Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. augusztus

Cmoldal
A lelkesedéssel még várni kell
Községi események
A cél a gazdaság és a területfejlesztés fellendítése
Az ipartelep mai állapota
Önkormányzati eseménynapló
Szent István-napi emlékünnepség Moholon
A VMSZ lakossági fóruma
Tárlat kézimunkákkal, süteménykóstolással és mazsorettekkel
Színes programok - tartalmas szórakozás
Összefogással a Tiszáért
Egészségvédelem és fitnesz Adán
Éremmel tértek haza
Tökéletes illuzió
Mozgalmas július vidékünkön
Nőszervezetek találkozója
Megújult székház, új programok
Petőfi él!
Élő alkotás községünkben
Vizsgabáli eredmények
6. Motoros találkozó
Nyelvi figyelő
Tanulóink írják
Hittanosok tollából
Közünk a zsidókhoz
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Paradicsomvész
Horgász-híradó
Tarka oldal
Olimpiai érmeseink
Impresszum

Moholi Napok - 2007
Sznes programok - tartalmas szrakozs

    A Moholi Helyi Kzssg az idn nyron, jlius 26. s 29. kztt szervezte meg a Moholi Napok rendezvny-sorozatot immr harmadszor
A Moholi Napok jlius 26.-n kezddtek a sporthorgsz-versennyel, amit a Tiszn tartottak a helybeli sporthorgsz egyeslet szervezsben. A verseny kt napos volt, 13 pionr, 4 ifj s 16 felntt versenyz vett rszt rajta. Az eredmnyek: a pionroknl I. Hli Dniel, II. Tth Dvid, III. evi eljko. A fiataloknl: I. Buck Szabolcs, II. Nagy Hevesi Balzs s III. Szenes rpd. A felntteknl: I. ifj. Nagy Kroly, II. Spasi Saa, III. Trk Vilmos.


Barna Kolozsi Valria, Patyi Lajos s Duan Teleki a megnyitn

    A kvetkez napon, jlius 27-n, pnteken kt killts is nylt a Mveldsi otthon termeiben. Az egyik a Novak Radoni festtbor tavalyi rsztvevinek killtsa, a msik az Arany kezek kzimunkaklub tagjainak munkibl kszlt killts. A kpkillts megnyitja egyttal a Moholi Napok hivatalos megnyitsa is volt, kln nnepi msorral, melyen fellpett a Sava Trlaji krus is, s tisztelett tette a haznkbl elszrmazottakkal foglalkoz minisztrium kpviselje is. A msik killtst a helybeli Arany kezek kzimunkaklub munkibl rendeztk meg a Mveldsi otthon kistermben. A megnyit utn nagyanyink receptjei alapjn kszlt des s ss stemnyek kstoljval egybekttt killtst nzhette meg a kznsg. Termszetesen minden killtott stemnyt meg is lehetett kstolni. Ennek vgeztvel a Tisza-menti fvszenekar s a mazsorettek felvonulsban gynyrkdhettnk, akik, a kzponttl a Tiszavirg rekrecis kzpontig vonultak vgig a futcn.
Szombaton, jlius 28-n a kora dlutni rkban kezddtek a sportrendezvnyek, Elsnek a Bcska futballcsapat jtszott bartsgos mrkzst az jvidki Indeksi csapattal, s 5:3-as veresget szenvedett. Utna a tiszai szmaraton kvetkezett a Delfin szklub szervezsben. A 3000 mteres tvot Ada Mohol kztt sztk le a versenyzk, sszesen 103-an lltak rajthoz Vajdasg tbb teleplsrl, de Kanadbl s Magyarorszgrl is voltak, gy nemzetkzi jelleget kapott ez a maraton. Jelentsgnl fogva pedig kiemelked helyet foglal el, hisz az eredmnyeket jegyzi az szszvetsg is. A felnttek kategrijban Katarina Voli (53 perc) a frfiaknl pedig az becsei Bojan ivanovi gyztt (47 perc). A helybeli versenyzk is szp sikereket rtek el.


A mazsorettek nagy sikert arattak Moholon

    A mveldsi, szrakoztat msor este kezddtt a ika Jova Zmaj vodsainak eladsval, majd a Novak Radoni ltalnos Iskola tanuli irodalmi sszelltssal, ritmikai tncokkal, gyermekjtkokkal, nptncokkal lptek a sznpadra, amelyet a kzilabda plynl lltottak fel. ket a Csoboly asszonykrusa kvette, majd a Venus mazsorettjei mutattk be ltvnyos produkcijukat. Vgl a Midnight tncklub tagjai kprztattk el a kznsget a tlk megszokott magas szinten.


Vidm muzsikasz a Tito marsall utcban

    Vasrnap, jlius 29-n dleltt folytatdtak a sportvetlkedk az dlkzpontban, a Tisza parton, a nyugdjasok otthonban ezttal pikd, sakk, malmozs, strandrplabda, tensz volt a msoron. A sakkozs gyztese Simeon Saki, a malmozst Tot Ugyonka Jen nyerte, tenisz egyniben Veselin Digurski (becse), prosban Radovan Tei s Djordje Mati diadalmaskodott. Dlutn t s ht ra kztt tartottk meg a mr hagyomnyos halszlfz versenyt, amire 33 csapat nevezett be Pterrvrl, Kikindrl, Padrl, Tiszaszentmiklsrl, Adrl s Moholrl. A legzletesebb halszlt az adai Gali Zoltn fzte, gy lett az els, a msodik helyen a moholi Tei-csapat, mg a harmadikon a padiak vgeztek. Az esti szrakoztat msor keretben elszr a Vuji Branislav-Klemens tamburazenekara jtszott, majd a kzismert budapesti Vujicsity zenekar. Koncertjket a valamikor Moholon l Mlinko Joco - Mimiknak szenteltk, rla emlkeztek meg. Jtkukkal nagymrtkben elnyertk a kznsg tetszst, mert eredetiben muzsikltak szerb de magyar npdalokat is.

Blizs Gza

avgust 2007.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Nastavljaju se javni radovi od opšteg interesa
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Zaštita zaposlenih
Molski dobošar
Vesti iz policije
Osvajači medalja sa Olimpijade
Impresum


Design by VA