindez a közvállalat múlt évi munkájáról szóló jelentésből.
    Mi a titka ennek az eredménynek - tettük fel a lakonikus kérdést Mikusák István igazgatónak, és ő készségesen válaszolva elmondta, hogy mindez saját belső tartalékaik ésszerű kihasználásának eredménye, magas fokú munkafegyelemmel párosulva.
    - Mindenképpen figyelembe kell venni a fürdőt látogatók számának állandó növekedést – különösen a vidéki vendégekre gondolok – mert medencéinket szinte egész Vajdaságból látogatják, de szépszámú külföldi és távolabbi vidékről érkezők is felkeresik. Igaz, a 2007-es év rendhagyónak is mondható, hisz a munkássport-olimpia, az előkészületeket is beleértve, több vendéget vonzott községünkbe. Számos művelődési és sportrendezvényt tartottunk a medencéknél, ami emelte a látogatók számát, így a bevételre is kihatással volt. Épp ezért már a múlt évben számos apróbb, de jelentőségében fontos új létesítményeket építettünk ki a medencék területén. Ide sorolhatnám a vendéglátó-ipari részleg kialakítását teljesen önerőből, továbbá a strandröplabda lelátójának felállítását, azután még két beton-asztalt helyeztünk el az asztalitenisz céljaira, új vizes gócot építettünk fel területünk északkeleti részén, nem messze a nyugdíjas medencétől, melynek működése igaz, ebben az évben indul be. Mindez mellett rendszeresen karban tartottuk és újabb tartalmakkal bővítettük a gyermekjátszóterek felszerelését, új padokat és asztalokat állítottunk fel a vendégek kényelmének biztosítására és nem utolsó sorban számítógépes ellenőrzést vezettünk be a be-és kilépés kisérésére. 
    - A sikeres működéshez mindenképpen hozzátartozik a jó és hatásos reklám is – folytatta az igazgató. Ennek érdekében főleg a sajtót vettük célba, de több esetben az elektronikus médiákban (rádió, televízió) is szerepeltünk. Mindemellett saját honlapunk is van az interneten. A rendezett környezet, a tisztán tartott utak, pompázó virágágyások, a rendezett pázsit, mind-mind pozitív benyomással van a vendégekre. Nem feledkeztünk meg a gazdag és változatos vendéglátó ipari szolgáltatásról sem saját szervezésünkben, amit rendkívül sikeresnek tartok. Elmondhatom, hogy a tervezett 750.000 dinár helyett mintegy másfélmillió dinár jövedelmet valósítottunk meg ezen a téren. A fürdő területén számos tömeges manifesztációt tartottak, mint pl. a nagycsaládosok, a nyugdíjasok, a fúvószenekarok, sport és más civil szervezetek találkozóit. A munkásolimpia strandröplabda mérkőzéseit itt játszották, valamint a hagyományos nemzetközi úszóverseny, a Delfin-kupa megszervezése is a siker zálogát jelenti.
    - Szeretném még kihangsúlyozni, hogy a medencék mellett rendszeresen karban tartjuk a parkot valamint a tiszai strandot. Eddig 10 új asztalt helyeztünk el a strandon, padokkal együtt, több szemetes kosarat, az illemhelyeket használható állapotba hoztuk, és karbantartásukat is mi végezzük. A tusokat megjavítottuk, újakat is szereltünk fel, ugyanakkor rendszeresen kaszáltuk a füves területet.
    Mindent összevetve, sokat tettek a fürdő sikeres és gazdaságos működése érdekében az elmúlt évben. Mi várható a 2008-as idényre, milyen újítások fogadják a vendégeket?
    - Mindenesetre már most bejelenthetem, hogy több újítást, ésszerűsítést vezetünk be,  illetve már végre is hajtottuk, ami egyenként nem jelent valami hatalmas beruházást, de összességében nézve, megítélésem szerint, nagyon jelentős. Ám mindezt az idelátogató vendégek véleménye és reakciója dönti el és ad róla értékelést. Bízom abban, hogy az értékelés pozitív lesz. Elsőként az utak javítását vagy inkább átrendezését említeném. Ugyanis, ahol csak lehetett megszüntettük a szintkülönbség miatt kialakított lépcsőket, így biztonságosabbá tettük az utak használatát még a mozgássérültek számára is. Új öltözőt állítottunk fel a strandröplabda pálya mellett, és ami jelentős, egy 40 kazettából álló egységet alakítottunk ki a vendégek értéktárgyainak megőrzése céljából. Ezt az értéktárgy-megőrzőt közvetlenül a jegykiadó ajtajának irányában, a bejáratnál helyeztük el, ahol állandóan szemmel tartható. Minden kazettát biztonsági zárral láttunk el. Átrendeztük továbbá a sziklakert medencéjét, ugyanis a fenék repedése következtében állandóan szökött a víz. Most már az aranyhalak is biztonságban érezhetik magukat.


A lépcsőket "elsimítottuk", így akadálytalan a tolókocsis-közlekedés

    Eddig azért beszéltem múlt időben, mert a felsorolt munkákat már elvégeztük, de továbbra sem tétlenkedünk, hisz hátra van még a tavaly elkezdett olimpiai medence festésének folytatása, valamint a gyermek medence újrafestése. Ez már ebben a hónapban, áprilisban megkezdődik, hogy a kellő időre befejeződjön. Tervbe vettük és meg is valósítjuk egy kosárlabda-pálya építését, ez ugyancsak a minőségesebb szórakozás igényeit hivatott kielégíteni.
Külön fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy ebben az idényben műszaki újításokat is tervezünk bevezetni, méghozzá a napi jegyek ésszerűbb felhasználásának érdekében. Ez azt jelenti hogy, az ADICA az új idény alatt lehetővé teszi minden látogatójának (felnőtt, nyugdíjas, gyermek), hogy a megvásárolt napi belépő egész napra szóljon! A vendégek a megvásárolt napijeggyel elhagyhatják, és újra beléphetnek a medencék területére a nap folyamán. A másik kedvezmény pedig a következő: a belépőjegy ára 18,00-tól 20,00 óráig 60,00 dinár minden korosztály számára. Ide kívánkozik az a tájékoztatás is, miszerint az idényjegyek részletekben is megvásárolhatók (3-5 részletben) vállalatokban a szakszervezeteken keresztül, a magánvállalatokban, valamint az érdekelt polgárok csekkel is fizethetnek.


"Festői környezeten" áll az új illemhely

    Mi a helyzet az új parkolóval, az állatkerttel és a sátortáborral?
    - Melyikkel is kezdjem? Talán ahogyan a kérdések szólnak. A parkolást még nem tilthatjuk ki az eddigi helyéről, magából a parkból, sőt igyekszünk rendbe hozni a feltört utakat. Elmondhatom viszont, hogy a vállalat költségén az új parkolóban, ami kb 100 méterre van a medencéktől, 150 darab gyorsan növő facsemetét ültettünk el, arra számítva, hogy egy-két éven belül kellemes, árnyas parkoló alakulhat ott ki. Természetesen hátra van a ma még zúzott kővel borított utak aszfaltozása. Ami az állatkertet illeti, az ADICA magára vállalta a rendezését, ellátását, karbantartását, egyszóval a működtetését. Ezek után néhány ésszerűsítést, praktikus és hasznos megoldást is tervezünk, törekedve arra, hogy ne bontsuk meg az összképet. Az állatkertet a medencék fontos kiegészítőjének tekintjük, különösképpen a fürdővendégek de más látogatók szempontjából is. Utoljára maradt a sátortábor kérdése. Tudatában vagyunk annak, hogy egy attraktív, népszerű és hasznos létesítményről van szó, de sajnos nagyon sok olyan körülmény is közrejátszik, ami miatt ez a vállalat nem foglalkozhat vele komolyabban. A körülményeket most nem szeretném felsorolni, többé-kevésbé ismertek az érdekeltek előtt, de elmondhatom, hogy az ADICA nem zárkózik el a támogatásától. A munkát, amire felkérik a tábor illetékesei, bármikor elvégzi, természetesen meghatározott árjegyzék alapján. Ez egyben azt jelenti, hogy finanszírozás céljából semmilyen kötelezettséget nem vállalhatunk.
    Végül az idei árjegyzékről.
    - Ezzel kapcsolatban csak annyit mondhatok, hogy a hatályos törvények értelmében átlagban 10%-os árkiigazítást végeztünk a múlt évi árakhoz viszonyítva. A 2008-as idényre az árjegyzék a következő: 4 hónapra szóló idényjegyek: felnőtteknek 3.500 dinár, nyugdíjasoknak és gyermekeknek 2.600 din. 3 hónapra szóló idényjegyek: felnőtteknek 2.900 dinár, nyugdíjasoknak és gyermekeknek 2.200 dinár,

    Havi jegyek:
                                         május        június         július             augusztus
felnőtteknek:                      750,00       1.150,00     1.150,00           750,00
nyugdíjasoknak és
gyermekeknek :                  600,00         900,00        900,00            500,00

    Napi belépők: felnőtteknek 115 dinár, nyugdíjasoknak és gyermekeknek 80 dinár.
    Csoportos látogatás esetén (a csoport 20 fő vagy több): felnőtteknek 100 dinár, gyerekeknek 80 dinár.

    Megjegyzés: - gyermek-kategória: 15 éves korig (az 1993-ban és később születettek)
    - nyugdíjasok: az utolsó nyugdíj-csekk felmutatása
    - ingyenes belépés a 2004-ben és később született gyermekeknek
    - ingyenes belépés mindenkinek Ada napján, július 2-án.


Vastag János

april 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
I vlasnici bezvrednih akcija imaju pravo na besplatne akcije
Centar za socijalni rad opštine Ada i radni tim
Izbori 2008
Šta treba znati o srpskoj himni?
Koncert tolerancije
Protestni miting na Međunarodnom peazniku rada
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Mladi pišu
Šarena strana
Impresum


Design by VA