Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. augusztus

Címoldal
A lelkesedéssel még várni kell
Községi események
A cél a gazdaság és a területfejlesztés fellendítése
Az ipartelep mai állapota
Önkormányzati eseménynapló
Szent István-napi emlékünnepség Moholon
A VMSZ lakossági fóruma
Tárlat kézimunkákkal, süteménykóstolással és mazsorettekkel
Színes programok - tartalmas szórakozás
Összefogással a Tiszáért
Egészségvédelem és fitnesz Adán
Éremmel tértek haza
Tökéletes illuzió
Mozgalmas július vidékünkön
Nőszervezetek találkozója
Megújult székház, új programok
Petőfi él!
Élő alkotás községünkben
Vizsgabáli eredmények
6. Motoros találkozó
Nyelvi figyelő
Tanulóink írják
Hittanosok tollából
Közünk a zsidókhoz
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Paradicsomvész
Horgász-híradó
Tarka oldal
Olimpiai érmeseink
Impresszum

Egészségvédelem és fitnesz Adán
A humor sem maradt el

    Az adai Ifix Ifjúsági Szervezet és a Fitlife Aerobikklub szervezésében - a tartományi oktatási titkárság védnökségével – július 15-én fitnesz- és egészségügyi napot tartottak a helyi strandfürdõben. Mint ahogyan Sáfrány Judit, az aerobikklub alelnöke elmondta, a rendezvény célja a fiatalok egészséges életre való nevelése, a barátkozás és a kellemes idõtöltés. A rendezvényt jövõre is szeretnék megrendezni. A délelõtt folyamán a Vöröskereszt helybeli aktivistái vércukorszintet és vérnyomást mértek. Délután került sor az olimpiai medence mellett a fitneszbemutatóra és a nyílt órára. Az újvidéki TIMS Sport és Turisztikai Egyetem fitneszcsapata az ausztriai fitnesz-világbajnokságra készített koreográfiával lépett fel. Ezt követõen Halász Katalin, a szabadkai Közgazdasági Kar aerobik-oktatója és a budapesti Czanik Balázs magyarországi oktató tartott nyílt órát az érdeklõdõknek. A fitneszprogram után a Poligon csoport fizikusainak Ezt nem ússzátok meg szárazon! címû humoros bemutatója aratott nagy sikert.


Czanik Balázs az adai bemutatón

    Czanik Balázs aerobik-edzõ, a közönség és az itteni fitlife aktivisták bevonásával fergeteges bemutatót produkált az adaiaknak. Balázs személyében egy ideális jelöltünk akadt, aki maga is az egészséges életmód elkötelezettje, amirõl tulajdonképpen községünk fiataljai, akik ezt a rendezvényt szervezték, a mai napon üzenni szerettek volna valamennyiünknek.
Megtudtuk, hogy a fellépõ fiatalember már gyerekkorában, szüleit példaképnek tekintve, elkezdett sportolni, és saját bevallása szerint nem szereti a középszerûséget, így amivel foglalkozik kihívásnak tekinti és igyekszik ezt magas szinten mûvelni.
    Még a negyven fokos meleg sem akadályozta meg abban, hogy ezt itt egy medencepartyn a jelenlévõ vendégeknek is bemutassa. Miután valamennyiünket elbûvölt mozgásával és erõnlétével, a Magyarországon õ általa kifejlesztett capoeira aerobikról faggattam:
    - A Capoeira aerobik brazil küzdõsportból átvett táncos elemekkel bõvített stílus. Ami a legszebb benne, hogy korra és nemre való tekintet nélkül mindenki mûvelheti, és bárki egészségének megõrzése érdekében is tökéletesen alkalmazhatja ezt a mozgásformát. Gondolom mindenki egyetért velem, hogy erre bizony a mai számítógépes világunkban sokunknak szükségük van. – mesélte lelkesen.
    - Mi a véleményed az adai közönségrõl, vagyis a fogadtatásról?
    - Most vagyok itt elõször, és biztosíthatlak, nem utoljára, hiszen elégedett vagyok. Láttam a közönségen, hogy egy ilyen party elég ingert jelent kezdõknek és haladóknak egyaránt, hogy foglalkozzanak magukkal. Boldog vagyok, hogy új ismerõsöket, barátokat szereztem, akikkel az aerobikon keresztül egy húron pendülünk, és a továbbiakban már a zentai, a szabadkai és az újvidéki bemutatót is szervezzük.
    Sokat beszélgettünk még Balázzsal és a többiekkel is, a hívó szó is elhangzott, így most már csak rajtunk múlik, hogy adunk-e esélyt magunknak, hogy egészségesen, fitten éljük napjainkat.

Sáfrány Ágnes

avgust 2007.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Nastavljaju se javni radovi od opšteg interesa
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Zaštita zaposlenih
Molski dobošar
Vesti iz policije
Osvajači medalja sa Olimpijade
Impresum


Design by VA