Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. augusztus

Címoldal
A lelkesedéssel még várni kell
Községi események
A cél a gazdaság és a területfejlesztés fellendítése
Az ipartelep mai állapota
Önkormányzati eseménynapló
Szent István-napi emlékünnepség Moholon
A VMSZ lakossági fóruma
Tárlat kézimunkákkal, süteménykóstolással és mazsorettekkel
Színes programok - tartalmas szórakozás
Összefogással a Tiszáért
Egészségvédelem és fitnesz Adán
Éremmel tértek haza
Tökéletes illuzió
Mozgalmas július vidékünkön
Nőszervezetek találkozója
Megújult székház, új programok
Petőfi él!
Élő alkotás községünkben
Vizsgabáli eredmények
6. Motoros találkozó
Nyelvi figyelő
Tanulóink írják
Hittanosok tollából
Közünk a zsidókhoz
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Paradicsomvész
Horgász-híradó
Tarka oldal
Olimpiai érmeseink
Impresszum

Nastavljaju se javni radovi od opšteg interesa

    Na konferenciji za štampu koja je održana krajem jula, predsednik Opštinskog odbora G17 Plus, Dušan Teleèki, govorio je o nastavljanju javnih radova od opšteg interesa. U najkraæim crtama izneo je da zapoèete javne radove u prošloj godini nastavljaju se u ovoj 2007-oj godini, za šta je Vlada Republike Srbije veæ je raspisala konkurs.
    Što se Ade tièe, izneo je da po nekim procenama ona spada u najuspešnije opštine u pogledu organizovanje javnih radova, pa zbog toga i u buduæe imamo veliku šnasu da po objavljenom konkursu ostvarimo odreðeno zapošljavanje. Ovoga puta raèunamo na to da æemo u ovoj godini zapošljavati oko 100 ljudi raznih profila.
    Javni poziv je objavljen u Službenom listu Republike br. 10/07, u sledeæim oblastima: 1. socijalna, humanitarna, kulturna i druga delatnost, 2. održavanje i obnavljanje infrastrukture, 3. održavanje i zaštita životne sredine, 4. poslovi od opšteg interesa koji ne spadaju u delatnost javnih preduzeæa. Pravo uèešæa na javnom pozivu imaju prvenstveno javni i državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove i preduzeæa, privredna društva, preduzetništva, zadruge, nevladine organizacije i udruženja graðana.
    Za obavljanje javnih radova od strane Vlade RS obezbeðeno je oko 220 miliona dinara za 2007 godinu. Ova sredstva obuhvataju zarade radnika angažovanih na ovim radovima u skladu sa propisima. U zavisnosti od kvalifikacije radnika, zarada se poveæava 15% za kvalifikovane radnike, 30% za radnike sa višim strepenom obrazovanja i 45% sa visokim stepenom obrazovanja u odnosu na proseènu zaradu u republici. U zaradu se uraèunavaju i putni troškovi, zdravstvena zaštita kao i drugi dopunski troškovi.
Rok za prijavljivanje organizovanja javnih radova je 10. septembar, a drugi rok do 10. oktobra, tako da æe se do poèetka novembra doneti odluka o javnim radovima.

V.J.

avgust 2007.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Nastavljaju se javni radovi od opšteg interesa
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Zaštita zaposlenih
Molski dobošar
Vesti iz policije
Osvajači medalja sa Olimpijade
Impresum


Design by VA