Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. augusztus

Címoldal
A lelkesedéssel még várni kell
Községi események
A cél a gazdaság és a területfejlesztés fellendítése
Az ipartelep mai állapota
Önkormányzati eseménynapló
Szent István-napi emlékünnepség Moholon
A VMSZ lakossági fóruma
Tárlat kézimunkákkal, süteménykóstolással és mazsorettekkel
Színes programok - tartalmas szórakozás
Összefogással a Tiszáért
Egészségvédelem és fitnesz Adán
Éremmel tértek haza
Tökéletes illuzió
Mozgalmas július vidékünkön
Nőszervezetek találkozója
Megújult székház, új programok
Petőfi él!
Élő alkotás községünkben
Vizsgabáli eredmények
6. Motoros találkozó
Nyelvi figyelő
Tanulóink írják
Hittanosok tollából
Közünk a zsidókhoz
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Paradicsomvész
Horgász-híradó
Tarka oldal
Olimpiai érmeseink
Impresszum

Éremmel tértek haza

Szép sikerekkel büszkélkedhet a nemrég megújult New Ada Dance táncklub. Az utóbbi hó-napokban számos elismerésben részesült, váratlan sikereket ért el rangos versenyeken. A július végén Adán tartott nemzetközi táncversenyen, ahol 10 egyesület szerepelt (közöttük 3 magyar-országi) 11 kategóriában mintegy 200 táncossal, az adaiak 8 elsõ, 1 második és 1 harmadik helyet szereztek.
A sikersorozat következõ állomása Gyõr volt, az Európa-bajnokság, amelyet július 6. és 8. között tartottak. Az adai táncklub 38 versenyzõvel indult három kategóriában: caribi latin show – juniorok, õk dobogós helyet értek el, harmadikak lettek. A hipp-hopp formáció 4., míg a caribi latin seniorok 5. helyet szereztek.


A bronzérmes csapat

- Rendkívül elégedettek vagyunk az elért eredményekkel, hisz elsõ alkalommal szerepeltünk ilyen rangos versenyen – nyilatkozta Orovec Béla, a klub elnöke és mûvészeti vezetõje. Az az igazság, hogy mi tanulni, látni, tapasztalatot szerezni mentünk ki Gyõrbe, persze tõlünk telhetõen felkészülten, és a végén eredményesen szerepeltünk, egy érmet is hazahoztunk. A sikernek azért is örülünk, és azért van számunkra nagy jelentõsége, mert hét országból 3000 versenyzõ vett részt, így az elért helyezéseink mindenesetre sikernek mondható – mondta Orovec Béla.
Elmondható még, hogy az Európa-bajnokságon a Nemzetközi Modern Táncszövetség tagjainak képviselõi indulhatnak elõzetes kvalifikációk után, amelyeket minden tagállam maga szervez meg. Egyelõre hét ország alkotja a szövetséget, ezek: Szlovákia, Magyarország, Szerbia, Ausztria, Olaszország, Oroszország és Lengyelország.
A táncklub vezetõje elmondta még, hogy az eddig elért eredményekre és a rendezésben szerzett tapasztalatokra való tekintettel már most megpályázták a szerbiai országos táncbajnokság szervezési jogát. Ezt 2008. áprilisában, a tánc világnapján rendeznék meg itt, Adán. Ez egyben minõsítõ is lenne a következõ Európa-bajnokságra.
A klubnak, ahol több mint 100 gyerek gyakorol és versenyez, sikeres mûködéséhez a szülõk is nagyban hozzájárulnak, de külön ki kell emelni a szûkebb vezetõséget, amely rátermettségével, tenni akarásával nagyon szép munkát végez, és ennek gyümölcsét mindannyian élvezik. A sikerek kovácsai: Urbán Mónika, koordinátor, oktató, Urbán Zoltán, szervezõ, Pauzenberger Ildikó, szervezõ-sminkes, Lábadi Norbert, koreográfus, oktató, Ürményi Erika, Lakatos Boja Márta, Orovec Adrianna oktatók, valamint Sziráki Mihály, Görög Rita, Juhász Ilona, Tóthpál Attila, és természetesen Orovec Béla, a klub elnöke.

Vastag J.

avgust 2007.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Nastavljaju se javni radovi od opšteg interesa
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Zaštita zaposlenih
Molski dobošar
Vesti iz policije
Osvajači medalja sa Olimpijade
Impresum


Design by VA