Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. augusztus

Címoldal
A lelkesedéssel még várni kell
Községi események
A cél a gazdaság és a területfejlesztés fellendítése
Az ipartelep mai állapota
Önkormányzati eseménynapló
Szent István-napi emlékünnepség Moholon
A VMSZ lakossági fóruma
Tárlat kézimunkákkal, süteménykóstolással és mazsorettekkel
Színes programok - tartalmas szórakozás
Összefogással a Tiszáért
Egészségvédelem és fitnesz Adán
Éremmel tértek haza
Tökéletes illuzió
Mozgalmas július vidékünkön
Nőszervezetek találkozója
Megújult székház, új programok
Petőfi él!
Élő alkotás községünkben
Vizsgabáli eredmények
6. Motoros találkozó
Nyelvi figyelő
Tanulóink írják
Hittanosok tollából
Közünk a zsidókhoz
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Paradicsomvész
Horgász-híradó
Tarka oldal
Olimpiai érmeseink
Impresszum

Moholi Napok - 2007
Színes programok - tartalmas szórakozás

    A Moholi Helyi Közösség az idén nyáron, július 26. és 29. között szervezte meg a Moholi Napok rendezvény-sorozatot – immár harmadszor
A Moholi Napok július 26.-án kezdõdtek a sporthorgász-versennyel, amit a Tiszán tartottak a helybeli sporthorgász egyesület szervezésében. A verseny két napos volt, 13 pionír, 4 ifjú és 16 felnõtt versenyzõ vett részt rajta. Az eredmények: a pioníroknál I. Hóli Dániel, II. Tóth Dávid, III. Ševiæ Željko. A fiataloknál: I. Buckó Szabolcs, II. Nagy Hevesi Balázs és III. Szenes Árpád. A felnõtteknél: I. ifj. Nagy Károly, II. Spasiæ Saša, III. Török Vilmos.


Barna Kolozsi Valéria, Patyi Lajos és Dušan Teleèki a megnyitón

    A következõ napon, július 27-én, pénteken két kiállítás is nyílt a Mûvelõdési otthon termeiben. Az egyik a Novak Radoniæ festõtábor tavalyi résztvevõinek kiállítása, a másik az Arany kezek kézimunkaklub tagjainak munkáiból készült kiállítás. A képkiállítás megnyitója egyúttal a Moholi Napok hivatalos megnyitása is volt, külön ünnepi mûsorral, melyen fellépett a Sava Trlajiæ kórus is, és tiszteletét tette a hazánkból elszármazottakkal foglalkozó minisztérium képviselõje is. A másik kiállítást a helybeli Arany kezek kézimunkaklub munkáiból rendezték meg a Mûvelõdési otthon kistermében. A megnyitó után nagyanyáink receptjei alapján készült édes és sós sütemények kóstolójával egybekötött kiállítást nézhette meg a közönség. Természetesen minden kiállított süteményt meg is lehetett kóstolni. Ennek végeztével a Tisza-menti fúvószenekar és a mazsorettek felvonulásában gyönyörködhettünk, akik, a központtól a Tiszavirág rekreációs központig vonultak végig a fõutcán.
Szombaton, július 28-án a kora délutáni órákban kezdõdtek a sportrendezvények, Elsõnek a Bácska futballcsapat játszott barátságos mérkõzést az újvidéki Indeksi csapattal, és 5:3-as vereséget szenvedett. Utána a tiszai úszómaraton következett a Delfin úszóklub szervezésében. A 3000 méteres távot Ada Mohol között úszták le a versenyzõk, összesen 103-an álltak rajthoz Vajdaság több településérõl, de Kanadából és Magyarországról is voltak, így nemzetközi jelleget kapott ez a maraton. Jelentõségénél fogva pedig kiemelkedõ helyet foglal el, hisz az eredményeket jegyzi az úszószövetség is. A felnõttek kategóriájában Katarina Voliæ (53 perc) a férfiaknál pedig az óbecsei Bojan Živanoviæ gyõzött (47 perc). A helybeli versenyzõk is szép sikereket értek el.


A mazsorettek nagy sikert arattak Moholon

    A mûvelõdési, szórakoztató mûsor este kezdõdött a Èika Jova Zmaj óvodásainak elõadásával, majd a Novak Radoniæ Általános Iskola tanulói irodalmi összeállítással, ritmikai táncokkal, gyermekjátékokkal, néptáncokkal léptek a színpadra, amelyet a kézilabda pályánál állítottak fel. Õket a Csobolyó asszonykórusa követte, majd a Venus mazsorettjei mutatták be látványos produkciójukat. Végül a Midnight táncklub tagjai kápráztatták el a közönséget a tõlük megszokott magas szinten.


Vidám muzsikaszó a Tito marsall utcában

    Vasárnap, július 29-én délelõtt folytatódtak a sportvetélkedõk az üdülõközpontban, a Tisza parton, a nyugdíjasok otthonában – ezúttal pikádó, sakk, malmozás, strandröplabda, tenísz volt a mûsoron. A sakkozás gyõztese Simeon Sakiæ, a malmozást Tot Ugyonka Jenõ nyerte, tenisz egyéniben Veselin Džigurski (Óbecse), párosban Radovan Tešiæ és Djordje Matiæ diadalmaskodott. Délután üt és hét óra között tartották meg a már hagyományos halászléfõzõ versenyt, amire 33 csapat nevezett be Péterrévérõl, Kikindáról, Padéról, Tiszaszentmiklósról, Adáról és Moholról. A legízletesebb halászlét az adai Gali Zoltán fõzte, így õ lett az elsõ, a második helyen a moholi Tešiæ-csapat, míg a harmadikon a padéiak végeztek. Az esti szórakoztató mûsor keretében elõször a Vujiæ Branislav-Klemens tamburazenekara játszott, majd a közismert budapesti Vujicsity zenekar. Koncertjüket a valamikor Moholon élõ Mlinko Joco -  Mimikának szentelték, róla emlékeztek meg. Játékukkal nagymértékben elnyerték a közönség tetszését, mert eredetiben muzsikáltak szerb de magyar népdalokat is.

Bálizs Géza

avgust 2007.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Nastavljaju se javni radovi od opšteg interesa
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Zaštita zaposlenih
Molski dobošar
Vesti iz policije
Osvajači medalja sa Olimpijade
Impresum


Design by VA