Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. augusztus

Cmoldal
A lelkesedéssel még várni kell
Községi események
A cél a gazdaság és a területfejlesztés fellendítése
Az ipartelep mai állapota
Önkormányzati eseménynapló
Szent István-napi emlékünnepség Moholon
A VMSZ lakossági fóruma
Tárlat kézimunkákkal, süteménykóstolással és mazsorettekkel
Színes programok - tartalmas szórakozás
Összefogással a Tiszáért
Egészségvédelem és fitnesz Adán
Éremmel tértek haza
Tökéletes illuzió
Mozgalmas július vidékünkön
Nőszervezetek találkozója
Megújult székház, új programok
Petőfi él!
Élő alkotás községünkben
Vizsgabáli eredmények
6. Motoros találkozó
Nyelvi figyelő
Tanulóink írják
Hittanosok tollából
Közünk a zsidókhoz
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Paradicsomvész
Horgász-híradó
Tarka oldal
Olimpiai érmeseink
Impresszum

Az ipartelep mai llapota

    A G17Plus Kzsgi bizottsgnak legutbbi sajttjkoztatjn, amelyet Micsiz Jzsef, a gazdasg ksrsvel megbzott csoport vezetje tartott, az ipartelep mai helyzetvel kapcsolatban a kvetkezket hallottuk:
    - A kzelmltban kzsgnkben jrt Miodrag Miljkovi r, a kztrsasgi gazdasgi s krnyezetfejlesztsi miniszter helyettese, azzal a cllal, hogy a terepen is meggyzdjn s betekintst nyerjen, meddig is jutottunk el az ipartelep ptsben. A miniszterhelyettes mellett jelen volt mg Marinko Mari, az infrastukturlis beruhzsok vezetje, Jelena Milainovi tancsos, az nkormnyzat rszrl pedig Zoran Dragin alelnk, Kos Sndor kzsgi menedzser, Duanka Vuurovi s Palatinus Zoltn a Standard, Varga Mrta a Prostor rszrl, tovbb a Voj-put kpviseli s jmagam mint tartomnyi kpvisel.


Az ipartelepen thalad j t

    Az ipartelep fejlesztsnek programjt 2006-ban fogadtuk el, s magban foglalja a 150 hektr terletnek tbb fzisban val beptst. Az els rsz ptsre a Nemzeti Beruhzsi Tervbl 400.000 eurt kaptunk, ebbl l km. utat, ugyanannyi gz-s vzvezetket, valamint 388 m. szennyvzcsatornt ptettnk. Ez az sszeg 25 hektr terlet teljes urbanizlsra adott lehetsget. A munklatok mjusban s jniusban befejezdtek, s jlius 2-n sor kerlt a felptett ltestmnyek mszaki tvtelre, amirl az illetkes minisztrium is kapott rtestst. Ezek utn mr csak a hasznlati jog kiadsa maradt htra, de erre joghzag miatt nem kerlhetett sor.
    - A felhozott joghzag, ahogy a vendgek elmondtk, nemcsak Adra vonatkozik, ugyanez a problma vr megoldsra egsz Szerbia terletre vonatkozan, ahol a minisztrium volt a befektet. Ami az zemeltetsek engedlynek kiadst illeti, ezt a minisztrium rendelet formjban fogja elkszteni augusztus vgig. Vrhat teht, hogy 1-2 hnapon bell megolddnak a problmk, s a parlament meghozza az ipari znkrl szl trvnyt.
    Az emltett joghzag lnyege vgeredmnyben az llami tulajdonban lv be nem ptett fldterlet brbeadsbl indul ki. Ha a hatlyos trvnyeket nzzk, esetnkben a Bza-coopnak a trvnyes rendelkezsek rtelmben adtuk brbe a fldterletet, de ahogyan tszervezdtek a minisztriumok, le nem tisztzott sszefrhetetlensget fedeztek fel a trvnyben. Ezeket a hibkat hatrozatokkal fogjk kikszblni, majd pedig az ipartelepekrl szl trvny rendezni fog minden felmerlt krdst. De nzzk csak sorjban: a minisztrium a beruhz, esetnkben megtrtnt a mszaki tvtel, ezek utn a beruhz kell, hogy krje az illetkes kzsgi szervtl a mkdsi engedlyt. Ez a krelem a minisztrium rszrl elmaradt, ha pedig nincs mkdsi engedly, nem adhat ki a hasznlati engedly. Ada ebben a vonatkozsban gyorsabban haladt az idevg rendszablyok meghozatalnl.
    - Ami minket illet, elmondhat, hogy megkaptuk a 388 mteren felli szennyvzcsatorna megptsnek jvhagyst, ezt mr a sajt eszkzeinkbl fogjuk kivitelezni.
    A ltogats s a megbeszlsek vgn a vendgek elgedettsgket fejeztk ki, hisz lthattk az els zld mez beruhzs eredmnyt, amely a Bza-coop nevhez ktdik, annl is inkbb, mert a kztrsasg terletn Ada az els olyan kzsg, ahol ilyen tpus ipartelep pl.

Vastag Jnos

avgust 2007.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Nastavljaju se javni radovi od opšteg interesa
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Zaštita zaposlenih
Molski dobošar
Vesti iz policije
Osvajači medalja sa Olimpijade
Impresum


Design by VA